Αυτή την Κυριακή στην Atopos

Στα πλαίσια του Occupy Atopos, το ντουέτο εννοιολογικής τέχνης ΦΥΤΑ καταλαμβάνει τους χώρους της Atoposcvc για μια εβδομάδα δημιουργικής αταξίας, γιορτάζοντας τα πέντε χρόνια από το ξεκίνημά του. Έκθεση έργων, performances, διαλέξεις, συζητήσεις θα λάβουν χώρα από τις 8 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των ΦΥΤΑ, κομμάτια από το προσωπικό τους αρχείο, υλικό σχετικά με τα ΦΥΤΑ καθώς και πορτραίτα του ντουέτου από διάφορους καλλιτέχνες. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με ένα διαδραστικό happening στις 8 του μηνός, όπου θα παρουσιαστεί, επίσης, το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε “Η Μαύρη Βίβλος των ΦΥΤΑ” [Εκδόσεις Νεφέλη] με κείμενα για το πολίτικο στην τέχνη από ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και τη Βρετανία. H έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλο πρόγραμμα με παρουσιάσεις σχετικές με τη δουλειά των ΦΥΤΑ τις επόμενες μέρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017  Ώρα έναρξης: 19:00

Opening Event

Τα ΦΥΤΑ υπογράφουν το βιβλίο “Η Μαύρη Βίβλος των ΦΥΤΑ”  + performances και εγκαταστάσεις με συμμέτοχη των Μάνο Μπαζάνη, Μαρίζα Τσάρη, Κωστή Σταφυλάκη, Αναστασία Διαβαστή, Fatnut da gamba, Μιχάλης Βεριτόπουλος κ.ά.

 

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 

Ώρα έναρξης: 19:00

«Ποιήματα για Ποκεμον»

Poetry slam/spoken-word βραδιά και συζήτηση για τα υβριδικά εκφραστικά μέσα και την παράφωνη ποιητική του ψηφιακού.

 

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 19:00

“Από τα ΦΥΤΑ στη ΦΥΤΙΝΗ»

Παρουσίαση πάνω στην ερώτηση «τι είναι queer μουσική» από τον μουσικολόγο Νίκο Βούρδουλα και συζήτηση με καλεσμένους. Επίσης, επιλογές post-punk και avant-garde δίσκων βινυλίου από τον Filtig.

 

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 19:00

“Πτυχές πατριωτισμού, εθνικισμού και νεοφόλκ στη σύγχρονη τέχνη»

Πάνελ και συζήτηση με τη Σοφία Μπέμπεζα, τον Παναγή Παναγιωτόπουλο, τη Δέσποινα Σεβαστή, τον Κωστή Σταφυλάκη.

 

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 

Ώρα έναρξης: 19:00

“Βρέφη Σαλάτας»

Προ-φινισσάζ σουαρέ & βαριετέ-φυτολόγιο με τα: Activista, Γιώργο Καλογερόπουλο, Baby, KangelaTromokratisch, Εύη Τσάκλανου, Dame Ovale κ.α.

 

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 19:00

Closing Event

Ξενάγηση στην έκθεση και προσωπικά μυστικά για τον κόσμο της τέχνης από τα ΦΥΤΑ.