Η φάση που σκοπεύεις να περάσεις ένα σχετικά «ήρεμο» Σαββατοκύριακο και καταλήγεις να ξεσαλώνεις σα να μην υπάρχει αύριο…

Σάββατο μεσημέρι και ξεκινάω με το αμάξι για να πάω στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, έχοντας παντελώς άγνοια για το τι πραγματικά θα αντιμετωπίσω μόλις φτάσω στο χώρο του φεστιβάλ. Η τελευταία φορά που είχα βρεθεί σε κάποιο, ομαδικού τύπου, μπουγέλο ήταν τα χρόνια που πήγαινα Λύκειο (είναι αρκετά χρόνια). Κατά τη διαδρομή είχα βάλει μουσική για να μπω σε παιχνιδιάρικο mood και καθώς οδηγούσα έκανα γρήγορα check-up στο μυαλό μου, ώστε να σιγουρευτώ πως δεν θα πάρω μαζί μου κάτι το οποίο δεν θέλω να βραχεί. Για το μόνο πράγμα που δεν ανησυχούσα ήταν το κινητό μου, μιας και γνώριζα πως θα προμηθευτώ μια αδιάβροχη θήκη κατά την είσοδο μου στον χώρο.

Περνώντας την είσοδο και ενώ έβαζα στη θήκη το κινητό και τα κλειδιά, τα πράγματα φαινόντουσαν ήρεμα, με μια πρώτη ματιά και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά δροσερή. «Ωραία» λέω… «θα γυρίσω λίγο το χώρο να δω τι παίζει». Και κάπου εκεί, προτού καν συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει, τρώω στη μάπα τις πρώτες «πιτσιλιές». «Ξέπλυνα» από πάνω μου όποιον ενδοιασμό είχα και έγινα ένα με τον κόσμο ακολουθώντας την λογική «Either die λούτσα like a hero or stay dry long enough… απλά χώσου!». Μετά από λίγο ανέβηκαν στην σκηνή η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, για να δώσουν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, οπότε μαζευτήκαμε όλοι μπροστά από τη σκηνή και έγινε «παύση πυρός» για λίγα λεπτά. Όσο μιλούσαν στη σκηνή, μπορούσες να παρατηρήσεις τα μάτια του κόσμου να κοιτάνε αριστερά και δεξιά για να εντοπίσουν τον επόμενο στόχο τους. Δεν πέρασαν πολλά λεπτά για να ξεκινήσουν να βαράνε τα ηχεία, ξέφρενες μουσικάρες και να δίνουν ρυθμό στον μεγαλύτερο νεροπόλεμο που έχω βρεθεί ποτέ στην ζωή μου.

💦 Τέλος για σήμερα! Ραντεβού πάλι αύριο για την 2η ημέρα του @waterboomfestival!

Posted by RISE TV on Saturday, 30 June 2018

Όλοι είχαν «κλειδώσει» τον επόμενο στόχο τους και ξανά μανά από την αρχή. «Φλιτσι φλιτσι» τα νεροπίστολα, νερά, τσιρίδες, σειρήνες, νερά, μπαπα μπουπα τα ηχεία, ακόμα πιο πολλά νερά… Ύστερα, όσο γινόταν πιο δυνατό το μουσικό πρόγραμμα, τόσο περισσότερο ο κόσμος γινόταν ένα και έβλεπες κεφάλια/χέρια/πόδια να ταλαντεύονται στον ίδιο ρυθμό. Οι καλλιτέχνες που πέρασαν από τη σκηνή, εκτός από το δυνατό πρόγραμμα που πρόσφεραν, έδειχναν να το ευχαριστιούνται εξίσου, όσο και ο κόσμος και αυτή η διάθεση, νομίζω, μεγάλωνε ακόμα περισσότερο το κέφι. Ανάμεσα στη σκηνή και τον κόσμο υπήρχαν κάτι μεγάλες αντλίες νερού, που ειλικρινά όλοι περίμεναν πως και πως για να αδειάσουν προς τα πάνω τους.

RISE TV | WaterBoom Festival

🌊To RISE TV στην σκηνή του Waterboom Festival! 📺Δες το τώρα ζωντανά: https://bit.ly/2KCA0tV

Posted by RISE TV on Sunday, 1 July 2018

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Κυριακή, με τη μόνη διαφορά πως όλα όσα ανέφερα ήταν επί δύο. Προσωπικά, το μουσικό πρόγραμμα της Κυριακής το καταχάρηκα σαν να μην υπάρχει αύριο. Όπως και το Σάββατο, ο κόσμος πότε λειτουργούσε σαν μία οντότητα και πότε μονομαχούσε αδειάζοντας με απίστευτο ρυθμό τα νεροπίστολα τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να ανακαλέσω κάποια αντίστοιχη ανάμνηση από το παρελθόν που να μπορεί να συγκριθεί με το Waterboom Festival. Ένιωσα πολύ όμορφα, πέρα από τις μουσικές και το μπουγέλο, τη στιγμή που συνειδητοποίησα πως έφυγε ένα διήμερο βλέποντας κόσμο χαμογελαστό, να διασκεδάζει, χωρίς να παρεξηγεί τίποτα και χωρίς να υπάρχει επιθετικότητα. Κόσμος από όλη την Ελλάδα, έγινε μια παρέα και φρόντισε να ξεζουμίσει κάθε δυνατή στιγμή από το φεστιβάλ.

WATERBOOM Festival 2018 | 2nd Day

🌊 Έτσι ζήσαμε τη 2η μέρα του Waterboom Festival! Άντε και του χρόνου!

Posted by RISE TV on Monday, 2 July 2018

Το Waterboom Festival πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου στον χώρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Με σιγουριά μπορώ να πω πως το Waterboom, θα είναι η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού κάθε χρόνο από εδώ και πέρα… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ. Μακάρι να κρατούσε περισσότερες μέρες ή να επαναλαμβανόταν περισσότερες φορές μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι του χρόνου, απλά περιμένω να στεγνώσω! Oh… και προφανώς έχετε το νου σας για το after-movie που πρόκειται να βγει!