ΤWERKING??? (Δεν είμαστε καλά!).

Όλοι ξέρουμε πως στην καθημερινότητα ενός σχολείου, το επόμενο πράγμα που συζητιέται περισσότερο στα προαύλια, μετά το «Ο Μήτσος τα έφτιαξε με τη Μαίρη; Έλα ρε! Πόσο λίγος της πέφτει!», είναι οι καθηγητές, συνήθως με μια πλήρη ακτινογραφία του πώς ντύνονται, πώς μιλάνε, πόσο εύκολα διαγωνίσματα βάζουν, πόσο νεανικοί ή/και παλαβοί, ή συντηρητικοί είναι. Μέσα από αυτό το AskReddit επιχειρήσαμε να βρούμε τις ιστορίες εκείνων των καθηγητών που όχι απλώς ήταν παράξενες, αλλά μάλλον ταίριαζαν περισσότερο πίσω από τα σίδερα. Μαζί με αυτές, βάλαμε τις δικές μας. Απολαύστε και νοσταλγήστε.

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

Όταν πήγαινα πρώτη γυμνασίου, ο καθηγητής θρησκευτικών κατηγόρησε εμένα κι άλλο ένα παιδί που βρισκόταν σε άλλη αίθουσα, ότι αντιγράψαμε ο ένας από τον άλλον, τηλεπαθητικά!

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Τρίτη γυμνασίου ήμουν, όταν μια δασκάλα μου ζητούσε συνεχώς να της κάνω μασάζ στους ώμους. Ήταν μια 50+ νταρντανογυναίκα. Μικρός ήμουν και δεν καταλάβαινα πολλά. Την ξαναείδα πολλά χρόνια αργότερα, προϊστάμενη σε ένα φαστφουντάδικο, να ουρλιάζει στο προσωπικό. Ανταλλάξαμε ματιές και έφυγα τρέχοντας.»

 «Ένας καθηγητής μαθηματικών λάτρευε να σηκώνει κορίτσια στο πίνακα για να λύνουν προβλήματα -και μόνο κορίτσια! Μια φορά, είπε σε ένα κορίτσι ότι του άρεσε ο τρόπος που έσκυβε για να πιάσει την κιμωλία. Όλοι παγώσαμε. Μετά εξήγησε, πως του θύμιζε καμηλοπάρδαλη. Ο δάσκαλος απολύθηκε στη μέση της χρονιάς, χωρίς να μάθουμε το λόγο.»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Ένας δάσκαλος μου είχε κάνει σεξ με μια μαθήτρια και μόνιμη ερωτική σχέση με μια άλλη, χωρίς να αφήσει αποδείξεις πίσω του. Χρόνια μετά, μάθαμε πως παντρεύτηκε τη κοπέλα με την οποία είχε σχέση.»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Χόρευε στο γραφείο του και τραγουδούσε παρωδίες τραγουδιών με κανόνες Φυσικής. Πολλές φορές μας ζητούσε να κάνουμε το ίδιο.»

teacher-says-well-done

«Μας κολλούσε αυτοκόλλητα «fun» σε όλα τα τετράδια μας…»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Ένας γυμναστής μας κάποτε έκανε twerking…»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Eίχα φαγούρα στο αριστερό μάτι και το ανοιγόκλεινα μπροστά του. Μου έκλεισε το μάτι κι εκείνος!»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Όταν η καθηγήτρια θρησκευτικών μας έπαθε καρδιακή προσβολή, ήρθε η αντικαταστάτρια. Έμοιαζε με την Dolores Umbridge, ζητούσε από εμάς να τη χαιρετούμε όρθιοι και να ψέλνουμε προσευχές, αν και κανείς δεν είχε ιδέα. Μια μέρα μας ρώτησε πόσο συχνά πάμε στην εκκλησία και όλοι απάντησαν: «Όταν έχουμε θάνατο ή γάμο, δηλαδή κάθε 4 χρόνια.»

