Προσοχή, κυκλοφορεί με κουστούμι στους δρόμους εκτοξέυοντας  χαρτιά (όχι αυτά που φαντάζεσαι). 

Ύστερα από ένα κουραστικό ταξίδι τρεισήμισι σχεδόν ωρών, έφτασα στα ΚΤΕΛ Κηφισού και στάθηκα σε μια γωνία να καπνίσω, ώσπου να έρθει ο φίλος μου ο Βασίλης να με πάρει, όπως άλλωστε μου είχε τάξει. Πάρκαρα μια μεγάλη βαλίτσα στα δεξιά μου,έβγαλα ένα τσιγάρο από το πακέτο μου και ακούμπησα την πλάτη στον πρώτο τοίχο που βρήκα. Για λίγο δεν σκεφτόμουν απολύτως τίποτα μέχρι που η ματιά μου έπεσε στα πολλά ταξί που βρίσκονταν στο χώρο.Όλοι εκείνοι οι κύριοι έκαναν το ίδιο επάγγελμα, υπήρχαν ένα σωρό διαφορετικές προσωπικότητες, άλλος πιο «λαϊκός», άλλος υπερβολικά ευγενικός, άλλοι νεότεροι και άλλοι γηραιότεροι, ροκάδες, πρόσφυγες, έντεχνοι, swag, όλοι τόσο διαφορετικοί με τον κοινό όμως σκοπό,να κερδίσουν έναν πελάτη

Κάποια στιγμή έφτασε σχεδόν μπροστά μου ένα ταξί που οδηγούσε ένας νεαρός. Ήταν πολύ προσεγμένος,φορούσε κοστούμι και ακόμα και γραβάτα -αντίθετος στις τάσεις των καιρών- θα έλεγες αν δεν τον έβλεπες στην δουλειά του,ότι ίσως πάει να παντρευτεί την καλή του. Σου προκαλούσε δέος, σε ψάρωνε λίγο. Σκεφτόμουν μέσα μου ότι χρησιμοποιεί αυτή την ατσαλάκωτη εμφάνιση για να εντυπωσιάσει τους πελάτες του. Ήθελα να του πω «μπράβο» για την έμφαση που δίνει σε κάτι που ίσως κάποιοι συνάδελφοι του να θεωρούν ασήμαντο.

Αυτό που έκανε στη συνέχεια, δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Είχε μέσα στο αυτοκίνητο του κάτι το οποίο έμοιαζε φαινομενικά αθώο. Χαρτί. Μπήκε στο ταξί, έβαλε μπροστά και ύστερα από μόλις 10 μέτρα άρχισε να πετάει με μανία χαρτιά από το παράθυρο του. Έγινε κυριολεκτικά χαρτοπόλεμος, χαρτοπετσέτες και αποδείξεις σκορπίζονταν στις άκρες του δρόμου, στο διάβα του ταξιτζή με το κουστούμι! Αυτό ήταν, σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε να ανέβει τόσο ψηλά στα μάτια μου και ύστερα να πέσει με την μέγιστη φόρα!

Λίγα λεπτά αργότερα, μια σκέψη είχε στοιχειώσει το μυαλό μου: Δεν σε κάνουν ευγενή τα ρούχα, ούτε τα χρήματα, το πολύ πολύ να παραπλανήσεις κάποιους για λίγο. Η ευγένεια προέρχεται από το σεβασμό προς τους συνανθρώπους σου και προς το περιβάλλον στο οποίο ζεις.