Είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις;

Ο ιστορικός του μέλλοντος, σίγουρα θα βρει άπειρες  ομοιότητες στην ιστορία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με τον κλασικό μύθο του γεφυριού της Άρτας. Σκέψου μόνο πόσα εμπόδια βρήκε μπροστά του, μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά και σίγουρα θα συμφωνήσεις μαζί μας.

Ωστόσο όλα τα «θεματάκια» που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΣΤΑΣΥ,  Λευτέρη Ρινιέρη , οι εργαζόμενοι ανακάλεσαν την απόφασή τους για την μη έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων κι έτσι η διάθεσή τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά από σήμερα.

RISETV_EKSYPNOEISITIRIO_MESA

Τα είδη του εισιτήριου

ΑTH.ENA TICKET: Το πολλαπλό εισιτήριο όπως ονομάζεται, είναι «επαναφορτιζόμενο»  και μπορείς να το «φορτίζεις» με συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά.

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card:  Η έξυπνη κάρτα: Έχει το μέγεθος πιστωτικής και μπορεί να φορτίζει, ανάλογα με τις ανάγκες του επιβάτη με διαφορετικό ποσό κάθε φορά.

Για την αγορά της κάρτας, μπορείς να υποβάλεις αίτηση στο site www.athenacard.gr.

Χρηστικές πληροφορίες

Η μηνιαία κάρτα διαδρομών, παύει από σήμερα να υφίσταται. Όσοι έχουν προμηθευτεί ήδη την κάρτα τους για τον Οκτώβριο, θα συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα. Όσες κάρτες έχουν μεγαλύτερη ισχύ, (6μηνές, ετήσιες κλπ) συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά.

Oι νέες προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες,  εκδίδονται σε 15 σταθμούς, μεταξύ αυτών και εκείνοι του Συντάγματος, της Ομόνοιας και του Πειραιά.

Ομάδες όπως άνεργοι, ΑΜΕΑ και δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου,  δεν θα συναντήσουν καμιά απολύτως αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μετακινούνταν

Βασικός στόχος των αρμοδίων, είναι ο κάθε επιβάτης να πληρώνει αντίτιμο ανάλογο με τον προορισμό του.

Η κάρτα θα χρειάζεται επικύρωση μια φορα στο τρόλεϊ και δυο φορές (κατά την αναχώρηση και κατά την άφιξη στο σταθμό προορισμού, στον ΗΣΑΠ.

Με στοιχεία και φωτογραφίες από το News247