Οι εργαζόμενοι του ομίλου απαντούν!

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που όλοι μας έχουμε έντονες αναμνήσεις είτε από τα παιδικά μας ακόμα χρόνια, είτε από αυτά που ακολούθησαν έχοντας κάνει πλέον δικιά μας οικογένεια. Για άλλους σημείο αναφοράς είναι τα ταξίδια, για άλλους το φαγητό και για άλλους είναι μια αδιάφορη και κακή εποχή του χρόνου. Σίγουρα όταν σκέφτεσαι ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα σου έρχονται στο μυαλό πολλά: οι καλύτερες ή ακόμη και οι χειρότερες εικόνες.

Προσωπικά οι όμορφες εικόνες είναι κυρίως στην παιδική μου ηλικία καθώς πλέον το θεωρώ και πολυτέλεια το να καταφέρω να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένεια μου. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι ο ενθουσιασμός μου για όλα αυτά τα φώτα από τα στολίδια που «ζεσταίνουν» την τόσο κρύα ατμόσφαιρα!

Έκανα μια βόλτα σε όλο το κτίριο και ρώτησα για τι άλλο, για τα Χριστούγεννα!

Ισόγειο: 

»Αυτό που σκέφτομαι είναι οι στιγμές που ετοιμαζόμασταν πρώτα στο μυαλό και ύστερα στην πράξη για να στολίσουμε το δέντρο και να υποδεχτούμε τις γιορτές. Δεν διαλέγω κάτι συγκεκριμένο, ήταν όλη εκείνη η αύρα», μου λέει στην υποδοχή η Νικολέττα με χαμόγελο. Στο ισόγειο είναι και η ροή, όπου βρίσκουμε τον Θοδωρή, ο οποίος δεν μπορεί να διαλέξει κάτι συγκεκριμένο από τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο τα περνάει με την οικογένειά του και αυτό είναι κάτι που πραγματικά τον ηρεμεί. Δίπλα ο Νίκος είναι ο πρώτος που θα θυμηθεί με ακρίβεια κάποια συγκεκριμένα Χριστούγεννα. Αυτά του 2013 τα οποία τα έχει συνδυάσει στο μυαλό του με ένα υπέροχο ταξίδι και ένα υπέροχο γεγονός, καθώς πήγε στην Νέα Υόρκη με την γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί του και αυτό είναι κάτι που θα το θυμάται για πάντα!

1ος όροφος:

Εδώ βρίσκονται οι εργαζόμενοι του εμπορικού τμήματος. Πρώτος μου απαντάει ο Αντώνης λέγοντας μου πως αυτό που σκέφτεται με τη λέξη «Χριστούγεννα» είναι ο… πρωταθλητής χειμώνα! Επομένως το καλύτερο δώρο του το έκανε ο Ολυμπιακός πριν λίγες μέρες.  Κάτι άλλο δεν του έρχεται! Ο Μάριος λέει ότι προβλέπει τα φετινά Χριστούγεννα ότι θα είναι τα… πιο έντονα (όσο και αν το μέλλον είναι δυσοίωνο από την κυβέρνηση!) Όλα τα Χριστούγεννα της Κωνσταντίνας κυλάνε ομαλά και όμορφα με όλη την οικογένειά της μαζεμένη, οπότε αυτό είναι που της έρχεται αυτόματα στο μυαλό!

2ος όροφος

Ξεκινάω από την ομάδα σύνταξης του RISE:

«Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, γιατί πλέον δεν τα τρώω όπως παλιά», λέει η Έλβη, η αρχισυντάκτριά μας, που εμπνεύστηκε και όλο αυτό το… θέμα που διαβάζεις τώρα. Τη ρωτάω για τα ωραιότερα Χριστούγεννά της και απαντάει αμέσως: Αν δεν είναι τα φετινά, θα είναι τα επόμενα!»

Η Κωνσταντίνα στο απέναντι γραφείο ακούει και λέει με έναν γραφικό, πλην όμως ποιητικό τρόπο, πως τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι αυτά που δεν έχουν έρθει ακόμα, καθώς πάντα ελπίζει σε κάτι καλύτερο! Δηλώνει ωστόσο καταναλωτικό θύμα όλου του έτους και όχι μόνο των εορτών, οπότε τα ψώνια της έρχονται στο μυαλό αλλά συνεχώς, όχι μόνο τα Χριστούγεννα! Η Σοφία αυτό που θυμάται είναι που πήγαινε για κάλαντα και με τα χρήματα που μάζευε έπαιρνε δώρα γι αυτήν και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Τέλος ο Μίλτος διαλέγει τις στιγμές με τους φίλους του και τη ζεστασιά του κλίματος αυτού με παρέα, φαγητό και ηλεκτρονικά. Ο Γιάννης μάλλον δεν συμπαθεί και πολύ την εορταστική περίοδο καθώς δηλώνει πως βαριέται να μιλήσει για τα Χριστούγεννα.

Στον ίδιο όροφο βρίσκονται και άλλες ειδικότητες όπως μοντέρ, υπεύθυνοι προγράμματος και γενικοί υπεύθυνοι.

»Θα πρέπει να γυρίσω αρκετά πίσω στην παιδική μου ηλικία, όταν ήμουν περίπου 10 χρονών και μου είχαν πάρει οι γονείς μου για δώρο το Super Nitendo. Πραγματικά είχα ενθουσιαστεί, καθόμουν με τις ώρες και έπαιζα μαζί με την παρέα μου και είναι κάτι το οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ», δηλώνει ο Θοδωρής.

Ο Άλεξ σιχαίνεται τα Χριστούγεννα και το ίδιο και ο Κωνσταντίνος. Ο κύριος Θανάσης δηλώνει μωαμεθανός χρόνια τώρα και μας ανακοινώνει ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ο Δημήτρης απαντάει μονολεκτικά: το τζάκι!

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του Νικελόντεον, ο Γρηγόρης αναφώνησε: «Τα μελομακάρονα με σοκολάτα!» Αυτά μου έρχονται αυτόματα στο μυαλό. Και θα συμφωνήσω και με το παραπάνω!

3ος όροφος

Πάμε στον τρίτο όροφο και στον ραδιοφωνικό σταθμό Music 89.2 όπου μπορεί να βρήκα μόνο την Άντζυ και τον Γιώργο αλλά οι απαντήσεις τους με κάλυψαν και με το παραπάνω. Η Άντζυ είπε ότι δεν σκέφτεται τίποτα συγκεκριμένα αλλά συμπλήρωσε από μόνη της πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα, διότι γι αυτά επέστρεψε ο Γιώργος από το Los Angeles και είναι πολύ φίλος της. Ο Γιώργος θυμήθηκε την νύχτα που έκανε σεξ για πρώτη φορά και  ήταν παραμονή των Χριστουγέννων! (!!!)

4ος όροφος

Στον τέταρτο όροφο βρίσκεται το λογιστήριο και η καθημερινή αθλητική εφημερίδα Sportime.

»Στο Πισοδέρι, εκδρομή στο χιονοδρομικό. Γενικά ταξίδια. Γερμανία, Ουγγαρία και μια εκδρομή στο Σέλι στο χιονοδρομικό επίσης» μας απαντά αναπολώντας η κυρία Μάρθα από το λογιστήριο.

Στο Sportime o Σπύρος θεωρεί ταυτόσημο των Χριστουγέννων την οικογένεια. Ο Γιώργος μας δηλώνει ζόρικος από χρόνο για να απαντήσει, ενώ κοιτάει τις αποδόσεις στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δεν θυμάται τίποτα από τα Χριστούγεννα (και μάλλον ούτε την τελευταία φορά που κέρδισε!)

»Στα Τρίκαλα είχα πάει μια φοβερή εκδρομή και την θυμάμαι. Με μια μεγάλη παρέα, όλοι ζευγάρια. Είχαμε περάσει πολύ ωραία από το πουθενά» διηγείται με γλαφυρό τρόπο ο Αλέξανδρος ενώ μια διαφορετική ιστορία από τα παιδικά της χρόνια μας είπε η Μαντώ: »Θυμάμαι που έκανα γιορτές με όλη την οικογένεια και ήμουν μικρή. Μου είχαν κάνει δώρο ένα κουκλόσπιτο της Barbie. Την ίδια μέρα και ενώ ακόμα το θαύμαζα, ήρθε η ξαδέρφη μου και μου το κατέστρεψε».  Μαντώ μου, αυτό θα πει τραυματική εμπειρία!

»Ήταν ωραίο το δώρο αλλά τελικά μου έχει μείνει η καταστροφή», συνεχίζει η ίδια. Είναι και η μόνη γυναίκα στην εφημερίδα, οπότε καταλαβαίνετε!

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας, ο Γεράσιμος, μου λέει ότι τα πιο έντονα συναισθήματα του τα έχει προκαλέσει το χριστουγεννιάτικο φαγητό κάθε χρόνο!

Αυτό ήταν!

Το Sportime, το RISE TV, το Nickelodeon και ο Music σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!