Έγινα φίλος με τους bartenders, με την φύση και κυρίως με τον εαυτό μου.

Έχω γυρίσει όλη την Αθήνα βράδυ. Ήταν σε μια περίοδο που δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα. Κράτησε μήνες και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη όταν την περιβάλλει το πέπλο της ησυχίας. Επίσης καμιά φορά η λύση βρίσκεται πολύ πιο κοντά σου απ’ ότι φαντάζεσαι. Τις πρώτες μέρες απλά καθόμουν και περίμενα, τις επόμενες πήρα τους δρόμους, μέχρι που μου έγινε εμμονή ότι πρέπει να βρω την λύση. Ήμουν σίγουρος πλέον ότι δε μπορούσα να κοιμηθώ.

Αρχικά δοκίμασα ένα παλιό κόλπο: να πιω μια μπύρα μονορούφι για να χαλαρώσω. Τίποτα, ούτε στις δυο μπύρες μονορούφι είδα διαφορά και το πιώμα μέχρι λιποθυμίας σίγουρα δεν ήταν η λύση. Ύστερα αποφάσισα να πάω στο κέντρο μελέτης ύπνου στον Ευαγγελισμό. Αφού έγιναν υποθέσεις επί υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι δεν ήξεραν ακριβώς την ρίζα του προβλήματος. Μέχρι και να νοσηλευτώ μου πρότειναν ώστε να μελετήσουν την αυπνία μου! Η αλήθεια είναι ότι η κατάστασή μου ήταν σοβαρή. Ακόμα κι αν είχα μείνει ξάγρυπνος όλο το βράδυ δεν γινόταν να αποκοιμηθώ, ούτε καν την επόμενη μέρα. Συνήθως περνούσαν τρεις μέρες μέχρι να πέσω ξερός από την εξάντληση και ύστερα πάλι από την αρχή.

Επισκέφθηκα και ψυχολόγο ο οποίος αφού μιλήσαμε, μού είπε με συνοπτικές διαδικασίες ότι πρέπει να απευθυνθώ σε ψυχίατρο. Ήμουν πεπεισμένος ότι ο ψυχίατρος θα μου έδινε την επιστημονική απάντηση που ζητούσα. Δυστυχώς τελικά μου έδωσε κάποια ηρεμιστικά, σαν βαλεριάνες, που με έκαναν να νιώθω αρκετά αδύναμος το πρωί, σε σημείο να μην μπορώ να σηκωθώ καν από το κρεβάτι. Είχαν και μια βασική παρενέργεια που κόντεψε κυριολεκτικά να με τρελάνει. Οι οδηγίες έλεγαν » ίσως δείτε κάποια περίεργα όνειρα», δεν έλεγαν όμως πόσο περίεργα ακριβώς.

Όταν ένιωσα το μυαλό μου να ξεφεύγει από τα οράματα, πέταξα τα χάπια, δεν ξαναπήγα στο γιατρό και αποδέχθηκα ότι δεν θα ξανακοιμηθώ φυσιολογικά.

Η ανέλπιστη λύση

Είχαν περάσει 2 μήνες που αναλωνόμουν σε αυτήν την κατάσταση και η μη εμφάνιση κάποιας ελπίδας με βούλιαζε όλο και πιο βαθιά στο βούρκο μου. Δεν μπορούσα να εργαστώ, ούτε καν να διασκεδάσω. Είχαν μείνει πίσω όλες μου οι υποχρεώσεις. Στάθηκα πολύ τυχερός καθώς γνώρισα μια καθηγήτρια φυσικοθεραπείας, που μου πρότεινε να δοκιμάσω βελονισμό. Αρχικά το περιφρόνησα καθώς πίστευα ότι πρέπει να βρω την «επιστημονική λύση». Η κυρία όμως επέμεινε και κάθε φορά που με έβλεπε, μου έλεγε να πάω και ότι θα μου έκανε το πρώτο ραντεβού δωρεάν.

»Σε βλέπω που ταλαιπωρείσαι τόσο καιρό, άσε με μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω», μου έλεγε συνεχώς.

Όσο κι αν μου φαινόταν «γελοίο» στην αρχή, τόσο έμοιαζε με μονόδρομο από εκείνη την στιγμή και ύστερα. Άλλωστε είχα δοκιμάσει τόσα, δεν είχα κάτι να χάσω. Μετά το πρώτο ραντεβού ήμουν ακόμα κολλημένος και είπα στην κυρία Όλγα ότι δε θα ξαναπήγαινα. Επέμεινε ξανά πάρα πολύ και μου είπε απλά να κάνω άλλα δυο ραντεβού. Ήθελε να μου τα κάνει κι αυτά δώρο αλλά φυσικά δεν το δέχτηκα. Της είπα ότι αν με άφηνε να πληρώσω τουλάχιστον ίσως να έκανα κάποιες δεύτερες σκέψεις.

Ποια είναι όμως η διαδικασία του βελονισμού; Πάνω κάτω έχει ως εξής: δέκα βελόνες στο πρόσωπο και στα αυτιά για 45 περίπου λεπτά, ενώ πρέπει να είσαι όσο πιο χαλαρός γίνεται. Το δοκίμασα και δεύτερη φορά, κυρίως για το χατίρι της κυρίας κι όχι από πίστη ως προς την μέθοδο. Το ίδιο βράδυ μετά την δεύτερη μας συνάντηση ένιωσα επιθυμία για ύπνο. Δεν το πίστευα, είχα ξεχάσει εντελώς αυτή την αίσθηση.

Το επόμενο πρωί ξύπνησα πολύ ενθουσιασμένος και της ανακοίνωσα ότι θέλω να κάνω ολόκληρη την θεραπεία. Έτσι κι έγινε τελικά. Κάθε ραντεβού με βοηθούσε και περισσότερο. Την ημέρα που συμπλήρωσα 10 θεραπείες, που είναι και το μέγιστο για τον βελονισμό στο πρόσωπο, δεν είχα καμία αμφιβολία για το αν θα κατάφερνα να κοιμηθώ το βράδυ.

Από τότε μέχρι και σήμερα κοιμάμαι κανονικά και όποτε θέλω. Έχω καταλήξει ότι ίσως ήταν κάτι εγκεφαλικό. Ο βελονισμός που αρχικά χλεύαζα μού έφερε πίσω τον ύπνο μου. Φυσικά και δεν σας συμβουλεύω να αγνοείται τις διαγνώσεις των γιατρών, αλλά καμιά φορά η λύση δε βρίσκεται εκεί που την ψάχνουμε. Πρέπει απλά να είσαι ανοιχτός και δεκτικός.

Ευχαριστώ πολύ Κυρία.