Εσύ, πόσες απ’ αυτές πιστεύεις ακόμα;

Η ανάγκη μας να παραμείνουμε υγιείς είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές μπορεί να πιστέψουμε κάποιες συμβουλές που ακούμε για την υγεία μας, χωρίς όμως αυτές να είναι πάντα σωστές. Έτσι, τρομοκρατούμαστε και δεν μπορούμε πλέον σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε λογικά.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια που κρύβεται πίσω από όλους αυτούς τους μύθους που ακούς γύρω από την υγεία σου;

Ο καφές σε εμποδίζει να ψηλώσεις:  Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απόδειξη, ότι αν κάποιο παιδί καταναλώνει καφέ, δεν θα μπορέσει να ψηλώσει. Το μόνο που είναι αποδεδειγμένο είναι πως οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, μειώνουν την απορρόφηση ασβεστίου, που είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη των οστών. Με λίγο γάλα, όμως, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ντύσου καλά, για να μην κρυώσεις: Δεν αρρωσταίνουμε από το κρύο, αλλά από τα μικρόβια! Ο κύριος λόγος που αυτό συμβαίνει πιο συχνά το χειμώνα δεν είναι η χαμηλή θερμοκρασία, αλλά το γεγονός ότι περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα.

Τα συμπληρώματα βιταμινών μας κρατούν υγιείς: Ίσως να βοηθούν κάποιους ανθρώπους ως ένα βαθμό, αλλά δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις βιταμίνες που επιλέγουμε, γιατί ορισμένα είδη μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες από τη διατροφή μας και όχι από τα χάπια!

Χάνεις το 90% της θερμότητας του σώματός σου από το κεφάλι: Δεν χάνεις από το κεφάλι την περισσότερη θερμότητα, αλλά από κάθε μέρος του σώματος που δεν είναι καλυμμένο. Οι φήμες αυτές έχουν προκύψει από το γεγονός, ότι το κεφάλι είναι πιο πιθανό να είναι εκτεθειμένο.

Δεν πρέπει να κολυμπάς με γεμάτο στομάχι: Πολλοί θεωρούν, πως όταν κολυμπάς με γεμάτο στομάχι έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάθεις κράμπα, γιατί κατά τη διάρκεια της πέψης μεταφέρεται αίμα στο στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη ποσότητα στους μύες. Στην πραγματικότητα δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αλλά και ποτέ κανείς δεν πέθανε επειδή δεν είχε χωνέψει πριν κολυμπήσει…

Πρέπει να περάσουν 7 χρόνια για να διασπαστεί μια τσίχλα αν την καταπιείς.

Όλοι πρέπει να πίνουν 8 ποτήρια νερό την ημέρα: Σίγουρα η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι πολύ σημαντική, όμως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες. Άλλωστε, μια μεγάλη ποσότητα νερού την προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής. Δεν είναι απαραίτητο, λοιπόν, να πίνουμε οπωσδήποτε 8 ποτήρια  ημερησίως, αλλά θα πρέπει να πίνουμε νερό όποτε διψάμε.

Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα: Τα μήλα κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας, γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ίνες, ωστόσο δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς.

Αν τρως πολλά αβγά θα σου ανέβει η χοληστερίνη: Όσο υψηλή κι αν είναι η περιεκτικότητα σε χοληστερίνη στα αβγά, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μας.

Εάν φας παγωτό ενώ είσαι άρρωστος, θα γίνεις χειρότερα: Όχι μόνο δεν θα επιδεινωθεί η κατάστασή σου, αλλά το παγωτό μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.