Σου τη σπάνε πολλά ε; Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη!

Tο να είσαι κορίτσι είναι υπέροχο. Για τους περισσότερους σημαίνει να φοράς κραγιόν, να έχεις πολλά ρούχα, να έχεις πάντα μια τσάντα με πολλά μπιχλιμπίδια, να κάνεις βόλτες για shopping με τις φίλες σου. Η κοινωνία περιμένει από σένα να φερθείς ανάλογα, σαν θηλυκό που είσαι, και με συγκεκριμένο τρόπο. Για παράδειγμα: να γελάς μόνο με ορισμένα ανέκδοτα, να μη γελάς με τις γκάφες των άλλων, να είσαι ευγενική και γενικά να αφήνεις την αίσθηση ότι είσαι σεμνή και ταπεινή. Ταπεινό χαμομηλάκι; Χαζογκόμενα; ΝΟΤ. Δεν είναι όλες έτσι. Εκεί έξω υπάρχουν κορίτσια με «καρύδια», κοινώς με έντονα δυναμική προσωπικότητα, που θα στα πουν χύμα και τσουβαλάτα, που θα πουν «χοντρά» ανέκδοτα, που θα ανοίξουν θέματα προς συζήτηση αηδιαστικά για τον υπόλοιπο κόσμο. Με λίγα λόγια: αγοροκόριτσα, ενωθείτε!

1. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να κάνουν παρέα με άλλα κορίτσια

main-girl-act-like-a-boy-risegr

Το να κάνουν φίλες, ας το παραδεχτούμε, είναι λίγο πιο δύσκολο. Συνήθως τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν «πλούσιο» λεξιλόγιο. Κοινώς, αθυρόστομες. Πράγμα που τις κάνει να φαίνονται περίεργες στον υπόλοιπο κόσμο, όπως θα ‘λεγε και η μάνα μου, «αλήτισσες». Απλά μωρέ τα κορίτσια έχουν ταμπεραμέντο!

2. Ακούνε συνεχώς ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή και πρέπει να αλλάξουν

Είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο. Κυρίως γιατί είναι σαν να «βιάζεις» την προσωπικότητά τους. Έτσι έχουν συνηθίσει. Δεν γίνεται να αλλάξουν. Και δεν είναι καν θέμα συνήθειας αλλά ολόκληρης κοσμοθεωρίας. Θέλεις να αλλάξει και το γεγονός ότι είναι εύστροφες και δυναμικές;

3. Ακούνε από άντρες εκφράσεις τύπου «δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω!»

Πάνω απ’ όλα είναι γυναίκες. Και οι δικαιολογίες «μα φέρεται σαν άντρας» δεν χωράνε. Απλά το χιούμορ τους είναι σαν το δικό σου. Ίσως και καλύτερο, ψέματα θα σου πω;

Τουλάχιστον να θυμάσαι πως ξέρει να τραβάει τα βλέμματα και όχι, δεν κρύβει έναν άντρα κάτω από ένα πολύ εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Απλά έχει αυτοπεποίθηση, δεν τη νοιάζει το πώς δείχνει και δεν θα αλλάξει. Για κανέναν.

4. Οι άλλοι δυσανασχετούν όταν είναι happy

Τι κάνουν όταν είναι στις καλές τους και δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 4 τοίχους το πηγαίο “ταλέντο” τους; Μπορεί να σας ακούνε λίγο τα διπλανά τραπέζια και να σας κοιτάνε με μισό μάτι όμως δεν μπορείς να κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις ή να έχεις συνεχώς ΑΥΤΟ το επικριτικό βλέμμα. Την επέλεξες γι’ αυτό που είναι, μην το ξεχνάς.

5. Όλοι νομίζουν ότι αυτό καθορίζει απόλυτα την υπόλοιπη ζωή της

Το πώς φέρονται σε μια παρέα δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα το σύνολο της προσωπικότητάς τους. Και σοβαρές θα είναι όταν πρέπει. Και συναισθηματικοί άνθρωποι είναι και ναι, θα κυλήσει κι απ’ τα μάτια τους ένα δάκρυ. (αν και δεν θα το διαφημίσουν κιόλας, ε;)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr