Τα δικά μου σχέδια, για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, περιλάμβαναν πολλές ώρες gaming και πολλές πολλές «μονομαχίες».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν κάπως… ιδιαίτερος. Αυτό δεν συντέλεσε λόγος για να μην παρευρεθούμε στην «μεγαλύτερη αρένα της Ελλάδας». Το Xbox Arena Festival που πραγματοποιήθηκε στο Gazi Music Hall, στις 23 και 24 Ιουνίου μας πρόσφερε ατελείωτο gaming και πολλά δώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αν δεν έχεις παρευρεθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχο event, στον ίδιο χώρο (Gazi Music Hall), αυτό που αντικρίζεις όταν περνάς απ’ έξω, δεν σου γεμίζει το μάτι. Περνώντας την είσοδο, μπροστά σου θα δεις μια σκάλα που σε οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο. Καθώς κατεβαίνεις και ξανοίγει μπροστά σου το σύνολο του κόσμου και τα χρώματα από τους προβολείς και τις οθόνες, θαρρείς πως περνάς σε μια διαφορετική διάσταση.

Όσοι παρευρέθηκαν στο Xbox Arena Festival είχαν την τύχη να ζήσουν καινούργιες εμπειρίες. Είδαμε το gaming Triathlon που απαρτιζόταν από τα παιχνίδια Cuphead, Forza Motorsport 7 & Halo 5 και πέντε προκλήσεις σε τίτλους όπως Halo 5, Sea of Thieves, State of Decay 2 & Fortnite, όλα στην πλατφόρμα του Xbox. Πέρα των προαναφερθέντων, υπήρχε μια πληθώρα απο τουρνουά σε αγαπημένους τίτλους, Pro Evolution Soccer 2018, Killer Instinct, NBA 2K18, FIFA 18, Call of Duty WWII, Forza Motorsport 7, PlayerUnknown’s Battlegrounds & Overwatch. Οι διαγωνιζόμενοι σε όλα τα παραπάνω «μονομαχούσαν» για έπαθλα που έφταναν στο σύνολο τους τα 20.000€. Επίσης, είδαμε για πρώτη φορά να φιλοξενείτε ο τελευταίος προκριματικός γύρος και ο τελικός του τουρνουά «Red Bull Player One» που είχε ως έπαθλο ένα ταξίδι στην Βραζιλία για τον τελικό του Νοέμβρη.

Μια δυνατή αρένα δεν θα μπορούσε να έχει έναν αδύναμο παρουσιαστή! Στην σκηνή, φέτος, είδαμε τον Γιώργο Μαυρίδη που είχε δηλώσει στο IGN Greece:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω φέτος στο Xbox Arena Festival powered by Πλαίσιο, που είναι το μεγαλύτερο gaming event στην Ελλάδα. Ήδη κοιμάμαι αγκαλιά με το Xbox μου και θα είμαι πανέτοιμος για να δοκιμάσω την τύχη μου σε όλα τα τουρνουά. Είμαι φανατικός gamer και το Xbox Arena Festival δίνει μία σπουδαία ευκαιρία στην κοινότητα των gamers να μαζευτούμε σε μία τεράστια αρένα με αμέτρητες κονσόλες και ατελείωτο παιχνίδι.»

Ήταν ένα φοβερό Σαββατοκύριακο με πολύ ένταση, χρώματα και φιλικό κλίμα μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια αγάπη, το gaming και με πολλές Ελληνικές προσωπικότητες του gaming από τον χώρο του YouTube. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Cosplays από ένα τέτοιο event. Γνωρίζοντας το επίπεδο επαγγελματικότητας των συντελεστών πίσω από την διοργάνωση, για ακόμη μία φορά δεν απογοήτευσαν και υποστήριξαν την gaming σκηνή με μεγαλοπρέπεια.