Ο @yusurumparty είναι πραγματικά γιουσουρούμ… με την καλή έννοια!

Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Instagram;

Έχω ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τη φωτογραφία, αλλά ο λογαριασμός προέκυψε, μάλλον τυχαία, πριν τέσσερα περίπου χρόνια και σίγουρα πριν το Instagram πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Ήταν κάτι σαν γιορτή που δε μπορούσες απλά να προσπεράσεις. Στην αρχή δε μπορούσα με τίποτα να συνηθίσω τις διαστάσεις που έπρεπε να έχουν οι φωτογραφίες μου, λάτρεψα όμως την αμεσότητα και την ελευθερία που σου έδινε το μέσο. Νομίζω πάντως πως η απώλεια ελέγχου για ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες φωτογραφίες δρόμου, οι περιορισμοί που έχει αυτό, και η επιθυμία μου να βρεθώ τη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο για την τέλεια φωτογραφία, με γεμίζει με απίστευτη όρεξη γι’ αυτό που κάνω.

Έχεις γνωρίσει κόσμο μέσω του Instagram;

Ταξιδεύω συνέχεια, θέλοντας να γνωρίσω ακόμα περισσότερους ανθρώπους και πόλεις. Από την άλλη όμως απεχθάνομαι τους τουριστικούς οδηγούς. Έχουν κάτι που με απογοητεύει το ίδιο κάθε φορά, μάλλον γιατί δε σε αφήνουν να δεις πραγματικά και να παρατηρήσεις. Θέλω να συναντώ instagrammers που μου αρέσει η αισθητική τους, ο τρόπος που παρουσιάζουν τη δική τους καθημερινότητα και αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των πόλεων που επισκέπτομαι. Αυτή τη καθημερινή μεριά των πόλεων θέλω να βλέπω και να φωτογραφίζω και δεν υπάρχει σε κανέναν οδηγό. Όλοι οι instagrammers πάντα είναι πρόθυμοι να σε ξεναγήσουν, να πιουν αρκετά ποτά μαζί σου και να μοιραστούν ιστορίες της πόλης τους ή να σου μιλήσουν για ιδέες και προβληματισμούς που έχουν σχετικούς με τη φωτογραφία.

Τι θεματολογία σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις;

Δε θεωρώ πως έχω συγκεκριμένη. Σαφώς έχω κάποιες ιδέες και έχω επηρεαστεί από μεγάλους φωτογράφους και τη δουλειά τους, χωρίς όμως να προσπαθώ να τους αντιγράψω, γιατί νομίζω πως τη θεματολογία και την ίδια την φωτογραφία την ορίζει το αστικό περιβάλλον της κάθε πόλης και η στιγμή. Κατά βάση κάνω φωτογραφία δρόμου. Φωτογραφίζω τις ψυχές των πόλεων όταν το ανθρώπινο στοιχείο δεν είναι πια εκεί. Για μένα αυτή είναι η ομορφιά που κάθε μέρα οι περισσότεροι προσπερνούν. Άλλες φορές επιδιώκω να φωτογραφίσω την ομορφιά εκεί που δεν υπάρχει…

Δείξε μας την insta-φωτογραφία που έχεις τραβήξει για την οποία είσαι περισσότερο περήφανος.

Δε ξέρω αν είμαι περήφανος όπως λες για τη συγκεκριμένη, αλλά είναι σημαντικό για μένα όταν βλέπω κάποιες από τις φωτογραφίες να μου θυμίζουν τι μου άρεσε και να καταλαβαίνω γιατί τις τράβηξα εκείνη τη στιγμή. Δε συμβαίνει πάντοτε αυτό. Υπάρχουν φωτογραφίες μου, που παραμένον ένα μεγάλο ερωτηματικό σήμερα.

Πες μας δυο-τρεις λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μου αρέσει πολύ η ποικιλία θεμάτων, προορισμών και χρωμάτων του @outofsynch_ και το γεγονός πως όλες σχεδόν οι φωτογραφίες του έχουν μια ελληνικότητα που σε κάνει αμέσως περήφανο. Βρίσκω ευρηματικό τον τρόπο με τον οποίο ο @aristos_ φωτογραφίζει τις πόλεις και που παρ΄όλη την αφαιρετικότητα τους έχουν πάντα έναν πλουραλισμό. Και τέλος, από ξένους θεωρώ αναγεννησιακά ναρκισσιστικές τις φωτογραφίες του @dnc_gbl.

[themify_box style=»orange box rounded» ]

Follow @yusurumparty

Follow @risegr

[/themify_box]