Την γαμήσαμε ως Ανθρωπότητα ή είναι ιδέα μου;

Μετά από προεκλογική περίοδο που κινήθηκε ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία, μετά από μια ψηφοφορία όπου το Αμερικάνικο εκλογικό σώμα κλήθηκε να κρίνει και επιλέξει το Μικρότερο Κακό, το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών είναι οριστικό. Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων κερδίζει την πλειοψηφία σε Βουλή και Γερουσία, ο Donald Trump είναι ο νέος Πλανητάρχης.  Μήπως όντως αυτό είναι το τέλους του Σύγχρονου Κόσμου;

Αυξάνεται το googling για το «τέλος του κόσμου»
 emigrate

Όταν πια ήταν βέβαιη η εκλογή του Donald Trump, η αίσθηση πως ζούμε σε σενάριο δυστοπικής ταινίας ήταν πια κοινή και παγκόσμια. Αυτό αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν ξέσπασε στην μηχανή αναζήτησης της Google ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για τους όρους αναζήτησης «Emigrate» και «End of the world», με επίκεντρα ενδιαφέροντος τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, το επίσημο κρατικό website για την μετανάστευση στον Καναδά,  γύρω στα ξημερώματα κράσαρε από τις χιλιάδες επισκέψεις ενδιαφερόμενων για την απόκτηση Καναδέζικης υπηκοότητας.

endoftheworld

Τα συγχαρητήρια στον Donald Trump

coz-b-9xeaattrl-646x437

Ο πρώτος πολιτικός ηγέτης που έσπευσε να συγχαρεί τον Donald Trump για τη νίκη του, ήταν ο Vladimir Putin από τη Ρωσία, εκφράζοντας  “αισιοδοξία για το χτίσιμο ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον, με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού«. Ακολούθησε η ηγέτης του Γαλλικού Ακροδεξιού Κόμματος Marine Le Pen και ο επικεφαλής του Ακροδεξιού/Αντί-Ισλαμικού Κόμματος της Ολλανδίας Gert Wilders, που χαρακτήρισε τη νίκη Trump ως «μια επανάσταση!» Είναι ξεκάθαρο πια, όλα τα συντηρητικά/φοβικά κόμματα του πλανήτη έχουν τον δικό τους Πατερούλη, το δικό τους υπερόπλο ενάντια σε κάθε δημοκρατική ελευθερία και προνόμιο. Eίναι μια νέα εποχή, μια Orange is the New Black εποχή.

Τι σημαίνει «Donal Trump: Πρόεδρος της Αμερικής» για το άμεσο μέλλον;

donald-trump-president

Ο Donald Trump ως υποψήφιος είχε δεσμευτεί μεταξύ άλλων να:

  • Απελάσει 11 εκατομμύρια Μεξικάνους μετανάστες και να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
  • Επιτεθεί με κάθε τρόπο στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Δηλαδή, να παύσει την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας, να περικόψει κάθε κρατική δαπάνη για το περιβάλλον και να ανατρέψει κάθε νομοθεσία για την μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα που επιχείρησε να περάσει ως νόμο ο Barrack Obama. Η πλειοψηφία που έχει κερδίσει σε Βουλή και Γερουσία θα διευκολύνει όλες τις παραπάνω κινήσεις.
  • Ανατρέψει κάθε νομοθεσία που εισήχθη υπό την προεδρία του Barrack Obama, όπως το πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, γνωστό ως «Obamacare».
Τι σημαίνει η ήττα των Δημοκρατικών;

bernie

Ο Donald Trump είναι ένα ανθρώπινο transformer που συνδυάζει λαϊκισμό, ρατσισμό και  μισαλλοδοξία. Λογικά, το αντίπαλο δέος των Δημοκρατικών, θα έπρεπε να μια προσωπικότητα μακριά από τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και την τεχνοκρατία για να χτυπήσει το Θηρίο στη καρδιά του. Τελικά οι Δημοκρατικοί επέλεξαν την Hillary Clinton, έναν άνθρωπο συνδεδεμένο με σκάνδαλα, διαφθορά και τεχνοκρατική προσέγγιση της πολιτικής.

Ο καθαρός από σκάνδαλα Bernie Saunders κρίθηκε «unelectable», ο Joe Biden ποτέ δεν θα μάθουμε γιατί δεν κλήθηκε να υπερασπιστεί το έργο Obama. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως το έτος 2016, ο Αμερικάνος ψηφοφόρος ψήφισε ενάντια στο φύλο της Hillary Clinton, αλλά και πάλι προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί να επιλεγεί εκείνη από το κόμμα της σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Γιατί ένα κόμμα εκατομμυρίων ψηφοφόρων στηρίχθηκε στη λογική του «ψηφίστε το μικρότερο κακό»; Οι Δημοκρατικοί  έχασαν κατά κράτος, δείχνοντας πως μάλλον δεν είχαν ιδέα για το παγκόσμιο διακύβευμα αυτής της ήττας. Μικροί Άνθρωποι σε Κρίσιμες Ιστορικές στιγμές.

Τι σημαίνει η νίκη Trump για τους Έλληνες;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ο Trump δίνει την εντύπωση του «δεν έχω ιδέα πού πέφτει αυτή η Ελλάδα πολιτικού». Μία από τις ελάχιστες δηλώσεις του σχετικά με το χρέος της Ελλάδας, ας πούμε ότι δεν είναι ακριβώς καθησυχαστική για τους Έλληνες…

Στη δημοσιογράφο του FOX Business Network Maria Bartiromo δήλωσε ότι δεν θα ήθελε «να εμπλακεί. Εμπλεκόμαστε σε πολλά ζητήματα. Σίγουρα θα έκανα πίσω». Και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να βασιστούμε στη Γερμανία για να «φροντίσει» το ζητήμα χρέους της Ελλάδας. «Η Γερμανία είναι πολύ δυνατή, πολύ ισχυρή. Θα άφηνα την Γερμανία να το χειριστεί. Αυτό το θέμα είναι ψιλοπράγματα για τη Γερμανία. Θα το φροντίσουν.» Επίσης, ανέφερε ότι αν δεν το αναλάβει η Γερμανία, θα εμπλακεί ο Πούτιν και θα «σώσει την κατάσταση».

Κοινώς την γαμήσαμε…

Τι σημαίνει η ήττα των Δημοκρατικών για εσένα;

725580-1

Αν είσαι γυναίκα, ξέρεις ότι από σήμερα η ζωή σου θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη. Αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αυτό-πρoσδιορίζεται φυλετικά, σεξουαλικά, πολιτικά, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση ανά τον κόσμο και την προστασία του περιβάλλοντος, αυτή η μέρα μοιάζει με το πρώτο κεφάλαιο μιας Τραγικής Κωμωδίας, ή και με το Τέλος του Κόσμου, όπως τον ήξερες.

(Πηγές:Vox, CBSNews, Telegraph

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr