Η Telltale είχε στα σκαριά ένα παιχνίδι βασισμένο στην σειρά του Netflix, Stranger Things…

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ατμόσφαιρα στην βιομηχανία παραγωγής παιχνιδιών είναι ηλεκτρισμένη, εξαιτίας του ξαφνικού τερματισμού λειτουργίας της Telltale. Το να κλείνει μία εταιρία, για διάφορους λόγους, έχει γίνει κάτι το σύνηθες την τελευταία πενταετία (τουλάχιστον). Το να κλείνει μία εταιρία και να αφήνει στον αέρα εκατοντάδες εργαζόμενους, χωρίς να έχουν προειδοποιηθεί νωρίτερα, είναι εξίσου «συνηθισμένο». Το γεγονός όμως πως ακόμα εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό, από εταιρίες τέτοιου μεγέθους και χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο, είναι ανεξήγητο. Ενώ η βιομηχανία κάνει γιγάντια βήματα και δείχνει να εξελίσσεται, από νομικής πλευράς τα πράγματα είναι φλου. Είτε για τους εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα, είτε για αυτούς που απολαμβάνουν τα προϊόντα αυτής της βιομηχανίας (φερειπείν η κατάσταση με τον «τζόγο» στα online παιχνίδια). Όπως και να ‘χει δεν είναι της παρούσης όλο αυτό μιας και τα υπόλοιπα media έχουν φροντίσει να κανιβαλίσουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Ανάμεσα στα franchise που είχε αγορασμένα δικαιώματα η Telltale ήταν και το Stranger Things, του Netflix. Μετά το κλείσιμο της εταιρίας, φαίνεται πως έγιναν leak ορισμένα πλάνα από αυτό το «πιθανό» παιχνίδι.

Τα περισσότερα πλάνα είναι σκοτεινά ή δεν δείχνουν κάτι ουσιώδες, οπότε θα σταθούμε σε ένα συγκεκριμένο.

Το Stranger Things υποτίθεται πως θα χρησιμοποιούσε καινούργια μηχανή και το art style όπως μπορούμε να διακρίνουμε είναι το χαρακτηριστικό cartoon-ish της Telltale. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ, ολοκληρωμένο…

Οι άνθρωποι του Netflix, από την άλλη, δήλωσαν στο Polygon πως αν και στεναχωρημένοι που έκλεισε η Telltale, θα προχωρήσουν στην παραγωγή ενός παιχνιδιού βασισμένο στο σύμπαν του Stranger Things χωρίς να έχει δοθεί κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια περί αυτού. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε νεότερα.

Η Telltale (2004-2018) ήταν η εταιρία πίσω από τις επεισοδιακές νουβέλες The Walking Dead, Minecraft Story Mode, Game of Thrones, Tales from the Borderlands, Batman: The Telltale Series και πολλές άλλες. Το έργο της, αν και έχει κατακριθεί, σημάδεψε την βιομηχανία, ξανά έβαλε στον χάρτη τα adventure παιχνίδια και μας πρόσφερε φανταστικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας γνωστά franchises, με εξαιρετικό story telling. Μετά το κλείσιμο της έμειναν πάνω από 250 άτομα άνεργοι.