Μήπως τελικά ο καλύτερος τρόπος να εκδικηθείς κάποιον είναι να του στείλεις όλη σου την αγάπη;

Οι γιορτές είναι αφορμή για δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή μήπως όχι μόνο σε αυτά;  Κάποτε υπήρξα και εγώ δεσμευμένος και μια ημέρα από εκείνα τα χρόνια που μου έχει μείνει έντονα, είναι η ημέρα που γιόρταζε η πρώην κοπέλα μου. Εκείνη την μέρα λοιπόν την αφιέρωνα αποκλειστικά σε αυτήν, από το να την αιφνιδιάσω ευχάριστα με κάτι απλό, μέχρι να βρω τι είναι αυτό που της αρέσει περισσότερο ώστε να της το χαρίσω.

Ώσπου μαλώσαμε,χωρίσαμε, διαγράψαμε ο ένας τον άλλον από τις ζωές μας με πολλά επεισόδια και πάρα πολλή ένταση. Τόση πολλή που πραγματικά πίστευα ότι ίσως όντως τελικά η υπερβολική αγάπη να μετατρέπεται στο υπερβολικό μίσος και το αντίστροφο. Είχε περάσει καιρός που δεν είχαμε μιλήσει καθόλου και όλα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι που έφτασε εκείνη η μέρα της γιορτής της.

Όταν είδα την ημερομηνία και θυμήθηκα τι μέρα ήταν, σκέφτηκα ότι ίσως να είχα κάνει πάρα πολλά για κάποια που δεν έχω σε καμία εκτίμηση πλέον. Ένιωθα ότι χαράμισα την ελευθερία μου και κατά κάποιον τρόπο ένιωθα και αδικημένος. Τότε δεν ξέρω πως μου είχε έρθει εκείνη η τρελή ιδέα αλλά ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει ώστε να εξιλεωθώ.

Αφού περπάτησα στους δρόμους για λίγο σαν τρελαμένος, μπήκα κάποια στιγμή σ’ ένα ανθοπωλείο που είδα μπροστά μου και της έστειλα μια ανθοδέσμη. Έγραψα και κάτι λιτό και ποιητικό που δεν θυμάμαι σε καμία περίπτωση τώρα(αλλά ήταν σε φάση »εγώ θα σε αγαπώ κι ας είσαι κ@$$%!@$») και τα έστειλα, φυσικά χωρίς όνομα.

Εκτιμώ πώς για άλλη μια χρονιά αιφνιδιάστηκε και χάρηκε, αλλά σ’ εμένα ίσως έκανε περισσότερο καλό όλο αυτό. Εκτός του ότι τα βρήκα με τον εαυτό μου, έκλεισα οριστικά και με μια πανέμορφη κίνηση ένα κεφάλαιο που είχε να μου θυμίζει μόνο άσχημα πράγματα πια. Μετά από κανα δυο μήνες μια φίλη της που με είδε τυχαία μου ανέφερε αμέσως την ανθοδέσμη, αλλά εγώ έκανα τον Κινέζο.

Άλλωστε δεν είναι όλα τα δώρα για τους άλλους, το να προσφέρεις μερικές φορές μπορεί να καταλήξει να είναι πιο ευεργετικό για εσένα. Μπορεί να μην ταιριάξαμε στο σύνολο και να το απέδειξαν οι εντάσεις, αλλά ακόμα και τις λιγοστές όμορφες στιγμές που είχαμε περάσει μαζί, άξιζε να τις τιμήσω με μια ημέρα ηρεμίας και ανακοχής.

Αν σας φερθούν άσχημα να τους φερθείτε όσο πιο καλά μπορείτε. Τώρα που είναι οι γιορτές έχετε και εσείς την ευκαιρία σας να πείτε ένα χαλάλι για κάποιον που σας έχει στεναχωρήσει παραπάνω από τους υπόλοιπους!