Όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό…

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τις τηλεοπτικές σειρές, ότι είναι χάσιμο χρόνου και αποβλακώνουν τους νέους. Δεν έχουν σκεφτεί, όμως, ότι μερικές απ’ αυτές που πραγματεύονται σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα και να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι το 75% των νέων έχουν βιώσει μια παρόμοια κατάσταση μ’ αυτήν που παρακολουθούσαν στις τηλεοπτικές σειρές, ενώ το 69% ισχυρίστηκαν πως μπορούν να βοηθηθούν απ’ αυτές σε μεγάλο βαθμό.

Εκτός αυτού, τόσο οι έφηβοι, όσο και οι γονείς τους δήλωσαν πως πλέον μπορούν να συζητούν θέματα – ταμπού, όπως την κατάθλιψη, τις τάσεις αυτοκτονίας, το bullying και την σεξουαλική παρενόχληση πολύ πιο άνετα και έτσι καταφέρνουν να βρίσκουν μια λύση από κοινού.

Μεγαλύτερη απήχηση από όλες τις σειρές φαίνεται πως έχει το «13 Reasons Why», μιας και οι τηλεθεατές υποστήριξαν ότι μπορούν να ταυτιστούν με τη θεματολογία της και να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι…