Γνώρισε τους 16 χορευτές που θα διαγωνιστούν στα 1vs1 street dance battles το Σάββατο 14/4 και έλα να τους ψηφίσεις από κοντά στην Πλ. Συντάγματος (στις 16:00). Είσαι έτοιμος να γίνεις εσύ ο κριτής;

Όλα τα είδη χορού και όλα τα είδη μουσικής σε ένα διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας με εσένα κριτή. 16 προσκεκλημένοι χορευτές που σίγουρα θες να γνωρίσεις αλλά και να ψηφίσεις. Μάθε τα πάντα για αυτούς παρακάτω, στο πρώτο μέρος του μεγάλου αφιερώματος για τα 1vs1 street dance battles του Red Bull Dance Your Style!

Part 1

Αλεξία Ζουμπουλή – Waacking Dancer

Alexia: «Είμαι 25 χρονών, και χορεύω έξι χρόνια. Το είδος χορού μου είναι το waacking. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χορευτής που να θαυμάζω. Θαυμάζω οποιονδήποτε χορευτή που παρά τα skills του μπορεί απλά να ακούει και να γκρουβάρει στη μουσική. Η νούμερο ένα επιρροή μου είναι η μουσική, χωρίς αυτή δεν υπάρχει χορός. Τουλάχιστον για μένα. Αν είχα ένα τελευταίο χορό… δεν μπορώ καν να μπω στο σκεπτικό ότι θα είχα ένα τελευταίο χορό. Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα είναι οπουδήποτε πάμε με την παρέα μου και κάνουμε χαμό χορεύοντας. Δεν υπάρχει κάτι που να με ξεχωρίζει από τους άλλους. Όλοι διαφέρουμε και μοιάζουμε σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το waack είναι ένα πολύ ξεχωριστό στιλ χορού που χρειάζεται χαρακτήρα για να επιβιώσεις και αν ο χαρακτήρας αυτός δεν είναι ιδιαίτερος και μοναδικός, τότε δεν κάνεις waack.»

«Ο χορός είναι κάθε μέρα στη ζωή μας, σε διάφορες μορφές.» – Alexia

Άγγελος Αποστολίδης – Krump, Hip-Hop, Breakin’, House Dance

Fuerza: «Είμαι 27 χρονών, και χορεύω 14 χρόνια εκ των οποίων τα 10 επαγγελματικά. Το είδος χορού μου είναι krump, hip-hop, breakin’, house dance. Το nickname μου είναι Fuerza Negra και το επέλεξα γιατί χαρακτηρίζει ένα μέρος της προσωπικότητάς μου αλλά και ένα κομβικό γεγονός στη ζωή μου. Μία από τις πρώτες μου σημαντικές επιρροές ήταν η ταινία You Got Served με σκηνοθέτη τον Chris Stokes. Θαυμάζω ιδιαίτερα τον Ariston “ReMinD” Ripoyla των Style Elements. Αγαπημένο location χορού η σκακιέρα της πλατείας Κοραή στον Πειραιά. Αυτό που με ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχω ασχοληθεί με ένα πλήθος ειδών χορού και έχω καταφέρει να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο σε πολλά από αυτά.»

«Στον τελευταίο μου χορό θα έκανα μία μίξη όλων των ειδών που κατέχω, με το τραγούδι Umi says του Mos Def» – Fuerza

Βαλάντης Ράπτης – Hip Hop

Blont: «Είμαι 22 χρονών και χορεύω οχτώ χρόνια. Το είδος χορού που κάνω είναι το hip hop. Το nickname μου είναι «Blont» και το επέλεξα επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν 15 χρονών, είχα πρωτοξεκινήσει χορό και ήθελα να έχω και εγώ ένα nickname. Αυτό που με επηρέασε να μπω σε αυτόν τον κύκλο του χορού ήταν όταν πήγα για πρώτη μου φορά να δω μια παράσταση και μαγεύτηκα από όλα τα moves, τα τραγούδια, την ενέργεια, την ελευθερία, την εκτόνωση που μπορείς να νιώσεις μέσα από το χορό και άλλα πολλά συναισθήματα που με έκαναν την επόμενη μέρα ακριβώς να πάω και να γραφτώ σε μια σχολή και να γίνω και εγώ ένας χορευτής. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος dancer που να θαυμάζω, είναι αρκετοί τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.»

«Πιστεύω πως αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω είναι η ταχύτητα στο freestyle μου και το διαφορετικό style που έχω δημιουργήσει, επηρεασμένος από πολλά που έχω δοκιμάσει» – Blont

«Αν είχα έναν τελευταίο χορό θα ήταν hip hop με το τραγούδι Skrillex & Rick Ross – Purple Lamborghini (Pillface Remix). Το αγαπημένο μου μέρος για χορό είναι το σπίτι μου, διότι νιώθω πιο ελεύθερος από οπουδήποτε και το έχω διαμορφώσει έτσι όπως το θέλω εγώ για να χορεύω και να δημιουργώ.»

Νίκος Λαρίν – Popping

Chicken Robot: «Είμαι 32, χορεύω περίπου 10 χρόνια με αρκετά διαλείμματα αφού για μένα είναι χόμπι. Το είδος χορού μου είναι το popping. Το nickname μου είναι «Chicken Robot». Ο πολύ καλός μου φίλος και δάσκαλος WaveOmatic με πείραζε με αυτό τον τρόπο για μια κίνηση που έκανα παλιά. Το 2012 όταν έφυγε από τη ζωή αποφάσισα να το κρατήσω σαν nickname προς τιμήν του. Γενικά είμαι αυτομαθής, έχω πάρει και παίρνω έμπνευση από πολλούς. Αλλά ο άνθρωπος που με έχει επηρεάσει περισσότερο και στο χορό αλλά και στον τρόπο σκέψης είναι ο O.G. Niko WaveOmatic Birakos. Ο τελευταίος μου χορός -poppin φυσικά- θα περιελάμβανε πολλά κομμάτια που θα ταίριαζαν ανάλογα με το mood. Ένα που μου έρχεται κατά νου είναι το Dax Riders – You are the sunshine of my life. Αυτό που με ξεχωρίζει από τους άλλους, το δείχνω με το χορό μου και όχι με λόγια.»

«Το αγαπημένο μου μέρος για χορό είναι το Σύνταγμα, πολλοί απο τους street χορευτές «μεγαλώσαμε» εκεi. – Chicken Robot

Κλιό Αρβανίτη – Hip Hop

Lil Cli: «Είμαι 29 ετών και χορεύω 23 χρόνια. Το είδος χορού μου είναι το experimental hip hop. To nickname μου είναι το Lil_Cli, όπου το επέλεξα φτιάχνοντας το instagram account μου πριν πολλά χρόνια γιατί όλοι οι Γάλλοι φίλοι μου με φώναζαν clicli. Τα τελευταία πέντε χρόνια έμενα στην Γαλλία από όπου επηρεάστηκα από τη hip hop dance scene της. Θαυμάζω χορευτές όπως το criminals crew France, όπου μέλη του ήταν και μέντορές μου. Αν είχα έναν τελευταίο χορό θα επέλεγα το τραγούδι της Nina Simone – I’m feeling good, και χωρίς ταμπέλες κάποιου είδους χορού απλώς θα χόρευα όπως ένιωθα εκείνη την στιγμή. Το είδος που χορεύω είναι μοναδικό γιατί παντρεύει διαφορετικές κουλτούρες και είδη που με έχουν επηρεάσει κατά τη διάρκεια της χορευτικής μου παιδείας. Είναι κάτι καθαρά δικό μου με βάσεις από hip hop & σύγχρονο χορό.»

«Τα αγαπημένα μου μέρη χορού είναι σίγουρα το ατελιέ μου στο κέντρο της Αθήνας και το μετρό. Εκεί αντλώ τρελή έμπνευση… χαχαχα!» – Lil Cli

Αλέξανδρος Σούμας – Breaking (Breakdance) & HipHop

Cutone Luckydice: «Είμαι 32 ετών και χορεύω 17 χρόνια. Χορεύω breaking (breakdance) και hip hop. Το nickname μου είναι Cut1 και σημαίνει «αποκόπτω». Εκπροσωπώ ένα από τα τέσσερα βασικά artforms της hip hop κουλτούρας, το breaking. Όταν ξεκίνησα δεν είχα επιρροές από άλλους καλλιτέχνες λόγω έλλειψης οπτικοακουστικών μέσων (video, internet κλπ). Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας μου εμπνεύστηκα από τον Mad Nico των Throwdown Crew και τον Ken Swift των Rock Steady Crew. Από τα αγαπημένα μου μέρη για χορό εκεί που κάνει η ομάδα μου προπόνηση, είναι μια αίθουσα στον Καρέα που έχουμε διαμορφώσει με πάτωμα χορού ώστε να προπονούμαστε καθημερινά. Ασχολούμαι αρκετά με τις λεπτομέρειες… αναλύω όσο μπορώ το πώς να ταιριάζω κάθε είδους κίνηση με την μουσική εκπροσωπώντας πάντα το στιλ μου.»

«Όταν ξεκίνησα δεν είχα επιρροές από άλλους καλλιτέχνες λόγω έλλειψης οπτικοακουστικών μέσων (video, internet κλπ)» – Cuttone Luckydice

Δημήτρης Καραγεώργιος – Hip Hop, Popping, Locking, House Dance

Dwave: «Είμαι 23 και χορεύω 10 χρόνια. Tα είδη που χορεύω είναι hip hop, popping, locking, house dance. Το nickname μου είναι Dwave. Τα κύματα (waves) ήταν αυτά που μου έδιναν έμπνευση και καθόρισαν τον τρόπο που χορεύω από την αρχή της πορείας μου. Σαν άνθρωποι και σαν χορευτές επηρεαζόμαστε από όλα όσα υπάρχουν στο περιβάλλον μας. Έχω επηρεαστεί από χορευτές με τους οποίους έχω προπονηθεί και έχω χορέψει μαζί, όπως επίσης και από δάσκαλους οι οποίοι στην αρχή μου έδωσαν τις βάσεις για αυτό που κάνω. Το τραγούδι που θα διάλεγα για τελευταίο χορό είναι το Da Rockwilder, Method Man και ο χορός θα ήταν popping. Δεν έχει σημασία για μένα ο χώρος αλλά η μουσική και τα άτομα με τα οποία χορεύεις.»

«Πιστεύω πως αυτό που με ξεχωρίζει είναι ότι προσπαθώ να παίρνω επιρροές και γνώσεις από όσα περισσότερα styles και είδη χορού μπορώ.» – Dwave

Icer: «Είμαι 27 χρονών και χορεύω οχτώ χρόνια. Το είδος χορού μου είναι κυρίως popping και hip hop αλλά γενικά ό,τι μου βγει αρκεί να είναι με ψυχή! Το nickname μου είναι «Icer»… μεγάλη ιστορία, αλλά με λίγα λόγια απλά μου άρεσε. Επηρεάστηκα στις αρχές ίσως από τον πατέρα μου και την μητέρα μου, οι οποίοι χορεύαν και αυτοί στα νιάτα τους. Έτσι όταν ξεκίνησα το popping θαύμαζα πολύ τον Greenteck. Τώρα δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο, είναι πολλά τα ονόματα που θα μπορούσα να πω. Aν είχα ένα τελευταίο χορό το τραγούδι που ίσως θα επέλεγα είναι το «Ain’t nobody της Chaka Khan» ή το «You’re The One For Me» των D-Train. Αγαπημένο spot για χορό είναι γενικότερα το κέντρο της Αθήνας, παρέα με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου. Συγκεκριμένα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Ηρώδειο.

«Αυτό που με ξεχωρίζει από πολλούς χορευτές είναι κυρίως ο αυθορμητισμός μου και η ανικανότητά μου να κρατήσω μια εγκόσμια εικόνα, αφού τις περισσότερες φορές αυτό που λέω ή κάνω θυμίζει σίγουρα σκηνή μιας «κακόγουστης» κωμωδίας»

– Icer

Δες τους υπόλοιπους 8 invited χορευτές του Red Bull: Dance Your Style, εδώ.