Αυτή την εβδομάδα ο Διονύσης Ατζαράκης απαντά (χωρίς να το ξέρει) στην Λένια Παγωνάκη. 

[themify_box style=»blue info rounded» ]

Διονύσης Ατζαράκης, stand-up κωμικός, παρουσιαστής, σεναριογράφος

[/themify_box]

Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

Στην Αθήνα είμαι 31 χρόνια. Αλλά και γενικά είμαι 31 χρόνια.

Ποιο μέρος πιστεύεις ότι είναι τέλειο για το πρώτο ραντεβού;

Κάπου ήσυχα, να μπορείς να μιλήσεις, ιδανικά χωρίς πολύ κόσμο και, γιατί όχι, με θέα. Δεν θα προτιμούσα κάποιο μαγαζί. Βόλτα, χαλαρό περπάτημα με ποτό στο χέρι ίσως, ακούγεται μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα στο σκηνικό που περιγράφω είναι η τουαλέτα. Αυτό δεν το έχω λύσει ακόμα.

Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για τις βόλτες στην Αθήνα;
Το «Βγαίνει η Κατερίνα τσάρκα στην Αθήνα». Το οποίο είναι κομματάρα πλάκα πλάκα. Και λειτουργεί για βόλτες στην Αθήνα ακόμα κι αν δε σε λένε Κατερίνα. Τσεκαρισμένο. Επίσης, λατρεύω το στίχο. Γιατί τα μάτια στα οποία αναφέρεται η Αλίκη δεν είναι μόνο μεγάλα. Είναι και μέλι με το γάλα παιδιά! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Ποιο είναι το σημείο της πόλης το οποίο νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Πάει καιρός από όταν σαλπάραμε με τους φίλους μου τους Ισπανούς κονκισταδόρες και ανακαλύπταμε μέρη στην Αθήνα. Με πιάνεις απροετοίμαστο.

Λένε ότι η Αθήνα είναι αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα έλεγες ότι υπάρχει «παιχνίδι», aka φλερτ;

Όπως είπα και παραπάνω, δεν λειτουργεί ιδιαίτερα για μένα το φλερτ σε μαγαζί. Δυσκολεύομαι να κάνω «παιχνίδι» όπως λες, φωνάζοντας για να ακουστώ και κουνώντας άβολα το κουτεπιέ μου, που είναι και το πλησιέστερο που έχω σε χορό όταν υπάρχει μουσική.

Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Ακόμα στην πληκτρολόγηση δεν έχω τελειοποιήσει το τυφλό σύστημα, οπότε έχω θέα τον υπολογιστή μου. Και από πίσω έναν τοίχο. Μπεζ. Ποίηση γενικά αυτή η απάντηση.

Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχεις τραβήξει με το κινητό σου.

Με το κινητό μου ε; Αυτή βρήκα μόνο, δεν ξέρω αν πιάνεται. Την αγαπώ γιατί βλέπουμε το μάρκετινγκ στα καλύτερά του. Είναι μια σούπερ προσφορά που σου ανοίγει την όρεξη ενώ ταυτόχρονα σου μαθαίνει μαθηματικά.

hotdogs

Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Αναρωτιόμουν πρόσφατα που μπορώ να πάω για πικ νικ στην Αθήνα και να είναι ωραία; Γιατί πραγματικά θέλω να πάω εδώ και τόσο καιρό και όλο μου προτείνουν περίεργα μέρη.

Αν μιλάμε για πικ νικ στην Αθήνα, υπάρχει ένα πολύ ωραίο μέρος στα Σπάτα, Ελευθέριος Βενιζέλος λέγεται, παίρνεις το αεροπλάνο, πας Λονδίνο και εκεί έχουν ένα αρκετά μεγάλο πάρκο που λέγεται Hyde Park. Αν δυσκολεύεσαι να το εντοπίσεις δεν πειράζει, γενικά είναι γεμάτοι πάρκα, κάτσε όπου βρεις. Sorry αλλά και μένα με πονάει λίγο που στην Αθήνα κυνηγάς τα πάρκα με το τουφέκι. Σε μια προσπάθεια να απαντήσω όντως, θα πω πως πρόσφατα βρέθηκα για ένα γύρισμα στο Άλσος Συγγρού. Ξέρω τι σκέφτεσαι: «Α, αυτό θα είναι κάπου στη Συγγρού ε;». Όχι. Είναι στην Κηφισιά. Για κάποιο λόγο. Αλλά αν πας μέρα, με σύνεργα για πικ νικ και χαμηλές προσδοκίες, μπορεί και να είσαι ok.

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο αυτής της στήλης;

Οι σαρανταποδαρούσες παθαίνουν πολύποδα;