Όλοι οι λόγοι που το Pokemon Go κάνει καλό!

Το Pokemon Go ήρθε για να μείνει και αυτό μπορείς εύκολα να το καταλάβεις αν ρίξεις μια ματιά όχι μόνο στα ίντερνετς που είναι γεμάτα νέα και ειδήσεις για το παιχνίδι αλλά και στο δρόμο, γύρω σου. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η φάση gaming να είχε γίνει λίγο πιο προσωπική υπόθεση, ωστόσο φαίνεται πως εκείνη η τέλεια εποχή που περίμενες να ανοίξει ο καιρός, ώστε να βγεις έξω να αράξεις με την παρέα σου για ώρες στην πιλοτή, επιστρέφει και αυτή την φορά με αφορμή το Pokemon Go.

pok go

Και πριν βιαστείς να πεις πως «και πάλι όμως όλοι είναι κολλημένοι πίσω από μια οθόνη κινητού, δεν κοινωνικοποιούνται», έρχομαι να σου θυμίσω ξανά το δικό μου Σαββατοκύριακο όπου με αφορμή το παιχνίδι μίλησα με μια άγνωστη παρέα παιδιών και με άλλες δυο από τότε μέχρι και σήμερα, ενώ γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου, που έπιασε τυχαία κουβέντα με οδηγό που έψαχνε κι εκείνος Pokemon. Kι αν νομίζεις πως απλά έτυχε να πέσουμε σε εξαιρέσεις, τι έχεις να πεις για αυτά;

po

po 002

 

Ω ναι, είναι φωτογραφίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο που μαζεύονται σε παρέες και παίζουν το παιχνίδι. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες τόσους πολλούς άγνωστους ανθρώπους να μαζεύονται σε δρόμους και να κοινωνικοποιούνται; Όχι και τόσο πρόσφατα, σωστά; Όπως μπορείς να φανταστείς, λοιπόν, ρίχνοντας τόσο περπάτημα, μόνος ή με παρέα γυμνάζεσαι κιόλας κι αυτό για ανθρώπους όπως εγώ που δεν το έχουν και πολύ σε υπόληψη το γυμναστήριο, δεν είναι και λίγο.

gymnastika

Το να με πείσεις στο παρελθόν να κάνω 9 χιλιόμετρα τριγυρίζοντας στα ίδια μέρη ξανά και ξανά θα ήταν μάλλον αδύνατο. Τώρα όχι μόνο το έκανα αλλά το διασκέδασα τόσο πολύ που αποφάσισα την επόμενη ημέρα να φύγω από το γραφείο με τα πόδια. Φαίνεται τελικά πως όπως αναφέρουν κάποια άρθρα εκεί στα ξένα το Ρokemon Go είναι τρελή γυμναστική. Ορίστε κάνε κλικ εδώ κι εδώ και διάβασε αν δεν με πιστεύεις.

Αυτό όμως που πραγματικά με κάνει να χαμογελάω όταν το σκέφτομαι και να νιώθω πως τελικά όλη αυτή η φάση αξίζει τον κόπο είναι μερικά tweets σαν αυτά

 

Όταν ακούς έναν άνθρωπο να παραδέχεται δημόσια πως ένα παιχνίδι τον βοηθά με το άγχος και την κατάθλιψη που αντιμετωπίζει τότε μάλλον το παιχνίδι αυτό, κάτι κάνει σωστά.

Κι επειδή τώρα λογικά θα απορείς, «καλά αυτός ο τύπος όλα ρόδινα τα βλέπει;». Όχι, στην Αμερική έχουν υπάρξει κλοπές με αφορμή το παιχνίδι, καθώς το να σε πετύχει κάποιος σε ένα απομονωμένο μέρος είναι ευκολότερο από ότι πριν. Ελπίζω μόνο αυτές οι φάσεις να αργήσουν να εμφανιστούν εδώ, γιατί το παιχνίδι πραγματικά τα σπάει και είναι κρίμα να χαλά από τέτοιες ιστορίες. Όπως και να έχει προσοχή και πιάσε τα όλα!

[themify_button ]Του Μίλτου Τσιμπούκη[/themify_button]
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr