Μη χάσεις το ντοκιμαντέρ “We Are Twisted F***ing Sister!” στο Gimme Shelter Festival, την επόμενη Δευτέρα (10/11)

Υπάρχει κάτι στη σύγχρονη pop κουλτούρα που μπορεί να μας σοκάρει; Υπάρχει μήπως κάτι που μπορεί να μας σοκάρει και να είναι παράλληλα σούπερ διασκεδαστικό; Παρατηρώντας τα σημερινά charts, όπου βασιλεύουν pop περσόνες όπως η Rihanna, o Justin Bieber, ο Drake και ένα σωρό EDM/pop djs, μπορούμε με ευκολία να περιγράψουμε όλη τη σύγχρονη pop μουσική με αυτό το (επικό) video των Lonely Island.  Bass παντού.

Ο (χαμένος) κίνδυνος

Οι περισσότεροι σύγχρονοι pop stars μοιάζουν με marketing executives σε κάποια startup εταιρεία: Φοράνε designer ρούχα, κρατάνε ψηφιακά gadgets και μέσω αυτών συνθέτουν μουσική που απευθύνεται σε κατόχους ψηφιακών gadgets. Ένας πλήρης κύκλος.  Αν υπάρχει κάτι που λείπει μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι η αίσθηση της περιπέτειας, η αίσθηση ότι αυτό που ακούς, μπορεί να σε εμπνεύσει για να κάνεις κοπάνα από τη δουλειά, (καλό) σεξ, ξενύχτια και καφρίλες δίχως όριο.  Η pop είναι πλέον μια πληροφορία στη μνήμη του smartphone μας και μπορούμε να θρηνήσουμε τη χαμένη της ψυχή, ακούγοντας λίγο από το “Take Care” του Drake (ft. Rihanna).

Eπιστροφή στο μέλλον

Η αφορμή για να γράψω όλες αυτές τις λέξεις, είναι το ντοκιμαντέρ «We Are Twisted F***ing Sister!» , που αναμένεται να προβληθεί στο Gagarin την ερχόμενη Δευτέρα (10/11), στα πλαίσια του Gimme Shelter Festival. Πρόκειται για μια ταινία που σε ταξιδεύει τέσσερις δεκαετίες πίσω, στη Νέα Υόρκη, όταν η αναρχική κολλεκτίβα του Dee Snider ντυνόταν με ρούχα γυναικεία και περίσσιο θράσος, για να ξεγυμνώσει το μικροαστικό καθωσπρεπισμό της neoliberal Αμερικής του Ronald Regan. Βλέποντας το παρακάτω trailer, θέλησα να μπω στο εφηβικό μου δωμάτιο, να βάλω ακουστικά και να κλείσω την πόρτα, για να μην ακούνε οι γονείς. Και μετά να βάλω να παίξει το “Stay Hungry” και το “We are Not Gonna Take It”, δυνατά, πολύ δυνατά.  Δεν μένω πια στο εφηβικό μου δωμάτιο και οι γονείς μου είναι πλέον μακριά. Αλλά οι Twisted Sister παραμένουν το ίδιο επικίνδυνοι.