«Μέση της χρονιάς: Πρώτο μάθημα της ημέρας και μαζί με τον καθηγητή μας στο προαύλιο βλέπουμε έναν όμορφο, καλοντυμένο άντρα. Όλοι σκεφτόμαστε:»Αυτός είναι ο σύντροφός του». Μαζευόμαστε και μια κοπέλα τον ρωτάει «Ποιος είναι ο κύριος» σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει αυτό που υποψιαζόμασταν. Ο καθηγητής κοκκινίζει και άβολα φωνάζει «είναι απλά ένας φίλος μου». Ποτέ δεν θα ξεχάσω την αντίδραση του: Πόνος, δυσπιστία, προδοσία. Σχεδόν αμέσως εξαφανίστηκε από το προαύλιο και 2 λεπτά μετά ξεκινήσαμε μάθημα.»

 το πιο παράξενο πράγμα που έχει κάνει καθηγητής στο σχολείο σου

«Ένας καθηγητής ήθελε να μας εξηγήσει τη λάμψη των χρωμάτων και πώς λειτουργεί. Ζωγράφισε ένα πέος σε ένα κομμάτι χαρτί και έκλεισε τα φώτα. Ακολούθησε μια υπερβολικά άβολη σιωπή.»

«Καθηγητής αγγλικών με έστειλε στο γραφείο του διευθυντή γιατί φυσούσα πολύ δυνατά τη μύτη μου στη τάξη. Ήμουν 3η λυκείου και 18 ετών…»

Και το RISE προσθέτει (μέσα από μαρτυρίες φίλων και συναδέλφων):

deneimaimalakas

«Καθηγητής Φυσικής στη Β` και Γ` Λυκείου, μας αποκαλούσε μαλάκες. Ναι καλά άκουσες, «μαλάκες», όλους, με το πιο αθώο χαμόγελο που έχεις δει σε άνθρωπο. Το -υποτίθεται σούπερ αστείο- σκεπτικό του, ήταν ότι «τώρα που δεν ξέρετε φυσική είστε μαλάκες, όταν θα μάθετε όμως, δεν θα είστε πια!» (Γιάννης. Δ)

«Η δασκάλα έγλειψε τον αντίχειρά της, ξεφύλλισε τα χαρτιά του διαγωνίσματος και μετά μου τα έδωσε, ενώ ακόμα υπήρχε το σάλιο της στη γωνία της σελίδας. Κέφι.(Fran.R)

«Ο δάσκαλός μου προσπάθησε να κάνει freestyle, κατά τη διάρκεια του μαθήματος λογοτεχνίας». (Fran.R)

«O καθηγητής της μουσικής στην δευτέρα γυμνασίου, ήταν σαν να παθαίνει μικρά εγκεφαλικά.  Σταματούσε να μιλά ακόμη και στη μέση μιας πρότασης ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του νευρικά για κάμποσα δευτερόλεπτα  κι έπειτα συνέχιζε σαν να μην συμβαίνει τίποτα  » (Νίκος Μ.)

«Στο δημοτικό (έκτη) ο διευθυντής του σχολείου μας έκανε θρησκευτικά και κάθε φορά που διάβαζε από το βιβλίο έβγαζε το παπούτσι του από το δεξί πόδι, σήκωνε το αριστερό μπατζάκι και έξυνε το πόδι του  με την κάλτσα. Έπρεπε να το βλέπουμε σε κάθε μάθημα για μια ολόκληρη χρονιά. Ήταν σιχαμερό» (Μίλτος Τ.)

Στο τέλος της 3ης γυμνασίου, ο καθηγητής Ν. συναντούσε τον πατέρα μου με αφορμή την απονομή των απολυτηρίων. Του έδινε μια πρόσκληση. Στο σπίτι, ο πατέρας μου, εντελώς ανυποψίαστος άνοιγε τη πρόσκληση. Ήταν πρόσκληση για συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά.» (Γιάννης Δ.)