Ούτε λεωφορείο, ούτε ταξί, ούτε αυτοκίνητο,  μόνο ποδήλατο: Μεγάλες αλήθειες από την καθημερινότητα της Σοφίας Θεοδώρας Γιλτίζη.  

Τα χρόνια μου στην Αθήνα μετριούνται όχι μόνο σε αριθμούς αλλά κυρίως σε χιλιόμετρα. Βλέπεις η αγάπη μου για το ποδήλατο κρατάει χρόνια. Από την ηλικία των 6-7 χρόνων, όταν και με έβαζαν σε αυτοκίνητο και ένιωθα σαν κάτι να λείπει, σαν η αδρεναλίνη που ήθελα και περίμενα να ΄ταν μόνο στο δίτροχο, δικό μου, ποδήλατο! Ακόμα κι όταν όλα τα παιδιά της γειτονιάς κατέβαιναν τα απογεύματα να παίξουν, ακόμα και τότε, εγώ ανέβαινα στο λευκό μου άλογο (έτσι θυμάμαι να το λέω τότε) και να ξεκινάω την μοναχική μου βόλτα.

Η ζωή στο ποδήλατο λοιπόν συνεχίστηκε ακόμα κι όταν εγώ εκεί γύρω στα 18 μετακόμισα στην Αθήνα. Θυμάμαι πως ακόμα και τότε η ανάγκη μου για το ποδήλατο ήταν τέτοια που δεν ήθελα να ανεβαίνω σε κανένα αυτοκίνητο, κανενός φίλου. Από την άλλη, οι δρόμοι της Αθήνας δεν έχουν φτιαχτεί για κανένα ποδήλατο, κανενός ποδηλάτη. Ο βαθμός δυσκολίας του να ποδηλατήσει κάποιος είναι τέτοιος όσο και το να μετακινηθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του σε κάποιο μποτιλιάρισμα. Το να παίρνει ο καθένας από εμάς το ποδήλατό του και να ποδηλατεί καθημερινά είτε με προορισμό τη δουλειά του, είτε για κάποια έξοδό του θα ήταν ό,τι καλύτερο. Μα δεν θα γίνουμε άμεσα Άμστερνταμ και αυτό το ξέρουμε όλοι…

Έχει και τα τυχερά του όμως!

Μπορεί να σου γίνει πρόταση να πρωταγωνιστήσεις σε βίντεο κλιπ αγαπημένου σου καλλιτέχνη…

 

But i did it all #mood #lyrics #song #sky #skylover #bridge #cars #road #lights #friday #fridaynight

A video posted by mutethesilence. (@soph_theodor) on

Tips & όμορφες διαδρομές εν Αθήναι:

  • Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε, αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς είναι το κράνος σου. Ναι ναι, ίσως σε κουράζει να το ακούς αλλά ΠΡΕΠΕΙ. Μυαλό έχεις για να το καταλάβεις και για να συνεχίσεις να έχεις να το φοράς…
  • Ο σωστός ο ποδηλάτης δεν περνάει όποτε του βαρέσει τα (κόκκινα) φανάρια. Περιμένει μαζί με τα αυτοκίνητα και είναι και μάγκας! Αμέ.

Μια όμορφη διαδρομή είναι από το σπίτι σου προς την Μαρίνα Φλοίσβου. Εκεί θα βρεις κι άλλους ποδηλάτες! Όμως, κακά τα ψέματα, όποια διαδρομή κι αν διαλέξεις, ό,τι διάθεση κι αν έχεις, το ποδήλατο θα σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα.

No more dreaming like a girl #mood #lyrics #selfie #bicycle #bikelover #wednesday

A photo posted by mutethesilence. (@soph_theodor) on

To να μην οδηγείς στην Αθήνα σε κάνει και νιώθεις κάτι σαν ήρωας:

  • Δεν ρυπαίνεις το περιβάλλον
  • Σέβεσαι (και δεν βρίζεις) τον συνάνθρωπο εάν αυτός τύχει και σε προσπεράσει
  • Σκορπάς χαμόγελα σε άλλους ποδηλάτες, ακόμα κι αν δεν τους ξέρεις

Με λίγα λόγια φοράς τη «μπέρτα» σου και φεύγεις σαν αερικό…

[themify_button ]Της Σοφίας-Θεοδώρας Γιλτίζη[/themify_button]