Η ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια δεύτερη ευκαιρία. Θα την αρπάξουμε ή θα νικήσει η μισαλλοδοξία;

Ίσως τελικά υπάρχει ένα μικρό φως στο σκοτάδι του χριστιανοταλιμπανισμού που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικρατήσει στην Ελλάδα του 2018, καθώς Έεεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο άσκησε σήμερα η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου. Η έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ασκήθηκε μετά από σχετικό αίτημα που έγινε από τους εννέα ενάγοντες στην εισαγγελέα.

Θυμίζουμε πως:

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αθωώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, λόγω ομοφοβικών και ρατσιστικών δηλώσεων σε «άρθρο μίσους» με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης. Έχει χαρακτηρίσει  τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και έχει παρακινήσει τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.  Μέσα στη δικαστική αίθουσα ο Αμβρόσιος είχε πει ότι αν μπορούσε θα χρησιμοποιούσε όπλο για να λύσει το θέμα με τους ομοφυλόφιλους.

Ελπίδα;

Λένε πως στη ζωή πάντα στο τέλος το Καλό θριαμβεύει. Εγώ, ζώντας σε μια πόλη (Πειραιάς) με κατοίκους κυρίως χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, που έχουν εκλέξει βουλευτή της Χρυσής Αυγής και σε μια χώρα όπου εν έτει 2018 το κράτος διατηρεί τα θρησκευτικά ως μάθημα κατήχησης στην Ορθοδοξία και δεν διαχωρίζει κράτος και εκκλησία, φοβάμαι πως η έφεση στην αθώωση του Αμβρόσιου θα είναι μια χαμένη ευκαιρία. Ταυτόχρονα όμως ελπίζω, πώς σε αυτή τη χώρα θα μπορώ αύριο να μεγαλώσω τα παιδιά μου. που ίσως να είναι αγνωστικιστές, gay, δωδεκαθειστές, λεπτά ή παχουλά, μα σίγουρα ελεύθερα όντα. Ίσως υπάρχει ελπίδα