Αυτή την εβδομάδα η Λένια Παγωνάκη απαντά (χωρίς να το ξέρει) στον Βασίλη Βρέττα.

[themify_box style=»blue info rounded» ]

Λένια Παγωνάκη, ιδιωτική υπάλληλος, visual merchandiser

[/themify_box]

Πόσα χρόνια είσαι στην Αθήνα;

29 χρόνια, συγκεκριμένα μεγάλωσα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας στον Πειραιά. Εγώ είμαι και του λιμανιού, εγώ είμαι και του σαλονιού.

Ποιο μέρος πιστεύεις ότι είναι τέλειο για το πρώτο ραντεβού;

Αν το ραντεβού είναι ενδιαφέρον δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο μέρος. Παρ΄όλα αυτά οπουδήποτε στο κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι, Θησείο, Πλάκα, Κουκάκι κλπ.) πιστεύω είναι μια καλή επιλογή για να περάσεις ένα όμορφο και ρομαντικό ραντεβού.

Ποιο είναι το καλύτερο soundtrack για τις βόλτες στην Αθήνα;

Όταν πηγαίνεις βόλτα κάτω στο Μοναστηράκι ή στους πεζόδρομους γύρω από την Ακρόπολη μια ηλιόλουστη μέρα σκέφτομαι να ακούγεται από κάπου  «Η μοντέρνα η Αθήνα» του Ζαμπέτα, ή έστω ένα ρεμπέτικο ρε αδερφέ. Σήμερα πάντως που έκανα μια βόλτα έπαιξε στο κινητό τυχαία το «The Past is a Grotesque Animal» από Of Montreal και πέρασα πολύ ωραία.

Ποιο είναι το σημείο της πόλης το οποίο νιώθεις περήφανος/η που ανακάλυψες;

Όλοι είναι πολύ περήφανοι για εμένα όταν ανακαλύπτω τον δρόμο ή την τοποθεσία που μου έχουν δώσει  ραντεβού χωρίς να βάλω gps. Νομίζω έχω τον χειρότερο προσανατολισμό και δεν θυμάμαι την ονομασία κανενός δρόμου ακόμα και των πιο κεντρικών της Αθήνας. Όποτε  όταν συμβαίνει αυτό να μην νιώθω και εγώ η καημένη περήφανη για τον εαυτό μου;

Λένε ότι η Αθήνα είναι αντιερωτική. Σε ποιο μαγαζί θα έλεγες ότι υπάρχει «παιχνίδι», aka φλερτ;

Ε αφού έχετε κολλήσει όλοι με  τα online φλερτ μέσω των social media θα καταλήξει να είναι αντιερωτική. Βγείτε έξω καμία βόλτα και συγκεντρωθείτε σε καμία τετ-α-τετ συνομιλία και το παιχνίδι υπάρχει παντού.

Τι θέα έχεις όσο απαντάς τις ερωτήσεις;

Αρχικά έχω τον γάτο μου που με κοιτάει απειλητικά με τις κόρες διεσταλμένες γιατί ασχολούμαι με το κινητό αυτή τη στιγμή και όχι με εκείνον. Ακριβώς απέναντι έχω την σιδερώστρα με το σίδερο έτοιμο που είναι εκεί από χθες αλλά βαριέμαι να το πάρω απόφαση να σιδερώσω.. Έπειτα πίσω από το βουνό με τα ρούχα είναι ο υπολογιστής που παίζει μια πολύ κακή σειρά από Netflix. Θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι πιο ειδυλλιακό αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Μοιράσου μια φωτογραφία της Αθήνας που έχεις τραβήξει με το κινητό σου.

image1

Ο προηγούμενος Αθηναίος ρώτησε: Έχεις πάει ποτέ σε δημοτική βιβλιοθήκη στην Αθήνα; Ποιο χώρο θα πρότεινες για το διάβασμα βιβλίου στην πόλη;

Έχω πάει στην εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας η οποία είναι ανοιχτή για τους αναγνώστες και το θεωρώ ιδανικό μέρος για διάβασμα ειδικά για ανθρώπους σαν εμένα που αποσυντονίζονται εύκολα.

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον επόμενο Αθηναίο αυτής της στήλης;

Αναρωτιόμουν πρόσφατα που μπορώ να πάω για πικ νικ στην Αθήνα και να είναι ωραία; Γιατί πραγματικά θέλω να πάω εδώ και τόσο καιρό και όλο μου προτείνουν περίεργα μέρη.

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]