Δωρεάν μάθημα γεωγραφίας για το «Μάντσεστερ του Λονδίνου»

Η πρόσφατη τραγωδία που συνέβη στο Manchester Arena, ένα τρομοκρατικό χτύπημα που μέχρι στιγμής μετρά 22 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες,  προκάλεσε για μια ακόμα φορά παγκόσμιο αποτροπιασμό για τους δράστες τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι οποίοι πλέον, βάζουν στο στόχο ακόμα και το κοινών των συναυλιών. Επίσης,  υπήρξε μια λεζάντα, ένα μήνυμα πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, που μας θύμισε πόσα όμορφα και θαυμαστά (#not) πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο της ενημέρωσης. Αυτή:

FC6wYSkkCaEj2uDfOiP4zP1VCWVrKJxKxE5hd1OSbbg

Το παρακάτω κείμενο ανέβηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, με αφορμή τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Παραμένει αφόρητα επίκαιρο μέχρι σήμερα:

(3/9/2016)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και όλοι, από τους υπουργούς της κυβέρνησης, μέχρι τους καναλάρχες που πλήρωσαν και «επέζησαν», πανηγυρίζουν…

Άραγε αυτά τα νέα τηλεοπτικά κανάλια που θα προκύψουν, θα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα; Όλες εκείνες οι θεματικές της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της αγνής, ανόθευτης bimbo-λατρείας, θα αλλάξουν σε κάτι; Με αυτή την απορία ως αφορμή, βάλαμε στη σειρά τις μεγαλύτερες πληγές της Ελληνικής τηλεόρασης και όλα τα πρόστιμα που τους αξίζουν, ελπίζοντας να μην δούμε αντίστοιχες στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

 Διακριτικός ρατσισμούλης

«Εντάξει δεν θα είχα πρόβλημα αν ήταν gay, θα προτιμούσα να είναι κανονικός…»

«Καλά, έχεις το παιδί σου αβάπτιστο;»

«Δηλαδή έχεις πάει με άντρα; Το ΛΕΣ;»

https://youtu.be/0ODWrLUkaGY?t=21s

Τι είναι: Σπόντες ομοφοβία, θρησκοληψίας  ή ευθείες προσβολές σε όποιον πρεσβεύει κάτι διαφορετικό.

Ποινή: Δυσκολεύομαι να σκεφτώ τι ποινή αξίζει σε όλους τους παραπάνω. Ίσως γιατί η χειρότερη «τιμωρία» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ μας, έγινε φέτος στο Ορλάντο.

«Αγάπη Μόνο» 

https://www.youtube.com/watch?v=OBbSsr_5Blc

Τι είναι: «ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ! *φιλάει μπράτσα». Κυκλοφορεί παντού, έγινε parody αφίσα πανεπιστημιακής εκδήλωσης και τρέφεται από το ενδιαφέρον που του δίνουν τα κανάλια.

Ποινή: Ισόβιος εγκλεισμός σε κουζίνα χασαποταβέρνας στη Βάρη, πολύ, πολύ μακριά από κάθε γυμναστήριο;

«Έντονες διαφωνίες»

Τι είναι: «Τι λές μωρή βλαμμένη;» φωνάζει ο δημοσιογράφος στη παρουσιάστρια που τόλμησε να υπονοήσει ότι αμφισβητεί το ρόλο του. Λίγες μέρες αργότερα, όταν ο πρόεδρος του ομίλου που έχει την ιδιοκτησία του Alpha ζήτησε να παρέμβει και να κριτικάρει τα λεγόμενα των παρουσιαστών, ο Δήμος είχε καταπιεί τη γλώσσα του.

Ποινή: Αιώνια εργασία δίπλα στον Δημήτρη Κοντομηνά, όπως ο Smithers στο πλευρό του Mr.Burns στους Simpsons.

mr-burns-simpsons-smithers-Favim.com-1447664

«Και τώρα θα σας τραγουδήσω ένα αγαπημένο μου τραγουδάκι»

Τι είναι: Tamta does Nirvana. Κανείς δεν μας λυπάται;

Ποινή: Ανάσταση Kurt Cobain και εισβολή στο «X-Factor»;

Πολιτικό σχόλιο σε μουσικό videoclip

Tι είναι:  Φωνάζει και ωρύεται η Όλγα Τρέμη με τον κρατούμενο Χριστόδουλο Ξηρό που «πήρε άδεια και πήγε στο χωριό του να παίξει μπαγλαμαδάκι», ενώ στην οθόνη έπαιζε βιντεοκλίπ γυρισμένο προ εικοσαετίας.

Ποινή: Αιώνιο ξεσκέπασμα κάθε τρολιάς από το ellinikahoaxes.gr  Wait, αυτό συμβαίνει ήδη.

«Μήνυμα από τη Φράνκα Ράητ»

https://www.youtube.com/watch?v=3nFRvWvsBe8

Τι είναι: Μια από τις πιο επικές στιγμές χαζομάρας της ελληνικής TV που είδαμε εδώ.

Ποινή: Δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερη «ποινή» για το σύνολο της Ελληνικής τηλεόρασης, για τους θεατές και τους συντελεστές της, εκτός από το γεγονός ότι αυτές οι εκπομπές συνεχίζουν να παίζονται και να σαρώνουν σε νούμερα τηλεθέασης.

Φαινόμενο Άλτερ

Τι είναι: Τηλεοπτικό κανάλι που εξέπεμπε για περίπου 20 χρόνια, αποθεώνοντας το trash μέσα από τα «Παρατράγουδα», τη «Τελική Απόφαση», τις σοφτκορ τσόντες με τον αόρατο άνθρωπο και το τηλεκοντρόλ και πολλά αλλά διαμάντια.

Ποινή: Αναγέννηση του Νίκου «Κατμαν» Κατέλη, ως στοχαστή της ανθρώπινης φύσης, μέσα από ντοκιμαντέρ-προσωπογραφία,  αισθητικής «Vice». Πλακάπλάκα, αυτό θα το έβλεπα… 

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τη νέα εποχή της Ελληνικής τηλεόρασης;

Εντάξει, ό,τι πεις Σάκη!

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]