Souv-lucky Street… Ο δρόμος για την επιτυχία! 

Η Εύη Περουλάκη, που κατάγεται απ’ τον Βατόλακκο ξεκίνησε το περίφημο project του «Souvlaki Street». Όλα άρχισαν το 1997, όταν η ίδια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία, για να σπουδάσει. Τότε ξεκίνησε – μεταξύ σοβαρού και αστείου – να πουλάει σουβλάκια και τώρα έχει ουρές από κόσμο που περιμένει να τα γευτεί.

Η νεαρή Ελληνίδα, με παρότρυνση του Άγγλου και φιλέλληνα συντρόφου της κατάφερε να «δημιουργήσει» ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει να δοκιμάσει ένα αυθεντικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την επιτυχία της. Ένας βασικός παράγοντας που έφερε την αναγνώριση είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη,  καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.

Αυτός που έδωσε την ώθηση στην Εύη ήταν ο ίδιος ο σύντροφος της, ο οποίος είχε γευτεί το σουβλάκι των Χανίων και είχε αρχίσει να αναρωτιέται πως σε μια πόλη, όπως το Λονδίνο, όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, γίνται να απουσιάζει το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού φαγητού!

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City , το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf , νότιο και ανατολικό Λονδίνο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κινητό πάγκο (pop – up Food Stall), οποίος δεν έχει, δηλαδή, καθημερινή βάση αλλά μετακινείται από μάρκετ, σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο.

«Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαια στους διοργανωτές του μάρκετ.» λέει η Εύη τονίζοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Τα σουβλάκια ξεκινάνε από £5.

Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι το ελληνικό μυαλό βρίσκει ιδέες και τρόπους!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr