Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του, το Εθνικό και Καποδιστριακό Μουσείο ανοίγει και πάλι στο ευρύ κοινό τα Πανεπιστημιακά Μουσεία. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου τα Πανεπιστημιακά Μουσεία, θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις για να γνωρίσει και να ενημερωθεί ο επισκέπτης για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου.

Οι υπεύθυνοι Καθηγητές και διευθυντές των Μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν και πάλι στο ευρύ κοινό την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία διακρίνονται σε: Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, Μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και στο Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας. Για τους επισκέπτες των Μουσείων της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε για την εύκολη μετάβαση των επισκεπτών στα Μουσεία.

Τα Μουσεία

  • Μουσείο Ιστορίας – Πλάκα (Θόλου 5)
  • Ιστορικό Αρχείο – Κολωνάκι (Σκουφά 45)
  • Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας (Ιατρικής)  – Γουδή (είσοδος, Μικράς Ασίας 75): Μουσείο Ανατομίας / Συλλογή Γεωργίου Παπανικολάου, Ανθρωπολογικό Μουσείο, Εγκληματολογικό Μουσείο, Μουσείο Φαρμακολογίας, Μουσείο Οδοντιατρικής.
  • Ζωγράφου – Πανεπιστημιoύπολη (Κεντρική Είσοδος Ούλωφ Πάλμε): Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης / Αρχαιολογικό Πάρκο Πανεπιστημιoύπολης, Βιβλικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεολογικής Σχολής, Βοτανικό Μουσείο, Ζωολογικό Μουσείο, Μουσείο της Παιδείας, Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας.
RISETV_EKPA_MESACOR
Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που μπορούν να υποστηρίξουν στις υποδομές τους επισκέπτες ΑΜΕΑ είναι:

Βιβλικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεολογικής Σχολής
Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης
Ορυκτολογίας
Ανατομίας / Συλλογή Γεωργίου Παπανικολάου
Ανθρωπολογίας
Οδοντιατρικής
Φαρμακολογίας

Από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στην είσοδο της Ούλωφ Πάλμε θα υπάρχει πούλμαν για την μετακίνηση των επισκεπτών στα Μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.