Βασικές οδηγίες που ίσως σώσουν την παρτίδα σε κάποια πολύ δύσκολη στιγμή

Πριν κάμποσο καιρό είχα γνωρίσει μια κοπέλα και έδειχνε από την αρχή ότι ίσως και να τα πηγαίναμε καλά. Μέχρι που μια μέρα με κάλεσε για πρώτη φορά στο σπίτι της, ξεχνώντας να μου αναφέρει την… λεπτομέρεια ότι έμενε με τον αδερφό της.

»Από εδώ ο αδερφός μου», μου λέει.

»Χάρηκα(;)», απαντώ.

Ρίγη με διαπέρασαν και μόνο στην ιδέα ότι θα του στεναχωρήσω την αδερφή. Θυμήθηκα και έναν άλλον αδερφό κοπέλας που είχα γνωρίσει παλαιότερα, ο οποίος ήταν Ολυμπιακός και μου την έμπαινε συνέχεια για την ομάδα. Μετά το 0-3 στο Καραισκάκης εκείνου του είχα πει: » ξέρεις σε ποια πάω τώρα». Ε, μετά μην αναφέρω αν συνεχίστηκε ή όχι το στόρι.

Πίσω στην ιστορία μας. Εδώ ήταν ξεκάθαρο ότι αυτά ούτε για αστείο δεν με έπαιρναν. Ένα φιλικό του χάιδεμα στην πλάτη μπορεί να ήταν ικανό για να με σπάσει στα δύο και ο μόνος οπλισμός που είχα πάνω μου ήταν τα… προφυλακτικά!

Εγώ: Να κεράσω μπύρα;

Αυτός: Δεν πίνω, προπονώ μικρά παιδιά.

Εγώ: Παίξε αύριο Pogba anytime scorer! (έπαιζε ακόμα στη Juve)

Αυτός: Θα έρθει;

Εγώ: Θα έρθει!

Την επόμενη μέρα…

Μια ανάσα από το Γκολ ο Πογμπά, ο Κασίγιας του είπε με εκπληκτικό τρόπο το «όχι»! Α ρε Πολ να ξερες τι μου είχες κάνει, έτρεμα να ξαναπάω από εκεί! Ξαναπήγα όμως γιατί στις νεαρές αυτές ηλικίες έχεις πλήρη άγνοια κινδύνου. Φαντάσου ότι κοιμόμουν με την αδερφή του και αυτός ήταν στο δίπλα δωμάτιο ή κάπου εκεί κοντά τριγύρω κάνοντας διαχείριση θυμού.

Όλα κυλούσαν ομαλά ώσπου λίγες μέρες μετά μου είπε ότι ήθελε να μιλήσουμε. Τι αμαρτίες πληρώνω και τα σχετικά σκεφτόμουν, μέχρι που το σκληρό παιδί μου άνοιξε την καρδιά του.

»Να εδώ στέλνω μερικές μέρες με ένα κορίτσι και δεν μπορώ να καταλάβω…», μου κάνει για να του απαντήσω άνετος εγώ: «Φέρε εδώ το κινητό σου και ρούφα λίγο από την μπύρα μου»

Αφού στέλναμε παρέα στην κοπέλα και είχε αρχίσει να μου μιλάει φυσιολογικά, το πράγμα άρχισε να πηγαίνει καλά. Τόσο καλά που λίγο πριν τις 5 το ξημέρωμα η κοπέλα ενέδωσε και τον κάλεσε να πάει επιτόπου σπίτι της!

»Και πως θα πάω εκεί ρε φίλε;»

»Μην με ζουρλαίνεις, αυτή είναι η στιγμή σου! Πάρε 10 ευρώ να πάρεις ταξί και πήγαινε να της προσφέρεις μια ωραία ανάμνηση.» (Μέσα μου σκεφτόμουν κάτι του τύπου: πάρε όσα θες και φύγε να ξεδώσω και εγώ ένα βράδυ χωρίς άγχος!)

Τελικά αυτή ήταν η χρυσή τομή και στο τέλος γίναμε και φίλοι. Με την αδερφή του βγαίναμε για μερικές μέρες μόνο, ωστόσο αυτός μου μιλάει μέχρι και σήμερα. Τον κατάφερα να πιει και μπύρα ολόκληρη, ενώ πλέον έχει άλλη αυτοπεποίθηση με τις κοπέλες! Φρόντισε λοιπόν, αν νιώθεις ότι ο αδερφός της κοπέλας σου σε κάνει καλά χωρίς αμφιβολία, να του δώσεις ένα καλό εφόδιο για την συνέχεια της ζωής του, που ίσως εκτιμήσει. Αν δεν καταφέρεις να τον κάνεις αλκοολικό ή τζογαδόρο (οκ δεν είπα ότι αυτό είναι το σωστό!), βοήθησε τον τουλάχιστον στην σχέση του με τις κοπέλες. Μπορεί να μην είσαι τόσο τυχερός όσο εγώ και να χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να βρει τον έρωτα αλλά δεν αξίζει για να έχεις την… ησυχία σου;