Η λύση για τους «κρυουλιάρηδες»…

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που κρυώνουν διαρκώς ακόμα και αν βρίσκονται σ’ ένα χώρο, στον οποίο όλοι οι άνθρωποι γύρω τους ζεσταίνονται; Μην ανησυχείς! Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποια ίωση σου χτυπάει την πόρτα και φυσικά δεν αντιμετωπίζεις κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά και καθηγητή του τμήματος ανθρώπινης φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, Christopher Minson, ακόμα και αν η θερμορύθμιση σε ένα σώμα λειτουργεί κανονικά, σε περίπτωση που η θερμοκρασία της επιδερμίδας είναι χαμηλότερη, έχει ως αποτέλεσμα το αίσθημα του κρύου, εξαιτίας  των «λανθασμένων μηνυμάτων» που αποστέλλουν οι θερμοϋποδοχείς της επιφάνειας του δέρματος, στον εγκέφαλο.

Ακόμα ένας παράγοντας που μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση του κρύου, είναι η χαμηλή μυική μάζα σ’ ένα σώμα. Αυτός φαίνεται να είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο κρύο, απ’ όσο οι άντρες. Εκτός απ’ αυτό, όμως, πολλές θεωρίες οι οποίες δεν έχουν εξακριβωθεί, διατυπώνουν, πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα αιμοφόρων αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος, γεγονός που τις κάνει να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση της χαμηλής θερμοκρασίας.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να μειώσεις τα ρίγη που αισθάνεσαι είναι να αυξήσεις την μυική σου μάζα, πράγμα το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο σε καμία περίπτωση, αλλά θα ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό σου!

Με στοιχεία από: www.upworthy.com