Μήπως τώρα που θα μάθεις ότι κάθε επιπλέον ποτό -πάνω από την συνιστώμενη ποσότητα- μπορεί να σου στερήσει 30 λεπτά ζωής, να το ξανασκεφτείς;

Τόσα και τόσα άρθρα έχουν γραφτεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απερίσκεπτη κατανάλωση αλκοόλ στην υγεία μας. Πόσοι, όμως, τα παίρνουν στα σοβαρά και «ταρακουνιούνται’ έστω και λίγο, που αποφασίζουν να πίνουν κάπως πιο συγκρατημένα, όταν βγαίνουν; Σίγουρα όχι και τόσοι πολλοί…

Μήπως, όμως, αλλάξεις γνώμη αν σου πούμε, ότι για κάθε επιπλέον ποτό που πίνεις, θα χάνεις 30 λεπτά απ’ τη ζωή σου;

Όσο και να σε πονάει αυτή η αλήθεια, θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις!

Πότε, λοιπόν, ξεπερνάς τα όρια και μέχρι πόσο πρέπει να πίνεις για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνιστώμενη ποσότητα είναι περίπου 5 ποτήρια κρασί των 175ml εβδομαδιαίως. Βέβαια, όταν έχουμε να κάνουμε με ποτά που έχουν, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σίγουρα η ποσότητα αυτή θα πρέπει να μειώνεται.

Όπως προκύπτει από έρευνες, όσοι παραδέχθηκαν πως ξεπερνούν αυτό το όριο, είχαν εν τέλει κατά μέσο όρο μειωμένο προσδόκιμο ζωής κατά 1 – 2 χρόνια. Εκτός αυτού η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ανεύρυσμα, καρδιακή ανεπάρκεια, ακόμα και θάνατο.

Όσο και να αγαπάς το ποτό, λοιπόν, θα πρέπει να προσπαθήσεις να μην το παρακάνεις την επόμενη φορά που θα βγεις για να τα πιεις με την παρέα σου, γιατί η υγεία σου είναι πάντα πιο σημαντική από μερικές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης!