Ζουν ανάμεσά μας!

Δεν είναι και τόσο εύκολο να καταλάβουμε τι πραγματικά μπορεί να κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι γύρω μας. Όσο και να ακούγεται περίεργο, τα άτομα που μπορεί να αντιμετωπίζουν μια μορφή ψυχοπάθειας, μπορεί να βρίσκονται παντού και το μόνο σίγουρο είναι, πως δεν θα τα εντοπίσουμε αμέσως. Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως οι ψυχολόγοι, συνήθως οι ψυχοπαθείς τείνουν να έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αλλά και μια τάση να θέλουν να χειραγωγούν τους ανθρώπους.

Υπάρχουν, όμως, και μερικά επαγγέλματα που όχι μόνο είναι πιο πιθανό να συναντήσεις τους περισσότερους ψυχοπαθείς, αλλά θα τους δεις να κατέχουν και υψηλές θέσεις, σύμφωνα με το Βρετανό ψυχολόγο και συγγραφέα, Kevin Dutton.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τομείς στους οποίους διαπρέπουν;

10. Δημόσιοι Υπάλληλοι

Είναι πολύ οργανωτικοί και πολύ καλοί στο να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις, ενώ η ψυχολογία τους δεν επηρεάζεται εύκολα από τα εξωτερικά ερεθίσματα και από συνθήκες πίεσης και άγχους.

9. Σεφ

Σε μια χαοτική κουζίνα, θα τους δεις να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ στην ίδια περίπτωση οποιοσδήποτε άλλος θα τα είχε βρει σκούρα.

8. Ιερείς

Η αγαθότητα και η νομιμότητα που τους κάνει υπεράνω πάση υποψίας, τους δίνει το τέλειο άλλοθι, για να μπορούν ανενόχλητοι να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους.

7. Αστυνομικοί 

Η δουλειά τους αστυνομικού είναι αναμφισβήτητα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη, με έντονη καθημερινότητα. Οι ψυχοπαθείς συνήθως είναι πολύ ψύχραιμοι, όταν καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση που είναι για… «γερά νεύρα».

6. Δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν απ’ αυτή τη λίστα, αφού για να διαπρέψει κανείς σ’ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να έχει γοητεία, ευστροφία, αυτοσυγκέντρωση και κυνικότητα!

5. Χειρουργοί

Παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ψυχοπάθειας σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στα νοσοκομεία. Οι ψυχοπαθείς έχουν το χάρισμα να παίρνουν πολύ γρήγορα αποφάσεις ακόμα και όταν βρίσκονται υπό πίεση, κάτι που θα κληθούν να κάνουν καθημερινά οι χειρουργοί.

4. Πωλητές

Ένας ψυχοπαθής που εργάζεται στον τομέα των πωλήσεων, μπορεί να προμοτάρει τον εαυτό του χωρίς καμία ντροπή, να κλέβει τις επαφές και τους πελάτες των συναδέλφων του χωρίς δισταγμό και να διακατέχεται από μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Πώς να μην είναι πετυχημένος, λοιπόν;!

3. Παρουσιαστές τηλεόρασης και ραδιοφώνου

Πολλές φορές η ψυχοπάθεια μπορεί να συνοδεύεται από το ναρκισσισμό, που είναι απαραίτητος στα άτομα που το επάγγελμά τους περιλαμβάνει, μεγάλη έκθεση στο κοινό.

2. Δικηγόροι

Έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, γοητεία, αλλά και ψυχρότητα και τα λόγια τους χαρακτηρίζονται από τόση αληθοφάνεια, που μπορούν να σε πείσουν για τα πάντα.

1. Διευθύνοντες Σύμβουλοι

Όχι μόνο μπορούν να παραμείνουν ψύχραιμοι σε κάθε δυσκολία, αλλά έχουν μια τρομακτική ικανότητα να χειραγωγούν τους ανθρώπους γύρω τους, σε σημείο να προκαλούν συχνά οι ίδιοι μια χαοτική κατάσταση, για να δουν τους άλλους να τους λούζει κρύος ιδρώτας, την ίδια στιγμή που σ’ αυτούς δεν θα ιδρώνει ούτε τ΄ αυτί τους!