«Σώστε τα μέρη μας, σώστε τη μουσική μας»

Η καμπάνια υπέρ της διάσωσης των μουσικών σκηνών στη Βρετανία γιγαντώνεται με σπουδαία ονόματα να συμμαχούν με τη μουσική βιομηχανία της χώρας για να αναχαιτίσουν την επέλαση των επενδυτών σε υποβαθμισμένες περιοχές με πλούσια μουσική κουλτούρα που οδηγεί στο τέλος μιας κυψέλης που καλλιεργεί φιλόμουσους. Ο ντράμερ των Pink Floyd Νικ Μέισον και μαζί του πολλοί καλλιτέχνες συναντήθηκαν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο για να ζητήσουν τη διάσωση των μουσικών σκηνών στη Βρετανία, ενώ και ο Πολ Μακάρτνεϊ εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία #Agent of Change.

Σχεδόν το 35% των μουσικών σκηνών στη Βρετανία έκλεισαν την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάπλασης υποβαθμισμένων περιοχών, των τιμών των ενοικίων και των αλλαγών που συνταράσσουν τη μουσική βιομηχανία. Στο Λονδίνο, περισσότεροι από τους μισούς από τους 430 χώρους συναυλιών έκλεισαν από το 2007, όπως η θρυλική αίθουσα συναυλιών Astoria που έκλεισε το 2009.

Συνολικά, εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από το Ουέστμινστερ κρατώντας πανό που έγραφαν «Σώστε τη live μουσική», ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της οργάνωσης UK Music, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας.