Και το art project της IOTAPHI μόλις κυκλοφόρησε το νέο τους ΕP.

Οι IOTAPHI, πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο ονόματι Kloudland. Φυσικά, για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως όλο αυτό το περίεργα όμορφο στα αυτιά μας μουσικό άρμα που κουβαλάει – χρόνια τώρα – η Ilia Darlin μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι. Κι αυτό γιατί φροντίζει με την πάροδο των χρόνων να εμπλουτίζει το ταλέντο της μουσικής, που της έχει δωθεί, με νέα υλικά, νέους άνθρωπους και αγάπη. Πάντα με αγάπη.Όπως συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή. Σωστά;

– Η νέα Ilia, ποια είναι; Αποτινάσσει την παλιά της εικόνα;

Έχει υπάρξει αλλαγή δέρματος όπως συμβαίνει στα φίδια, λόγω χρόνου και εξέλιξης, αλλά παραμένω η ίδια νομίζω. Ξεκινάμε με κάποια συστατικά και αυτά ανάλογα με τη δουλειά, τις επιλογές και τους στόχους τους οποίους έχουμε, εξελίσσονται, μεταλλάσονται, αλλοιώνονται. Δεν αποτινάσσω τίποτα, τα κρατάω όλα με αγάπη ίσως κάποια στο κουτί μου, ιερά εφόδια οι εμπειρίες και τα συναισθήματα. Το μόνο που αποχωρίστηκα, και αυτό είναι μέρος της εξέλιξης πάλι, είναι ανθρώπους που για κάποιο λόγο νόμισα πως ξέρουν καλύτερα. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εμας τους ίδιους…

(H Ilia Darlin ή αλλιώς IOTAPHI, είναι υποψήφιοι στα Berlin Music Video Awards στις 25 Μαιού, με το βίντεο κλιπ του κομματιού Kids of Chaos, ανάμεσα σε πολύ γνωστά ονόματα όπως η Bjork, Alt-J, James Blake και Justice).

– Ο νέος δίσκος Kloudland, τι σημαίνει για εσένα;

Το Kloudland είναι μέρος ενός πρότζεκτ που ξεκίνησε στο LA, ταξίδεψε στην Ibiza και πήρε σώμα στην Αθήνα. Σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πιστεύω πως η δημιουργία είναι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορείς πραγματικά να βασιστείς. Οι άνθρωποι προδίδουμε, τα υλικά χάνονται, έτσι το πρότζεκτ αυτό με βοήθησε πολύ να κρατήσω ένα κέντρο σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

– Εάν κρατούσες ένα συναίσθημα απ΄όλα όσα έζησες κατά τη διάρκεια του δίσκου, ποιο θα ήταν αυτό;

Το συναίσθημα που θα κρατούσα είναι αυτό της υπέρβασης. Ένα συναίσθημα που έχεις όταν υπερβαίνεις τα όριά σου και μπορείς να ανοίξεις μια νέα πόρτα για ένα level αχαρτογράφητο μέχρι πριν.

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ Kloudland κάνοντας κλικ εδώ