Και τα επέστρεψε, εκεί που ανήκαν…!

Η τύχη φαίνεται πως ήταν με το μέρος του ζεύγους, Matthew και Maria Colonna-Emanuel από το Staten Island της Νέας Υόρκης, αφού ανακάλυψαν έναν «κρυμμένο θησαυρό» στην πίσω αυλή του σπιτιού τους.

Το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να ασχολούνται περισσότερο με τις δουλειές του κήπου τους, διότι αντιμετώπιζαν προβλήματα με ένα ελάφι που τους έτρωγε τα δέντρα. Έτσι, αναγκάστηκαν να φυτέψουν καινούργια και στην προσπάθειά τους αυτή, έπεσαν πάνω σε ένα θαμμένο κουτί, που στην αρχή δεν είχαν καταλάβει πως επρόκειτο για ένα… χρηματοκιβώτιο!

Μόλις το άνοιξαν και αντίκρισαν τον «εσωτερικό του κόσμο», δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, αφού είδαν 52.000 δολάρια, διαμάντια, ρουμπίνια και χρυσά κοσμήματα. Εκτός από τον πλούτο που έκρυβε, όμως, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε και ένα χαρτάκι, που έγραφε μια διεύθυνση. Αφού την έψαξαν, διαπίστωσαν πως η διεύθυνση αυτή, αντιστοιχούσε σ’ ένα σπίτι στο ίδιο τετράγωνο με το δικό τους.

Το ζευγάρι επισκέφτηκε τους γείτονες, ρωτώντας τους αν τους είχαν ληστέψει ποτέ. Αφού η απάντηση που έλαβαν ήταν θετική και εξακρίβωσαν, τη ληστεία που είχε συμβεί το 2011, αποφάσισαν να παραδώσουν το χρηματοκιβώτιο στους πραγματικούς κατόχους του!