Άτομα με κοινωνική αυτοπεποίθηση μέσα από σχετικό AskReddit, απαντούν.

Κοινωνικά ανασφαλή άτομα: Τα συναντάς παντού και η πιο συνηθισμένη πρώτη αντίδραση μετά από μια συνομιλία μαζί τους είναι «προσοχή weirdo!» ή «τι έχει το καημένο και μπερδεύει τα λόγια του;». Μέσα από αυτό το AskReddit που συμμετέχουν άτομα με ενισχυμένη κοινωνική αυτοπεποίθηση, βάζουμε στη σειρά τα πιο συχνά λάθη που κάνουν κοινωνικά ανασφαλή άτομα. Μπορεί και να μην είναι weirdos, απλά ντροπαλοί…

Το δωμάτιο αυτό…

https://www.youtube.com/watch?v=_5dbnD3IWdo

«Κάθε φορά που πρόκειται να μιλήσω σε αγνώστους, σκέφτομαι; «Αυτοπεποίθηση έχεις όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και είσαι βέβαιος πως όλοι σ`αγαπούν ήδη.»

«Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά πιστεύω πως όταν ξεκινάς κάθε συνομιλία πιστεύοντας πως ο συνομιλητής σου έχει θετικά συναισθήματα, θα υπάρξουν θετικά συναισθήματα. Όλοι θέλουν να δέχονται συμπάθεια, άρα αν πιστέψεις πως σε συμπαθούν, θα τους συμπαθήσεις κι εσύ και θα είναι κι εκείνοι χαρούμενοι που τους συμπαθείς. Είναι ένας ζεστός κύκλος συμπάθειας!»

Unlovable

«Ένα λάθος που βλέπω σε ανθρώπους που είναι κοινωνικά ανασφαλείς, είναι το ότι υποθέτουν πως κανένας δεν τους συμπαθεί. Αμέσως οι γνωριμίες τους εξελίσσονται αρνητικά.»

Ρώτησε τους κάτι

edward

«Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω από τους κοινωνικά ανασφαλείς συναδέλφους μου, είναι ότι μιλούν συνεχώς για τους εαυτούς (ή τη δουλειά) τους, χωρίς να βλέπουν ότι υπάρχει κι άλλος στη συνομιλία. Είναι μια συνομιλία φίλε, προσπάθησε να κάνεις έστω μια ερώτηση στο συνομιλητή σου!»

full

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα, είναι όταν μιλάς, να μπορείς να προσαρμόσεις τη συζήτηση στο άτομο που σε ακούει. Είναι συνάδελφος, φίλος, άγνωστος, άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά; Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες είναι διαφορετικές.»

Τα Λάθη

«Το ότι παίρνουν τα λάθη τους πολύ σοβαρά… Εγώ όταν κάνω ένα λάθος, για να αποφύγω τη γεμάτη σκοτάδι ανάμνηση μέσα στο κεφάλι μου, προτιμώ να εξηγώ τι συνέβη στον εαυτό μου μ`ένα αστείο τρόπο, να γελάω με τη βλακεία μου και να συνεχίζω»

Τα Αστεία

joke

«Αν πεις ένα αστείο και κανείς δεν γελάσει, μην το επαναλάβεις αμέσως για να σιγουρευτείς πως όλοι το άκουσαν. Καλύτερα, μην το επαναλάβεις μέσα στην επόμενη 10ετία.

lovelife_risegr

«Εχω γνωρίσει ανθρώπους που αυτοσαρκάζονται για να γλιτώσουν άβολες καταστάσεις. Καταλαβαίνω ότι ο σαρκασμός δείχνει ότι προτιμάς να μην δίνεις την εικόνα του ματαιόδοξου, αλλά καλύτερα να μην το παρακάνεις. Όταν μιλάς για τον εαυτό σου, κάντο με μια θετική μετριοπάθεια, μην επικεντρώνεσαι μόνο στα ελαττώματά σου.»

Hey, weirdo!

tgv

«Το να φέρεσαι σκοπίμως παράξενα σε ανθρώπους που δεν σε ξέρουν»

«Τα λέμε σε λίγο»

soon

Το να διατηρείς μια ψιλοκουβεντούλα ενώ κανείς άλλος δεν σε ακούει. Οι συζητήσεις αυτές «πεθαίνουν» συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείς να πεις «τα λέμε σε λίγο» και να εξαφανιστείς. 

[themify_button ]Του Γιάννη Δημητρέλλου[/themify_button]