Μια μεγάλη έκπληξη, από την LP προς το κοινό του RISE, έρχεται!

H LP έρχεται ξανά στην Αθήνα για μια επική συναυλία στην Τεχνόπολη (12/7) και αξίζει να θυμηθούμε ξανά μια σειρά από δηλώσεις που έχει κάνει για τη μουσική, τη προηγούμενη συναυλία της στην Αθήνα αλλά και το πώς προσδιορίζει τη σεξουαλική της έκφραση.

Πώς ξεκίνησε

Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν με όχημα τα τραγούδια της, η Laura Pergolizzi προσπαθούσε να βρει δισκογραφική στέγη ως ερμηνεύτρια/συνθέτρια, εισπράττοντας απανωτά «όχι» από κάθε γνωστό και άγνωστο label. Με YOLO πνεύμα, μετακόμιζε στο Los Angeles και ξεκινούσε να συμμετέχει στη σύνθεση pop κομματιών για ερμηνευτές όπως η Rihanna («Cheers (Drink To That)») και η Christina Aguilera («Beautiful People»).

LPSINGE

Annie Lennox και γιουκαλίλι

Σήμερα, η Laura, γνωστή πια ως «LP», δεν μοιάζει καθόλου με τους απρόσιτους, «επαγγελματίες» pop hitmakers όπως ο Max Martin και ο Dr Luke, αυτοί που θυμίζουν μια διασταύρωση του He-man με τον Bradley Cooper. Εδώ και χρόνια έχει απαρνηθεί τα sexy φορέματα και το «american sweetheart» κρεπαρισμένο μαλλί και ντύνεται απλά, λιτά, με προφανή αδυναμία στα ανδρόγυνα looks. Το λέει άλλωστε και η ίδια: “Πολλές φορές με έχουν περάσει για άνδρα”.  Θυμίζει τον Bob Dylan εποχής «Blonde On Blonde» και την Annie Lennox  ταυτόχρονα και πάλι είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ. Το μόνο «αξεσουάρ» που έχει πάντα μαζί της είναι ένα ζευγάρι ηλίου και το γιουκαλίλι της. Τα αγαπώ και τα δύο πραγματικά πολύ και θέλω να τα έχω μαζί μου όπου μπορώ” έχει πει.

«Out»

Η σεξουαλικότητα για την LP δεν είναι κάτι που υπερισχύει της δύναμης των τραγουδιών της. Είναι σαν τον αέρα που αναπνέουμε, ή σαν το χρώμα των ματιών μου ή των δικών σου. Η ίδια έχει δηλώσει: Το να είσαι gay είναι σαν να έχεις πράσινα μάτια. Κάποιοι αγαπούν τους ανθρώπους με πράσινα μάτια, κάποιοι πάλι όχι. Κάποιοι ενδιαφέρονται, κάποιοι πάλι όχι. Πιστεύω πως είναι δική σου απόφαση και προνόμιο να είσαι “out” ή αν το κρατάς για τον εαυτό σου, αν αυτό είναι που επιθυμείς. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όσους αγωνίζονται εκεί έξω και μιας μιλάμε για την κοινότητά μου (LGBTQI) στην Ελλάδα, θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι αυτοί που είναι. Ας μείνουμε σ΄αυτή την πορεία και ας συνεχίσουμε να κάνουμε την αποδοχή κοσμοθεωρία”. Είναι η λέξη κλειδί για κάθε τι όμορφο τελικά, «αποδοχή».

Η LP στην Αθήνα  (Σεπτέμβριος 2016)

Μεταξύ άλλων, το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου, η LP μας είχε χαρίσει την ποιητική κραυγή στην εξάπλωση της τεχνολογίας «Into The Wild», την ωδή στους τρελούς ερωτευμένους «Levitator», τον ύμνο στην αποξένωση «Tokyo Sunrise» και ένα σωρό «μεγάλα» τραγούδια.

Λίγο πριν από το live της, είχε δηλώσει:

“Είμαι πάντως πολύ ενθουσιασμένη που θα έρθω στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μου φορά και ακούω από παντού ότι είναι υπέροχα. Όλοι εσείς εκεί (γέλια) μου δώσατε τόση χαρά που ανυπομονώ να σας γνωρίσω”.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα απολαύσετε αυτό που θα συμβεί. Απολαμβάνω πολύ το να βρίσκομαι στη σκηνή και ελπίζω να το νιώσετε και εσείς”.

Not your average pop

Η LP μοιάζει να έχει γυρίσει από το παρελθόν και ταυτόχρονα ακούγεται πιο σύγχρονη από οτιδήποτε mainstream εκεί έξω. Επίσης ακούγεται pop, όπως τα τραγούδια στο ραδιόφωνα, rock όπως μια συναυλία σε μυστικό προορισμό και θα κόλλαγε άνετα σε μια «παρακμιακή»ρεμπέτικη κομπανία. Ας αφήσουμε την ίδια να περιγράψει τον εαυτό της: «Θυμάμαι να γράφω, να παίζω και να ερμηνεύω τραγούδια, χωρίς να ξέρω πώς να μπω ή πού να πάω. Έπαιζα σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη, έχοντας το κεφάλι μου κάτω και συνεχίζοντας να γράφω. Η μητέρα μου πέθανε νέα και κατάλαβα ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη αλλά και πολύ μεγάλη για να μην είσαι αυτό που είσαι και αυτό που θες» .

Μείνετε συντονισμένοι στο RISE, έρχεται μια μεγάλη έκπληξη!

(Mε στοιχεία από: Avmag, Elle)