Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Instagram;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Instagram το Μάιο του 2014 και η πρώτη μου φωτογραφία ήταν μία καραμέλα τσάρλεστον. Παρακολουθούσα βέβαια τη δραστηριότητα ήδη από νωρίτερα γιατί τα social media με ενθουσιάζουν σαν συνθήκη αλλά έκανα λογαριασμό όταν επιτέλους πήρα κινητό με καλή κάμερα και μπορούσα να βγάζω αξιοπρεπείς φωτογραφίες.

Έχεις γνωρίσει κόσμο μέσω του Instagram;

Ναι! Και πέρα από 1-2 άτομα που έχω γνωρίσει όντως, εννοώ και στην πραγματική ζωή, είναι και μερικά ακόμη που παρακολουθούμε ο ένας τον άλλο ανελλιπώς και σχολιάζουμε φωτογραφίες, ανταλλάσσουμε εντυπώσεις για μέρη/βιβλία/φαγητά αλλά δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ, μπορεί να έχουμε δηλαδή και να μην το ξέρουμε!

Τι θεματολογία σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις;

Μου αρέσει να λέω ότι οι φωτογραφίες μου είναι σημειώσεις. Δεν θα έλεγα δηλαδή ότι μου αρέσει να φωτογραφίζω κάτι ή κάπως αλλά περισσότερο βγάζω φωτογραφίες σαν να κρατάω ημερολόγιο. Κάθε φωτογραφία μου δηλαδή, είναι μια μικρή ιστορία μου.

Δείξε μας την insta-φωτογραφία που έχεις τραβήξει για την οποία είσαι περισσότερο περήφανος.

Στα πλαίσια του Ιnstagramικού ημερολογίου, νομίζω ότι το αγαπημένο μου δεν είναι μία φωτογραφία αλλά 92! Το περσινό καλοκαίρι, με τις φίλες μου, τη Δέσποινα (@despi_tg) και την Έλλη (@elli.an), είπαμε ότι θα ανεβάζουμε μία φωτογραφία κάθε μέρα. Έτσι μαζεύτηκαν 3 σύνολα από 92 φωτογραφίες που είναι το καλοκαίρι μας. Μπορεί η καθεμία από αυτές τις φωτογραφίες να μην είναι ξεχωριστή αλλά όλες μαζί είναι τέλειες!

Πες μας δυο-τρεις λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μου αρέσει πολύ ο λογαριασμός του Δημήτρη Αθηνάκη (@dimitris_athinakis) γιατί βγάζει φωτογραφίες με τη λογική που βγάζω κι εγώ, φωτογραφίες-σημειώσεις. Το ίδιο και ο λογαριασμός @astronayths, που οι φωτογραφίες του μοιάζουν τελείως τυχαίες, σαν να περπατάει στην πόλη και να βγάζει φωτογραφίες χωρίς καν να εστιάζει και αυτό είναι που μου αρέσει. Βαριέμαι λίγο με τις πολύ στημένες ή πολύ φιλτραρισμένες φωτογραφίες στο Instagram, η γνώμη μου είναι ότι σαν μέσο είναι εφήμερο και στιγμιαίο, δεν θέλει πολλή προσπάθεια.

[themify_box style=”orange box rounded” ]

Follow @athinarizopoulou

Follow @risegr

[/themify_box]