Με αφορμή το κήρυγμα ομοφοβίας του Μητροπολίτη Σεραφείμ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δεν ήταν το Athens Pride -που για τον κλήρο εικάζω πως είναι κάτι σαν τα όργια του Καλιγούλα- ήταν μια εβδομάδα ενημέρωσης των μαθητών για την ομοφοβία, αυτό που εξόργισε πολλά ανώτατα μέλη του ορθόδοξου κλήρου, με προεξέχοντα τον μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Προσωπικά, αν και έχω υπάρξει ένας πολύ κακός απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, όπως έχω γράψει εδώ, μπορώ να διακρίνω ότι η εξίσωση «ομοφυλοφιλία=κτηνοβασία+παιδεραστία» που περιγράφει ο Σεραφείμ, ουδεμία σχέση έχει με το κήρυγμα αγάπης του Εκκλησίας προς όλους τους πιστούς. Ουδεμία.

(το video του τηλεοπτικού κηρύγματος του Μητροπολίτη Σεραφείμ, με σχολιασμό από τον Tsach. Ταιριάζει)

H Χριστιανική Αγάπη του Σεραφείμ ενάντια στους ομοφυλόφιλους, θυμίζει έντονα τα κηρύγματα χριστιανικής αγάπης που έχυσαν δηλητήριο που θα διαβάσεις παρακάτω.

Οι Ομοφυλόφιλοι της Εκκλησίας είναι διαφορετικοί

anthimos-allo-oi-omofulofiloi-tis-ekklisias.w_l

Ποτέ δεν θα μάθουμε αν όντως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία της Ελλάδας, καθ`ότι η ντροπή και η ατίμωση είναι τείχη πολύ υψηλά, που μπορούν να κρύψουν κάθε τι που παρεκκλίνει από το δόγμα και εκφράζει επιθυμία και ανάγκη για απόλαυση. Μάλλον όμως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία, αν κρίνουμε από την δήλωση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στο τηλεοπτικό κανάλι Αντ1, όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως πρόκειται για τελείως διαφορετικά άτομα: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία -πνευματικά εννοώ δική μου- και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι…»

Θρησκευτικά Φορ Εβερ

synanthsh-to-thumb-large

«Δεν είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε στην εκκλησιαστική εξουσία και να αφήνουμε τη δυνατότητα στους εκκλησιαστικούς ανώτατους παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία», ήταν μια δήλωση που άνηκε στον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ύστερα από την παράδοση του υπουργείου τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν ο Νίκος Φίλης είχε εισηγηθεί την μετατροπή των Θρησκευτικών, από μάθημα ομολογιακό/κατηχητικό, σε μάθημα γνώσης των Θρησκειών «και βεβαίως της Ορθοδοξίας».  Λίγες εβδομάδες αργότερα, με μια επίσκεψη του μητροπολίτη Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον περήφανο οπαδό του Trump Πάνο Καμμένο, οι άντρες με τα χρυσά ρούχα έλυναν την «παρεξήγηση» με τον υπουργό οριστικά. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορούσε να ειπωθεί με λέξεις όπως «παλιά βιβλία»  ή αλλιώς «Θρησκευτικά στα σχολεία μέχρι το τέλος του κόσμου». 

Σύμφωνο Εκτροπής Από τον Πλανήτη

iero708_1_0

Φαντάσου μια εικόνα: Ο μητροπολίτης Ιερώνυμος κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, με εικόνες από την τηλεοπτική σειρά των αδελφών Wachovski «Sense8» και τις λέξεις «Σύμφωνο Συμβίωσης» να έχουν εγκατασταθεί με κόκκινα, λαμπερά γράμματα, μέσα στο μυαλό του. Μια τέτοια κατάσταση οργής πρέπει να προκάλεσε το κήρυγμα που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αργολίδα, με αφορμή τη ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης. Μεταξύ άλλων είχε πει:

«Εντάξει τώρα, η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν, έχουν έναν τρόπο ζωής. Ό,τι είναι έξω από αυτό το πράγμα είναι εκτροπή από τη ζωή», συμπληρώνοντας: «Ολα είναι παιδιά του Θεού αλλά δεν μπορούμε να λέμε πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά».

Αν το καλοσκεφτείς πάντως και η πλοκή του «Stranger Things», μια εκτροπή από τη ζωή ήταν, σε παράλληλα σύμπαντα. Μια χαρά περάσαμε:

Προσοχή, φτύνει

23780327_____________________.limghandler

Αν πιστεύεις ότι η ελληνική εκκλησία αρκείται σε ένα μέτριο προς σκληρό bullying ομοφυλοφίλων, όπως συνέβη σε αυτό το επεισόδιο πάλαι ποτέ λατρεμένης σειράς, μάλλον έχεις χάσει επεισόδια. Το παρακάτω απόσπασμα, προέρχεται από το προσωπικό blog του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, περίπου 1 1/2 χρόνο πριν, με αφορμή την επικείμενη -τότε- ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης. Μεταξύ άλλων, έγραφε τα εξής:

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!»

Οι Πρόσφυγες και «εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας»

ImageHandler

Ο Μητροπολίτης Χίου μάλλον θα είναι κάτι σαν τον Indiana Jones, στα μάτια ψηφοφόρων ακροδεξιών κομμάτων, ένας τύπος που δεν φοβάται να επιτεθεί καφρίσει σε οτιδήποτε κινείται έστω και λίγο αντίθετα από τους εκκλησιαστικούς κανόνες.  Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωση που είχε κάνει πέρυσι ενάντια στους πρόσφυγες, λέγοντας «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες». Επίσης τα ίδια βέλη είχε ρίξει και στους δήμους, για τον πολιτικό γάμο, τονίζοντας έξαλλος «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», ενώ το σερί είχε κλείσει με μια ατάκα ενάντια στην κυβέρνηση, μιας και δεν κοστίζει τίποτα και φέρνει ψήφους σε συγκεκριμένο συντηρητικό κόμμα να πεις «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα». Για τις συγκεκριμένες δηλώσεις,  η Εισαγγελέας κατά του ρατσισμού και η Εισαγγελία Χίου διερεύνησε αν ο Μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις και στο τέλος -δεν παίρνουμε όρκο- εικάζουμε πως η έρευνα ολοκληρώθηκε με εξορκισμό, ή ένα τραγούδι:

(Με στοιχεία από: Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, TheToc)

[themify_button ]του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr