Η επιστροφή του Ρουκ Ζουκ, μας ξύπνησε αναμνήσεις!

Η επιστροφή του Ρουκ Ζουκ με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια, μας θύμισε τα νιάτα μας. Τότε που η εγχώρια τηλεόραση σε προ(σ)καλούσε να μείνεις μέσα: Εκτός από τις άπειρες επιλογές σειρών που μπορούσες να δεις μετά το σχολείο, υπήρχε κι ένας άλλος πειρασμός, τα τηλεπαιχνίδια! Ας επιστρέψουμε για λίγο σε μια εποχή που βλέπαμε με αγωνία random τύπους να δίνουν αμήχανες απαντήσεις σε ακόμα πιο αμήχανες/wtf ερωτήσεις ή δοκιμασίες.

«Mega Banca» (1992-1994)

Τι ήταν: Τηλεπαιχνίδι γνώσεων  που όμως αργότερα μετατράπηκε σε show με τον τίτλο του να αλλάζει σε  Mega Banca Show παρουσίαζε από το 1992 μέχρι το 1994 ο Γιώργος Πολυχρονίου. Συμπαρουσιάστρια ήταν η Ελένη Μενεγάκη και αργότερα στη θέση της πήγε η Πωλίνα.
Πού: Mega
Best Of: Οι ατάκες του Πολυχρονίου

«Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» (1993-1998)

Tι ήταν: Ομάδες από διάφορες χώρες αγωνίζονταν σε διάφορες δοκιμασίες σχετικές με τον τόπο και την κουλτούρα τους.
Πού: ET -1
Best Of: Οι ίδιες οι δοκιμασίες και η εθνική περηφάνια που αισθανόμασταν κάθε φορά που έσκιζε η Ελλάδα. Εντελώς πρόγευση από το Euro 2004!
«O Τροχός Της Τύχης» (1990-95, 1997, 2014-)

Τι ήταν: Βρες το γράμμα ολοκλήρωσε τη λέξη και για κάθε γράμμα που θα βρίσκεις, κερδίζεις χρήμα από τον τροχό και το δικαίωμα να τον γυρίσεις άλλη μια φορά.

Πού: Στον Αντ1 για 5 χρόνια με το ιστορικό δίδυμο Πολυχρονίου-Κρίστα και στη συνέχεια με τους Δάνη Κατρανίδη και Παύλο Χαϊκάλη. Στη συνέχεια προβλήθηκε από το Mega με παρουσιαστή τον Γιάννη Κουτράκη και σήμερα συνεχίζει στο Star με δίδυμο τους Πέτρο Πολυχρονίδη – Τζούλια Νόβα.

Best Of: Η στιγμή που έβρισκες τη λέξη/φράση πριν τους διαγωνιζόμενους.

«Κόντρες» (1990-96)

Τι ήταν: Χωρίζονταν σε δυο ομάδες και  «Ρωτήσαμε Χ ανθρώπους την παρακάτω ερώτηση.» .Ο κάθε παίκτης έπρεπε να μαντέψει τις σωστές απαντήσεις.

Πού: Mega. Σήμερα, με ελαφρώς παραλλαγμένη παρουσίαση & τίτλο από τον Alpha («Άκου Τι Είπαν»).

Best of:  Tο σλόγκαν/τελετουργικό mantra «Φοβερό, τρομερό, παααααρα πολύ ωραίο»  από τα χείλη του Βλάση Μπονάτσου.

«Ραντεβού στα Τυφλά» (1991-97)

Τι ήταν: Το κορίτσι κάνει ερωτήσεις, τα 3 διαγωνιζόμενα αγόρια απαντάνε. Το κορίτσι δεν έχει ιδέα πως δείχνουν τα αγόρια.

Πού: Mega, Αlpha, Star σε μια σύγχρονη, κουρασμένη εκδοχή του, με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή.

Best Of: Τα επικά ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού που πήγαινε το νικηφόρο ζευγάρι και τα αμήχανα φιλάκια στο μάγουλο.

«Το Μεγάλο Παζάρι»  (1992-93)

Τι ήταν: «Κουρτίνα Α ή Κουρτίνα Β; Μήπως Κουρτίνα Γ» έπρεπε να διαλέξει ο κάθε παίκτης, με εναλλακτική επιλογή ένα σατανικό φάκελο του παρουσιαστή Αντρέα Μικρούτσικου. Συνήθως η πρώτη κουρτίνα έκρυβε κουζίνες/έπιπλα σαλονιού και σκάφη θαλάσσης και ή άλλη κουρτίνα έκρυβε Ζονκ σε νέες περιπέτειες.

Πού: Mega

Best of: Η καλτ φιγούρα του Ζονκ και οι βιντεοκασέτες «προσφορά της Raks Πετράκης Α.Ε», δηλαδή το δώρο παρηγοριάς στον κάθε χαμένο του παιχνιδιού.

«Μπράβο, Χάσατε!» (1994-95)

Τι ήταν: Η παρουσιάστρια Πωλίνα σου έκανε απλές ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσεις λάθος!

Πού: Αντ1

Best Of: Εντάξει εύκολο, η Πωλίνα ήταν κωμικός θησαυρός.

«Ρουκ Ζουκ» (1994-97, 2017)

Τι ήταν: Τα mid-90s μεσημέρια μας. Στο παιχνίδι συμμετείχαν δυο ομάδες, ο αρχηγός κάθε ομάδας έπαιρνε μια λέξη και προσπαθούσε να κάνει κάθε έναν από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του (οι οποίοι φορούσαν ακουστικά) χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο παράγωγο της συγκεκριμένης λέξης. Σαν μια τηλεοπτική εκδοχή του Taboo. Εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει στον ΑΝΤ-1 με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια και την προσθήκη της παντομίμας στο παιχνίδι!

Πού: Μega, ANT-1

Βest Of: Όλη η σύλληψη του παιχνιδιού μας θύμιζε κάτι πολύ οικείο, ένα επιτραπέζιο αγαπημένο…πως το λένε να δεις, ααα το Taboo!

«Βρες την Φράση» (1997-2000)

Τι ήταν: 2 παίκτες προσπαθούσαν να μαντέψουν πασίγνωστες παροιμίες και φράσεις μέσα από κινούμενα σκίτσα.

Πού: Mega, από το 1998 έως το 2001

Best Of: Τα σκίτσα στην έναρξη και ο quirky τρόπος παρουσίασης του Μίλτου Μακρίδη. Χίπστερ πριν τους χίπστερ.

«O Καλύτερος Κερδίζει»(1994-97)

Τι ήταν: Η ιδέα του «κάναμε τη Χ ερώτηση σε 100 άτομα και βρείτε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις», εδώ έγινε «κάναμε τη Χ ερώτηση στα «παιδιά» ενός σχολείου και βρείτε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις», απευθυνόμενη σε παίκτες-μαθητές. Δηλαδή ήταν οι «Κόντρες» αλλά για παιδιά

Πού: Αντ1

Best Of: Η Γιολάντα Διαμαντή, σκανδαλωδώς υποτιμημένη παρουσιάστρια.

«Άντρες Έτοιμοι Για Όλα» (1999-2000)

Τι ήταν: Χορεύουνε, μιλάνε, κάνουν αστειάκια. 10 άντρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν 100 γυναίκες. Μετά από κάθε δοκιμασία, μοντέλα έκαναν παρέλαση από μπροστά τους και έριχναν τους άτυχους σε μια πισινα.

Πού: Αντ1

Best Of: Δήμητρα Ρουμπέση & Στέλλα Καπεζάνου, 2 από τα μοντέλα του παιχνιδιού που αμέσως έγιναν sex symbols. Η μια και πρωταγωνίστησε σε επικό videoclip του τραγουδιστή Big Alice ΚΑΙ παντρεύτηκε τον παρουσιαστή Andrew Mikroutsikos.

«Ποιος θέλει να γίνει Εκατομυριούχος» (1999-2006)

Τι ήταν; Παίκτες απαντούσαν σε ερωτήσεις γνώσεων. Κάθε ερώτηση έδινε κάποιο χρηματικό ποσό και οι ερωτήσεις δυσκόλευαν όσο ο παίκτης προχωρούσε για να κατακτήσει μεγάλο έπαθλο. Στη διάθεσή του είχε τρεις βοήθειες: Το κοινό, το 50-50 και το τηλέφωνο.

Πού; Μega (1999-2002), NET (2002-2004), Alpha (2005-2006)

Best Of: Η διάθεση «εγώ τα ξέρω καλύτερα» που σου έβγαζε, μαζί και τα mind games του παρουσιαστή Σπύρου, που μπορούσε να πανικοβάλει κάθε παίκτη που τα πήγαινε έστω συμπαθητικά.

«Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» (2001-03)

Τι ήταν: Παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων όπου oι διαγωνιζόμενοι απαντούσαν υπό μορφή αλυσίδας και μπορούσαν να «δώσουν» τον χειρότερο παίκτη της ομάδας.

Πού: Mega

Best Of: «Συγχαρητήρια, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος», από τα χείλη της παρουσιάστριας Έλενας Ακρίτα.

[themify_button ] Των Γιάννη Δημητρέλλου και Μίλτου Τσιμπούκη [/themify_button]