Γνώρισε τους 16 χορευτές που θα διαγωνιστούν στα 1vs1 street dance battles το Σάββατο 14/4 και έλα να τους ψηφίσεις από κοντά στην Πλ. Συντάγματος (στις 16:00). Είσαι έτοιμος να γίνεις εσύ ο κριτής;

Όλα τα είδη χορού και όλα τα είδη μουσικής σε ένα διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας με εσένα κριτή. 16 προσκεκλημένοι χορευτές που σίγουρα θες να γνωρίσεις αλλά και να ψηφίσεις. Μάθε τα πάντα για αυτούς παρακάτω.

Σταύρος – Breaking

Icler: «Eίμαι 29 χρονών και χορεύω 15 χρόνια breaking. To nickname μου είναι το Bboy Icler από τους Waveomatics Crew. Δεν έχω επηρεαστεί από άλλους χορευτές, ο χορός είναι τρόπος ζωής και θαυμάζω τους original dancers. Για ένα τελευταίο χορό θα επέλεγα το τραγούδι Lords of the Underground και θα χόρευα hip hop. Δεν με ξεχωρίζει κάτι από τους άλλους χορευτές πέρα από το ότι δεν είμαι σαν τους άλλους.»

«Αγαπημένο spot μου είναι στο λόφο Κολωνού.» – Icler

Μαργαρίτα Χρυσάκη – Breaking, Bboying, Breakdance

Margarita: «Είμαι 25 χρονών, χορεύω γενικά από μικρό παιδί αλλά break χορεύω επτά χρόνια. Το είδος χορού μου είναι το breaking, bboying & breakdance. Το nickname μου είναι Maggoosh. Παράλληλα με τον χορό είμαι σχεδιάστρια κοσμημάτων και το brand name της σειράς μου λέγεται Maggoosh. Το όνομα αυτό έχει βγει από ένα παρατσούκλι που με φωνάζαν οι φίλες μου στο σχολείο. Έχω επηρεαστεί από τον δάσκαλο μου bboy joker και τη ζωή μου στη Νέα Υόρκη. Κάποιες από τις αγαπημένες μου bgirls είναι η A.T. από Φιλανδία, η Katie από Ουκρανία που είναι και πολύ φίλη μου και η Νadia από Ρωσία. Αν είχα ένα τελευταίο χορό θα επέλεγα το «93 till infinity – Souls of Mischief» και θα χόρευα hip hop. Η διαφορά μου με άλλους χορευτές είναι το flow που έχω πάνω στην κίνηση.»»

Το αγαπημένο μου μέρος για χορό είναι όπου έχει μουσική! Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μέρος.

Χρήστος Ντέντης – Breakdance

Onel: «Είμαι 22 ετών και χορεύω τα τελευταία 11 χρόνια. Ασχολούμαι με το breakdance. Το nickname μου είναι bboy Onel και το διάλεξα γιατί σημαίνει one love. Έχω επηρεαστεί από τον μεγάλο μου αδερφό και θαυμάζω όσους κατακτούν μια μεγάλη θέση και το αξίζουν. Τελευταίος χορός θα ήταν με το Nas – Hip Hop is dead και θα χόρευα breakdance. To Ωδείο Αθηνών είναι ένα αγαπημένο μέρος που έκανα συχνά προπόνηση.»

«Αυτό που με ξεχωρίζει από πολλούς χορευτές είναι το creativity και το musicality.» – Onel

Virtuozo: «Είμαι 27 χρονών και χορεύω επτά χρόνια Το είδος που ασχολούμαι είναι το hip hop. Το nickname μου είναι το Virtuozo και μου το είχαν δώσει οι φίλοι μου. Σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες μου επιρροές μου είναι ο Miracle από τους DeeRockz από την Γερμανία αλλά και άλλοι χορευτές όπως είναι οι Franky Dee, Aldo Ardo, Physs και Alex The Cage. Ξεκάθαρα θα επέλεγα το Lust από το album του Kendrick Lamar (DNA) και ως τελευταίο χορό εννοείται το hip hop. To αγαπημένο μου μέρος για χορό στην Αθήνα είναι τα Σεπόλια μιας και εκεί αφιερώνω πολλές ώρες προπόνησης διότι βρίσκεται το studio χορού που το έχω κάνει σαν δεύτερο μου σπίτι. Είναι κάτι πιο βαθύ και μέσα από αυτό υπάρχουν τόσες απρόσμενες ευκαιρίες και μπορείς να ανακαλύψεις τόσα πράγματα που ίσως ούτε εσύ ο ίδιος να τα περίμενες στη ζωή σου. Στο κομμάτι του battle όμως είναι διαφορετικά μιας και αυτό που θεωρώ εγώ σαν συν μου είναι το πώς χρησιμοποιώ το musicality μου.»

«Αυτό που πιστεύω ότι με ξεχωρίζει νομίζω είναι ο τρόπος που εστιάζω στο χορό και το τι πραγματικά σημαίνει για εμένα.» – Virtuozo

Rekoz: «Είμαι 27 χρόνων και χορεύω 11 χρόνια. Ασχολούμαι κυρίως με δυο είδη, popping και hip hop. Το nickname μου είναι Rekoz. Το βάπτισμα το πήρα μονός μου, δεν σημαίνει κάτι σαν λέξη, άπλα μου ακουγόταν ωραίο! Οι πρώτες μου επιρροές ήταν από 2 χορευτές Salah και Popping John. Θαυμάζω και επηρεάζομαι από χορευτές όπως οι Niako, Paradox και Waydi. Αν είχα έναν τελευταίο χορό θα επέλεγα Popping στην κομματάρα «Herbie Hancock – Ready Or Not». Αγαπημένο μέρος για χορό στην Αθηνά είναι η Αθήνα ολόκληρη! Αν υπάρχει καλή μουσική και καλή παρέα παντού μου αρέσει! Από άποψη «χορευτικών skills» σίγουρα ξεχωρίζω στο ποσό εύκολα προσαρμόζομαι σε όλες τις μουσικές και στην ποικιλία ποιοτήτων και βημάτων καθώς στα 11 χρόνια εμπειρίας μου έχω ασχοληθεί με σχεδόν όλα τα street styles καθώς και με latin και salsa!»

«Κάτι άλλο που επίσης ξεχωρίζει και είναι πιο σημαντικό από τα προηγούμενα, όπως πολλοί μου λένε, είναι η θετική ενέργεια που βγάζω κάθε φορά που χορεύω!» – Rekoz

Sara Ganem – Dancehall

Sara: «Είμαι 26 χρονών και χορεύω 10 χρόνια και τα τελευταία 6 χρόνια επαγγελματικά. Χορεύω κυρίως street styles αλλά ειδικεύομαι στο dancehall. Το nickname μου είναι Sara Bumaye, λόγω του ότι η πρώτη ομάδα Dancehall που δημιουργήθηκε στην Αθήνα ονομάστηκε Bumaye και μέχρι σήμερα είναι η επαγγελματική μου ομάδα. Το τραγούδι που θα επέλεγα για ένα τελευταίο χορό θα ήταν το Whatever Happens by Michael Jackson και το είδος χορού θα ήταν το dancehall. Αγαπημένο μέρος για χορό είναι τα Αναφιώτικα στη Πλάκα & γενικότερα μέρη που με εμπνέουν (κυρίως με θέα). Αυτό που με ξεχωρίζει από άλλους χορευτές είναι το να είμαι ο εαυτός μου!»

«Η μεγάλη μου αγάπη και επιρροή στη μουσική και στο χορό ήταν ο Michael Jackson, καθώς ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να χορεύω αλλά και να παρακολουθώ μαθήματα από μικρή ηλικία» – Sara Ganem

Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος – Street Jazz-Experimental

Tasos Xiarcho: «Είμαι 25 και χορεύω από τα 16. Πλέον χορεύω street jazz-experimental αλλά έχω βάσεις και τεχνικές από πάρα πολλά και διαφορετικά styles. Το nickname μου είναι Rams Head (είμαι κριός). Είμαι πολύπλευρος χαρακτήρας και τα γούστα μου αλλάζουν πολύ συχνά. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από άλλους χορευτές. Ο τελευταίος χορός μου θα ήθελα να είναι με το τραγούδι Isaac Madonna και να χορεύω experimental jazz. Αυτό που με ξεχωρίζεί είναι η εναλλακτική φυσιογνωμία μου και ο τρόπος που χορογραφώ.»

Αγαπημένο μέρος για χορό κάποια σκοτεινή αίθουσα με δυνατό ήχο. – Tasos Xiarcho

Zoob: «Είμαι 29 χρονών και χορεύω 12 χρόνια. Το είδος που ασχολούμαι είναι το breakin’. Το nickname μου είναι το Zoob από το ζουμπάς που με φώναζαν φίλοι λόγο του ύψους μου, επίσης  στα ρωσικά σημαίνει δόντι. Για τελευταίο χορό θα επέλεγα οτιδήποτε 80′-90′ Rap music Wu Tang/N.W.A. και θα το χόρευα. Δεν έχω αγαπημένο μέρος για χορό στην Αθήνα, με καλή παρέα χορεύω οπουδήποτε.»

Σίγουρα από τις μεγαλύτερες μου επιρροές είναι ο bboy MadNico από Throw Down αλλά και πολλοί χορευτές της old school σκηνής όπως οι Ken swift, Poe One και Maurizio. – Zoob