Μια κατηγορία μόνος του…

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όμως δε θα μιλήσουμε αναλυτικά για τις συνεργασίες του στο χώρο της μόδας ή τις στιλιστικές προτιμήσεις του. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.

Αυτό που έχει πετύχει ο Μπέκαμ στον χώρο της μόδας είναι να βγάλει χαρακτήρα. Εχει κάνει πρωτοποριακά πράγματα, με μια μη επιτηδευμένη φυσικότητα όπως η καμπάνια για τα εσώρουχα του Αρμάνι το 2007, που έκανε ακόμη και την ίδια την γυναίκα του να τον αποκαλεί έκτοτε χαϊδευτικά «golden balls». Αυτή ήταν μια επιλογή που θα μπορούσε εύκολα να επηρεάσει την καριέρα του. Κι όμως ο ίδιος δε μάσησε. Η καμπάνια πέτυχε απόλυτα. Μάλιστα, το 2016 επανέλαβε μια ανάλογη με την H&M, που στάθηκε αφορμή μέχρι και άγαλμα να στηθεί στη Ν. Υόρκη με τον Μπέκαμ να φορά εσώρουχα. Εξάλλου ο διάσημος σχεδιαστής Hilfiger τον αποκάλεσε το μοντέλο του αιώνα στον χώρο των εσωρούχων.

Οι περισσότεροι, που δεν τον ξέρουν, πιστεύουν πως κάνει ό,τι του λέει η γυναίκα του σε θέματα μόδας. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως η αγάπη του γι’ αυτή υπήρχε προτού γνωρίσει την Βικτόρια, η οποία σπανίως μπορεί να του αλλάξει γνώμη, γεγονός που έχει οδηγήσει ακόμη και σε καυγάδες μεταξύ τους, ιδίως για τον τρόπο που φορά κάποια παντελόνια.

Η επιρροή του Μπέκαμ τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες είναι τεράστια, μιας και είναι αυτός που διέδωσε την μόδα σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό παγκοσμίως, όσο κανείς άλλος. Δημιούργησε ένα τελείως διαφορετικό αρσενικό πρότυπο. Εδειξε ότι ένας διάσημος με το δικό του lifestyle μπορεί να είναι την ίδια ώρα ένας καλός πατέρας, σύζυγος και οικογενειάρχης. Μπορεί να είναι ένας πιστός πατριώτης, που δεν πίνει, δεν καπνίζει και δεν έχει εξεζητημένα χόμπι. Ολες οι επανειλημμένες απόπειρες να του αμαυρώσουν την εικόνα με διάφορες κατηγορίες για σκάνδαλα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ο κοινωνιολόγος Δρ. Αντριου Πάρκερ έχει αποδώσει στον Μπέκαμ ισοδύναμο κοινωνικό ρόλο με αυτόν της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφού για τον βρετανικό λαό είναι το ίδιο καθολικά αγαπητός και αποδεκτός και το ίδιο ικανός να γεφυρώνει κάθε χάσμα.

*Διαβάστε περισσότερα θέματα μόδας και αθλητισμού κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Sportime