Αυτή την εβδομάδα ο Αιμίλιος Νέλλας απαντά (χωρίς να το ξέρει) στην Ναταλί Σαϊτάκη.

[themify_box style=»blue info rounded» ]

Αιμίλιος Νέλλας, marketing & communications

[/themify_box]

Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

Από τη μέρα που βγήκα από την κοιλιά της μανούλας μου και αντίκρισα το μάταιο τούτο κόσμο. Με διάλειμμα ενός έτους. Τελικά, 35.

Ποιο μέρος πιστεύεις ότι είναι τέλειο για το πρώτο ραντεβού;

Αυτό νομίζω ότι εξαρτάται από την περίπτωση. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, θα έλεγα βόλτα με τα πόδια στους πεζόδρομους γύρω από την Ακρόπολη, παγωτό μηχανής στο χέρι, καταλήγοντας στα Αναφιώτικα σε κάποιο παγκάκι ή ιδανικότερα πεζούλι (δεν το έχω κάνει). Αν πάλι όχι, και είσαι του ποτού – και είναι χειμώνας και βρέχει για να το κάνεις καλύτερη εικόνα – και του να μη δεις και να μη σε δουν, θα έλεγα το 56 στην Πλουτάρχου. Μεγάλη ξύλινη μπάρα, πολύ ωραία ποτά (ούτε αυτό έχω κάνει). Αν δεν είσαι και πολύ ομιλητικός, και είναι καλοκαίρι, ένα θερινό σινεμά, π.χ. Cine Paris στην Πλάκα ή ΒOΞ στα Εξάρχεια (για πιο urban τύπους) δε θα ήταν άσχημη ιδέα (αυτό το έχω κάνει, ήταν άσχημη ιδέα για μένα προσωπικά).

Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για τις βόλτες στην Αθήνα;

Κάτι σε Σοφία Βέμπο – Αθήνα και πάλι Αθήνα, κάτι σε Δημήτρη Χορν – Πες μου μια λέξη, κάτι να με πηγαίνει νοητά στην παλιά Αθήνα.
 
Ποιο είναι το σημείο της πόλης το οποίο νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Ένα συγκεκριμένο παγκάκι στο Λυκαβηττό στο οποίο κάθεσαι και τα ποδαράκια σχεδόν αιωρούνται στο γκρεμό, που για πολύ καλή μου τύχη, δεν έχω πετύχει ποτέ κάποιον άλλον να κάθεται όταν πηγαίνω. Και αυτή είναι η απάντηση για μένα στη 2η δεύτερη ερώτηση.

Λένε ότι η Αθήνα είναι αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα έλεγες ότι υπάρχει «παιχνίδι», aka φλερτ;

Διαφωνώ με αυτούς που το λένε αυτό, να ξέρεις. Γενικά #athensrocks και σε ερωτικό επίπεδο. Ειδικότερα, νομίζω ότι το «παιχνίδι» aka φλερτ το ορίζουν οι εκάστοτε εμπλεκόμενοι. Μπορεί να βρίσκεσαι σε σουβλατζίδικο και να φλερτάρεις (από αληθινές ιστορίες Αθηναίων). Μπορεί πάλι να είσαι κάπου που να χορεύουν όλοι, να υπάρχει αυτός ο ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα, να γίνεται το σύστριγγλο με μία λέξη, και να μη φλερτάρεις με κανέναν. Δε φταίει η πόλη, αυτοί φταίνε που δε φλερτάρουν.
 
Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Αριστερά ένα διάδρομο, στη μέση δύο οθόνες και ένα τηλέφωνο και δεξιά ένα γυάλινο κτίριο και κάτι δεντράκια της πανίδας του εξωτικού Αμαρουσίου.

Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχεις τραβήξει με το κινητό σου.

Θα μοιραστώ δύο, από το παγκάκι στο Λυκαβηττό που λέγαμε. Και μέρα και νύχτα για να πιάσουμε όλα τα γούστα.

Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Τελικά το 140 είναι λεωφορείο ή αστικός μύθος;

Στην ερώτηση αυτή έχει απαντήσει – και με καλύπτει πλήρως – ο παλιόφιλος και έκτακτος stand up κωμικός Βύρων Θεοδωρόπουλος (και πάρα πολύ ωραίος τύπος γενικότερα).

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο αυτής της στήλης;

Πιστεύεις ότι στις λαϊκές (αγορές) υπάρχει «παιχνίδι» aka φλερτ; Και αν ναι, έχει τύχει κάποιο περιστατικό σε σένα ή σε κάποιον/α γνωστό/η σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr