Ας θίξουμε ένα άβολο θέμα: Η πρώην του Νύν και πως αντιμετωπίζεται

Οι γυναίκες είμαστε εκ φύσεως ανταγωνιστικά όντα και έχουμε ιδιαίτερο θέμα στο να αποδεχόμαστε η μια την άλλη. Αυτά είναι δεδομένα πράγματα του φύλου μας. Πάμε τώρα στο φλέγον θέμα: Πώς διαχειρίζεσαι την – ενεργή- επαφή του νυν συντρόφου σου με την πρώην του.

Είναι οκ να έχεις μπει να τσεκάρεις το προφίλ της πρώην κοπέλας του φίλου σου,έτσι για να έχεις μια ιδέα του τι έπαιζε. Αλλά το να το κάνεις συστηματικά μπορεί να σε οδηγήσει κυριολεκτικά σε τρέλα μιας και το πιο πιθανό είναι να κάνεις μόνη σου σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία μόνο καλό δε θα σου κάνουν. Σύμφωνα με τον Michael Brustein, κλινικό ψυχολόγο της Νέας Υόρκης, οι γυναίκες τείνουν να ζηλεύουν τις πρώην συντρόφους των συντρόφων τους από «ανάγκη» ανταγωνισμού και σύγκρισης.
RISETV_WOM02
Τις περισσότερες φορές δεν τρέχει τίποτα με τις πρώην αλλά παρ`όλα αυτά μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να τσεκάρει συχνά το προφίλ και τις δραστηριότητές τους για να είναι «καλυμμένη», λέει ο Brustein, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι σ
ε πολλές περιπτώσεις, αυτή η ανησυχία με τις πρώην μπορεί να προέρχεται και από προσωπικές ανασφάλειες, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί και από τα σχόλια του εκάστοτε συντρόφου σχετικά με εκείνη. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν ζεις παρόμοιο σκηνικό, είναι να κάτσεις να συζητήσεις όμορφα και ωραία με το σύντροφό σου για να το λύσεις το θέμα και να μη φτιάχνεις μόνη σου σενάρια πιο τραβηγμένα και από μεξικάνικη σαπουνόπερα. Όπως είπαμε τις περισσότερες φορές όλα συμβαίνουν μόνο στο κεφάλι σου και όχι στη ζωή του αγαπημένου σου. Επίσης, αν για κάποιο λόγο η πρώην δεν έχει σβήσει τις κοινές τους φωτογραφίες, τότε αυτό δε σημαίνει, απαραίτητα ότι φταίει ο δικός σου σε κάτι. Αν δεν τις έχει σβήσει αυτός, τότε ναι, μαζί σου, κάτι δεν πάει καλά! Αλλά ας κρατήσουμε το αισιόδοξο σενάριο και ας σκεφτούμε ότι αφού είναι πρώην είναι κρίμα να είναι «νυν» στο μυαλό σου!