Με ελεύθερη είσοδο εντός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Η Μουσική Βιβλιοθήκη γιορτάζει τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της και προσκαλεί το κοινό που την τιμά με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια μαζί σε μια σπονδυλωτή γιορτή με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00 ενώ θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους και τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης. Παράλληλα από τις 17.00 έως τις 18.30 θα διεξαχθεί εργαστήρι γνωριμίας παιδιών 6-10 ετών με τα αρχαία μουσικά όργανα και την κατασκευή τους από το γνωστό συγκρότημα ΛύρΑυλος. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος θα χαιρετίσει την εκδήλωση και θα μας μιλήσει για τη σχέση του με τη μουσική.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 21.00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie Vexations. Περισσότεροι από εξήντα κορυφαίοι έλληνες πιανίστες συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Μέξη. Το έργο θα παιχτεί 240 φορές, όσοι και οι μήνες λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, εντός του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.