Ντροπή και αίσχος αλλά ξέρω που μένετε… 

Αν νομίζεις ότι θα διαβάσεις μια απλή χαβαλετζίδικη ιστορία που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις σε μερικά σημεία, καλύτερα να το ξανά σκεφτείς πριν συνεχίσεις! Οι γραμμές που ακολουθούν είναι μια καταγγελία προς  εκείνους τους τύπους που υπάρχουν στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας και αφού σε πλησιάσουν χαμογελαστά και «δανειστούν» αυτό που θέλουν από εσένα, δεν σου το επιστρέφουν πότε. Σαν να υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει, πως αν περάσει ένα κάποιο χρονικό διάστημα απ’ όταν δανείστηκαν ένα αντικείμενο, τότε αυτό γίνεται αυτόματα δικό τους. Κι επειδή είμαι σίγουρος πως κι εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο, έχεις πάθει κάτι ανάλογο, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος και ακολουθούν 5 παραδείγματα που το αποδεικνύουν περίτρανα!

Tο κυνήγι φαντασμάτων! 

fants-risegr

Η ιστορία αυτού του τεύχους ξεκινά όταν ήμουν ακόμα ανέμελος κι αθώος και προσπαθούσα να πείσω έναν ξάδερφό μου να με αφήσει να το διαβάσω. Για να αποφύγουμε τον καυγά που ετοιμαζόταν να αρχίσει, ο πατέρας μου, μου το αγόρασε. Λίγο καιρό μετά, αποφασίσαμε πως έπρεπε να βαφτεί το σπίτι. Ανάμεσα στα μαστόρια, ήταν κι ο Παρασκευάς, ο βοηθός του μπογιατζή, (απλή συνωνυμία με τον παπαγάλο του Ροβινσώνα Κρούσου και το ταλέντο τoυ je t’aime) ο οποίος το δανείστηκε με την υπόσχεση πως «θα το φέρει αύριο.» Πέρσι, το αγόρασα πάλι για να μου φύγει ο καημός.

To πρώτο βιβλίο του Harry Potter στα αρχαία ελληνικά!

potir-risegr

Το πρώτο βιβλίο του Harry Potter, ήρθε στα χέρια μου στα αρχαία ελληνικά με παραγγελία, κατευθείαν από Αγγλία (τι εννοείς γιατί, το ότι είμαι φανατικός της σειράς δεν αρκεί;). Μια φίλη με την οποία κάναμε αρκετή παρέα εκείνη την περίοδο, ενθουσιάστηκε και λέγοντάς μου «Καλά που το σκέφτηκαν αυτό; Μου το δανείζεις; Θα ήθελα πολύ να το διαβάσω» έφυγε από το σπίτι μου με το βιβλίο στο χέρι. Δε μιλάμε πια και η κοπέλα είναι στην Ισπανία για σπουδές. Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο να ξέρεις ότι περιμένω ακόμη να μου το επιστρέψεις (ξεφυσάει έξαλλος).

To DVD της δεύτερης ταινίας του Ηarry Potter

hp02

Ω ναι, καλά κατάλαβες ήταν το ίδιο άτομο, την ίδια μέρα, μόνο που το συγκεκριμένο DVD πήγα και το ξαναγόρασα γιατί απλά δεν γινόταν να μην το έχω!

Το Jade Cocoon 

Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στο πρώτο Playstation. Το δάνεισα σε έναν φίλο στο χωριό, ο οποίος λίγες ημέρες μετά έφυγε για Αθήνα (φυσικά δε μου το επέστρεψε ποτέ, τι εννοείς;). Και κάπως έτσι η φράση «είναι απο το χωριό δεν τον ξέρεις», θα μου θυμίζει για πάντα κάτι που θέλω να ξεχάσω.

Το πρώτο χειριστήριο Playstation 

control-risegr

Πρακτικά δε μιλάμε για δανεισμό, γιατί το είχα αφήσει στο σπίτι του ξαδέρφου μου για να παίζουμε, όποτε πηγαίνω κι απλά κάποια στιγμή δεν ξαναπαίξαμε. Όχι κανείς δεν ξέρει που είναι το χειριστήριο.

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]