Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μιας και διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φέτος…

Ο Νίκος Τζιούφας είναι ο διοργανωτής του «νεογέννητου» Primer Music Festival και αν και όχι πολλά χρόνια στο χώρο, η εταιρεία του Everyday Events έχει καταφέρει να κάνει το μπαμ με πολλά dance event – και τι καλύτερο φυσικά από το να φέρνεις στην Ελλάδα μερικά από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής; Μήπως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε το ρητό που λέει -χρόνια τώρα- πως «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη»; Γιατί με τον Νίκο δεν ισχύει, ίσα – ίσα…

– Πως είναι να διοργανώνεις ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού;

Αγχωτικό αλλά παράλληλα απολαυστικό. Οι ευθύνες που έχει η ομάδα και ο διοργανωτής ενός τόσο μεγάλου φεστιβάλ είναι τεράστιες, έχοντας να κάνεις με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η ικανοποίηση που παίρνεις όμως όταν βλέπεις τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε αυτό και να περιμένει πως και πως εκείνη τη μέρα για να δει από κοντά τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Όσο κι αν έχουμε κουραστεί όλοι μας ανυπομονούμε για την Τετάρτη 11 Ιουλίου!

– Οι ευθύνες που φέρει ο διοργανωτής ώστε να επιτευχθεί ο στόχος ενός άρτιου φεστιβάλ ξεκινούν προφανώς από την είσοδο μέχρι και τη στιγμή που θα ανέβει στη σκηνή ο καλλιτέχνης: Πόσο σημαντική είναι, λοιπόν, η ομάδα που θα επιλέξεις για κάθε event;

“Teamwork makes the dream work” είναι μια από τις αγαπημένες μου/μας εκφράσεις. Καλός συντονισμός και σωστή συνεννόηση είναι το παν για να λειτουργήσουν όλα ομαλά σε μία διοργάνωση με τόσο “τρέξιμο”. Η βασική μας ομάδα αποτελείται από 6 άτομα. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπνέουμε ο ένας τον άλλον και μαζί να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και ως άνθρωποι. Σημαντικότατη είναι και η συμβολή των εξωτερικών μας συνεργατών, καλλιτεχνών από όλα τα πεδία, όπως φωτογράφοι, βιντεογράφοι, γραφίστες, μοντέρ, διακοσμητές, και άλλα.

– Πολλά και πασίγνωστα τα ονόματα των headliners που θα ανέβουν στη σκηνή του Faliro Sports Arena, κι αυτό που αναρωτιόμαστε είναι πόσο δύσκολο είναι να κλείσεις hot ονόματα που όσο να πεις ακούγονται τώρα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Όλοι οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do είναι απ’τους πιο hot και δραστήριους αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη δίψα από τον νεαρό κόσμο για events με dance και urban μουσική. Αυτό το γνωρίζουν και στο εξωτερικό. Όταν προσεγγίσαμε αυτά τα ονόματα ήθελαν όλοι τους να εμφανιστούν στη χώρα μας και το Primer Music Festival. Το δύσκολο κομμάτι σε όλο αυτό ήταν ο συντονισμός με τις ημερομηνίες και το ήδη υπάρχων tour των καλλιτεχνών. Αξίζει να πούμε ότι για τα 3 από τα 5 μεγάλα ονόματα του φεστιβάλ αυτή είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστούν στην Αθήνα. Lil Pump, Jauz και Tujamo έρχονται για πρώτη φορά, ενώ Steve Aoki και Don Diablo είναι γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού.

– Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχει ζητηθεί από καλλιτέχνη ώστε να υπάρχει στο καμαρίνι του κατά τη διάρκεια ενός live;

Ένα Lottery Ticket! (Λαχείο)

– Ποια είναι η πιο ευχάριστη καλλιτεχνική γνωριμία που έχεις κάνει έως τώρα;

Νιώθω ευγνώμων που η δουλειά μου σε συνδυασμό με τα ταξίδια που πραγματοποιώ, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσω τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους, καταξιωμένους καλλιτέχνες και μεγάλες προσωπικότητες. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο έναν όμως θα ξεχώριζα τη γνωριμία μου με τον Sebastian Ingrosso στο πάρτυ του στο Miami το 2016. Τα λόγια που ανταλλάξαμε μου έδωσαν πολύ motivation.

– Tι να περιμένουμε, εκτός από την αναμενόμενη επιτυχία, στην επίσημη πρώτη του Primer Music Festival; Εκτός από το ότι θα επιθυμούσες, σίγουρα, να γίνει θεσμός.

11 ώρες ασταμάτητης μουσικής, πολλά χαμόγελα, και στιγμές απίστευτης έντασης και συγκίνησης! Το Primer Music Festival ήρθε για να μείνει και να προσφέρει κάθε χρόνο την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία σε όλους τους φαν της dance και urban μουσικής!