Τι κι αν μεγάλωσε, τι κι αν μίκρυνε!

To τζιν παντελόνι είναι ένα ρούχο που έχει συναισθηματική αξία, είναι ένα ρούχο που σε κάνει να δείχνεις διαχρονικά όμορφος/η και δεν το αντικαθιστάς εύκολα με άλλο. Τι γίνεται όμως όταν το τζιν έχει αρχίζει να «μαζεύει» ή να ξεχειλώνει επικίνδυνα; Υπάρχουν τρόποι να σώσεις το αγαπημένο σου τζιν και να συνεχίσεις να το φοράς για καιρό ακόμα. Τους συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Πρόβλημα: Το τζιν σου είναι φαρδύ

Λύση:

α) Πλυντήριο!

τρόποι για να φοράς το αγαπημένο σου τζιν ακόμα κι όταν δεν σου κάνει

Αν το αγαπημένο σου έχει ξαφνικά «μεγαλώσει», το βάζεις στο πλυντήριο και το πλένεις στην πιο καυτή θερμοκρασία. Αυτή η μέθοδος έχει αποτέλεσμα, αν το παντελόνι σου είναι φτιαγμένο από ύφασμα που είναι έστω αρκετά κοντά στο 100% βαμβάκι.

β) επόμενος σταθμός: στεγνωτήριο

Αφού το έχεις πλύνει στην υψηλότερη θερμοκρασία, το ρίχνεις στο στεγνωτήριο, επίσης στην υψηλότερη θερμοκρασία. Η ζέστη θα «σφίξει» τις ίνες του τζιν σου και θα το «μικρύνει» αισθητά.

Αυτή η μέση…

τρόποι για να φοράς το αγαπημένο σου τζιν ακόμα κι όταν δεν σου κάνει

Αν η μέση του τζιν σου έχει χαλαρώσει λιγάκι, δοκίμασε αυτό το τρικ: Ράψε ένα κομμάτι λάστιχου 15 εκατοστών (μπορείς να βρεις σε κατάστημα ειδών ραπτικής) μέσα στο πίσω μέρος της μέση του τζιν. Παρακαλούμε.

Πρόβλημα: Το τζιν σου είναι στενό

Λύση:

Χλιαρό νερό, αυτός ο σύμμαχος.

τρόποι για να φοράς το αγαπημένο σου τζιν ακόμα κι όταν δεν σου κάνει

Ναι είναι τόσο απλό. Εκείνο το τζιν σου που έχει αρχίσει να «μαζεύει», το ψεκάζεις με χλιαρό νερό και μετά το απλώνεις στο πάτωμα. Στη συνέχεια κάθεσαι κάτω, στηριζόμενος σε κάθε πόδι του παντελονιού και με τα χέρια σου προσπαθείς να τεντώσεις το τζιν, όσο είναι ακόμα βρεγμένο. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία, μέχρι να ανοίξει το παντελόνι σου όσο επιθυμείς.

ή 

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο (φορώντας το τζιν σου)

maxresdefault

Ακούγεται λίγο τρελό, ίσως και βασανιστικό, αλλά πίστεψε με, έχει αποτέλεσμα: Φοράς το τζιν που δεν σου εφαρμόζει τόσο καλά πια, γεμίζεις μια μπανιέρα με ζεστό νερό και μπαίνεις μέσα. Το ζεστό νερό θα έχει ευεργετική επίδραση στο τέντωμα του παντελονιού σου, αρκεί να θυμηθείς στο τέλος να το απλώσεις για να στεγνώσει.

ή 

«Πείραξε» λίγο τη μέση

Φίλε/φίλη, μη μου ταράζεσαι, δεν πρόκειται να καταστρέψεις το αγαπημένο σου τζιν με αυτό το τρικ. Κόψε τις πλάγιες ραφές κατά 8-9 εκατοστά (βλ.photo) και το ύφασμα της μέσης στα αντίστοιχα σημεία. Στο κενό σε σχήμα V που θα δημιουργηθεί, πρόσθεσε ένα κομμάτι δέρματος (ή οποιοδήποτε υλικό σαν δέρμα) και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όμορφο με αυτό της παρακάτω photo:

jean

(Πηγή: WhoWhatWear)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr