Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Instagram;

Με το Instagram ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν αρκετά χρόνια, αν και στην αρχή το είχα δει περισσότερο σαν παιχνίδι και όχι σαν ένα μέσο που μπορείς να δείξεις τη δουλειά σου. Να φανταστείς, οι πρώτες μου φωτογραφίες ήταν ό,τι πιο κλισέ υπάρχει: ηλιοβασιλέματα, καφέδες, φαγητά και μερικές σέλφι. Τα τελευταία περίπου τρία χρόνια άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά και να ανακαλύπτω την πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού μου, αλλά και του ίδιου του Instagram.

Έχεις γνωρίσει κόσμο μέσω του Instagram;

Φυσικά! Και μάλιστα πολλούς. Οι περισσότεροι είναι συνάδερφοι, Έλληνες και ξένοι, που όχι μόνο ανταλλάσουμε like και μηνύματα στο Instagram, αλλά έχουμε βρεθεί αρκετές φορές από κοντά. Με κάποιους μάλιστα έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι, ενώ με κάποιους άλλους έχουμε συνεργαστεί επαγγελματικά. Μου αρέσει τρομερά να γνωρίζω νέο κόσμο, από όλο τον κόσμο και να ξέρετε πως εκεί έξω υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι.

Τι θεματολογία σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις;

Μιας και ασχολούμαι με το φωτορεπορτάζ, οι περισσότερες εικόνες που θα δεις στο προφίλ μου είναι σχετικές με θέματα της καθημερινότητας. Από εκεί και πέρα δεν μου αρέσει να περιορίζομαι φωτογραφικά. Από τοπία και πορτραίτα, μέχρι ζώα και φαγητά. Γενικά καλύπτω μια ευρεία γκάμα των πιο συνηθισμένων #hashtag.

Δείξε μας την insta-φωτογραφία που έχεις τραβήξει για την οποία είσαι περισσότερο
περήφανος.

Γενικά είμαι περήφανος για όλες τι φωτογραφίες που έχω στο Instagram μου, διαφορετικά δεν θα τις είχα ανεβάσει, οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι μου είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσω. Παρόλα αυτά, αν ήταν να επιλέξω μόνο μια, αυτή μάλλον θα ήταν μια φωτογραφία που τράβηξα τον Δεκέμβριο του 2015 κατά της διάρκεια μιας επίσκεψής μου στην Ειδομένη με αφορμή την προσφυγική κρίση. Πρόκειται για το πορτραίτο μιας γυναίκας, πιθανότατα από το Μαρόκο, η οποία έχει το πιο έντονο βλέμμα που έχω δει ποτέ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε όταν για δευτερόλεπτα κοίταξε τον φακό και μετά έστρεψε το βλέμμα της ξανά μακριά.

Πες μας δυο-τρεις λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Θα μπορούσα να σας πω τουλάχιστον δέκα, αλλά θα περιοριστώ σε αυτούς τους 3+1 που μου έρχονται πρώτοι στο μυαλό, από τους οποίους οι δύο είναι καλοί φίλοι που γνώρισα μέσω του Instagram.

@fahrinisa: Αμερικανίδα συνάδερφος και καλή φίλη που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

@gael_michaud: Γάλλος συνάδερφος και επίσης καλός φίλος που για μεγάλο διάστημα βρισκόταν Ελλάδα και τώρα επέστρεψε στη Γαλλία.

Και τέλος η αγαπημένη μου Instagrammer @efi_o, μια εξαιρετική ηθοποιός και φωτογράφος που δραστηριοποιείται στο Βερολίνο και είχα τη χαρά να την γνωρίσω από κοντά πριν αρκετά χρόνια.

+1 ο @yannis_pap: Έλληνας filmmaker και φωτογράφος με λαμπρό μέλλον.

 

[themify_box style=»orange box rounded» ]

Follow @demetriosioannou

Follow @risegr

[/themify_box]