Η διατροφολόγος Rosemary Ferguson δίνει τη λύση!

Όταν φθάνει το φθινόπωρο, το κοινό κρυολόγημα είναι δυστυχώς εκείνο που κάνει πάντα πρώτο την εμφάνισή του παρέα με τα πρωτοβρόχια! Έτσι, το μοντέλο και διατροφολόγος Rosemary Ferguson συμβουλεύει για το πώς να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ψηλά καθώς οι θερμοκρασίες θα μειώνονται. 

RISETV_COLD01

Ένας βασικός κανόνας για να μην αρρωστήσει κάποιος, σύμφωνα με τη Ferguson είναι να ξεκουράζεται και να κοιμάται σωστά. Η ώρα και η διάρκεια του ύπνου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη υγεία. Ακόμα, το στρες μπορεί να λειτουργήσει σαν σύμμαχος των μικροβίων και να εξασθενήσει τον οργανισμού του ανθρώπου ενώ η άσκηση λειτουργεί αντιθετικά αφού ενδυναμώνει και εξισορροπεί την υγεία. 

Το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και αγωνίζεται για κάθε είδους απειλές και τις περισσότερες φορές τις αντιμετωπίζει σωστά. Το στομάχι είναι μία από τις κύριες άμυνες του οργανισμού, οπότε η διατροφή είναι αυτονόητο ότι παιζεί σημαντικότατο ρόλο. Χυμοί, φρούτα, τροφές πλούσιες σε πρωτεινές αλλά και βότανα βοηθούν στο να διατηρήσει ο οργανισμός την υγεία του, ενώ το σκόρδο είναι κάτι σαν ενός είδους φυσικό αντιβιοτικό για τον άνθρωπο. 

RISETV_COLD02