«Μάθε να αντιγράφεις», λέει. Αλλά τι εννοεί;

Όταν ερωτήθηκε η Vivienne Westwood για το ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχει να δώσει στους νέας γενιάς σχεδιαστές μόδας απάντησε τη φράση: «Μην ικανοποιείστε τόσο εύκολα». Ο σύζυγός της και συνεργάτης της εδώ και πολύ καιρό, Andreas Kronthaler, «έτρεξε» να συμπληρώσει «Να μην είστε πάρα πολύ γρήγοροι. Απλά είναι στη φύση της νεολαίας να λαμβάνει αποφάσεις πάρα πολύ γρήγορα. Μερικές φορές το καλό πράγμα αργεί να γίνει…«.

Πιο συγκεκριμένα, η Vivienne Westwood, λέει προς τους επίδοξους σχεδιαστές να δοκιμάσουν την εξής εκπληκτική άσκηση: «To να μάθεις να αντιγράφεις είναι απίστευτο! Εκεί θα δεις το πόσο ευφυής είσαι κι αν όντως μπορείς να το αντιγράψεις καλά«.

«Αν δεν έχετε το κατάλληλο υλικό προσπαθήστε να δημιουργήσετε με ό,τι έχετε. Τότε θα καταλάβετε πως μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα και ίσως καταλήξετε σε αποτέλεσμα το οποίο δεν περιμένατε…«. Λέει επίσης πως απεχθάνεται τη φράση «Κάτι διαφορετικό…», «Eίναι τόσο βαρετή! Ξέρεις αυτομάτως πως θα γίνει κάτι κακό». Συμπληρώνοντας, «Μισούσα πάντα τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να είναι μοναδικοί. Δεν μπορείς να προσπαθήσεις για να γίνεις μοναδικός. Είναι κάτι που είτε το ΄χεις είτε δεν το ΄χεις«.