«Στάλα»: Νοσταλγικό αριστούργημα ή παρωδία;

Αν υπήρχε ένα παιχνίδι τύπου “Survivor” στο ελληνικό τραγούδι και η δοκιμασία για τους διαγωνιζόμενους ήταν «τραγούδα σαν να βρίσκεσαι σε άλλο χρόνο/σε άλλη εποχή και σε γλώσσα που δεν το συνηθίζεις» η Μόνικα με τη «Στάλα» της θα είχε βγει νικήτρια. Το νέο τραγούδι της Μονικα έχει καταφέρει να προκαλέσει μόνο ακραίες αντιδράσεις και να δημιουργήσει (μόνο) στρατόπεδα φανατικών θαυμαστών και εχθρών. Μέσα από αυτή τη στήλη θα επιχειρήσουμε να αντιπαραβάλουμε τις ακραίες τοποθετήσεις και να εντοπίσουμε μια μέση λύση. Τι συμβαίνει τελικά με τη «Στάλα» της Μόνικα;

«Ανάλαφρη και νοσταλγική»

Άκρως καλοκαιρινό, το ‘Σταλα’ την βρίσκει σε ανάλαφρη και νοσταλγική διάθεση. Ήδη το συγκρίνουν με τα τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την δεκαετία του ‘60. Γράφει στο ινφο ότι το αφιερώνει «στην Ελλάδα μας ελπίζοντας ν’ αρχίσει σιγά-σιγά να χαμογελάει». To artwork το έχει κάνει ο Cacao Rocks.

(lifo.gr)

“Έχει πάθει Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Στο μαγευτικό ταξίδι όπου φυσάει το δροσερό αεράκι το οποίο επηρέασε την Μόνικα που έγραψε το τραγούδι “at her beach house in Astros Kinourias” ακούμε σχεδόν όλων των ειδών τους ήχους που μπορεί να παράξει ένα ανθρώπινο λαρύγγι εκτός από αυτές που θα ταίριαζαν με την ενορχήστρωση της “Στάλας”: Δηλαδή μιας ξεκούρδιστης λατέρνας, ενός μεταχειρισμένου γιαμάχα .

Το σκηνικό αυτό, που μοιάζει να είναι αποκύημα της φαντασίας του 2007 στο πως θα οραματιζόταν το 2017, φαίνεται ότι εξελίσσεται σε ένα σκάνδαλο #Monikagate, κυρίως όσον αφορά στην προφορά της τραγουδίστριας, η οποία φαίνεται ερμηνευτικά να έχει πάθει Αλίκη Βουγιουκλάκη 

(luben.tv)

«Πρόχειρη αρπαχτή» Vs «Tongue In Cheek»

Monika

Τελικά:

Κάποτε η Μόνικα άκουγε για ελληνικά τραγούδια και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες και τρόμαζε. Σήμερα μας δίνει τη «Στάλα», ένα κομμάτι που εμπνέεται από τη νοσταλγία των `60s, μιμείται (ή τρολάρει;) λίγο την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μπορεί να γίνει κόλλημα στ`αυτιά σου αν νιώθεις (ή θέλεις να νιώσεις ) ερωτευμένος. Ίσως τελικά η «Στάλα» να είναι το πρώτο βήμα της Μονικα για να φτάσει σε αυτό που κάποτε είχε πει ο Πικάσο, «good artists copy, but great artists, steal». Έστω κι αν μας τρολάρει λιγάκι.