6 χρόνια μετά το θάνατό του, ακόμα κυκλοφορεί «νέα albums».
Στις 25 Ιουνίου, ο Michael Jackson έφυγε από την ζωή, μόλις σε ηλικία 51 ετών. Εκείνη η χρονιά έκλεισε με ρεκόρ πωλήσεων για την δισκογραφία του, καθώς ο MJ πούλησε 8,2 εκατομμύρια albums στην Αμερική και 35 εκατομμύρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας σε πωλήσεις πολλά από τα νεανικά και upcoming ονόματα της pop. Όμως αυτή η τραγική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική ειρωνεία δεν τελείωσε εκεί, καθώς τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, η Sony Music σε συνεργασία με την Columbia/Epic υπέγραψαν ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Michael Jackson για την κυκλοφορία albums με κυκλοφορίες ανέκδοτου (το λες και #diplis) και νέου υλικού στον αιώνα τον άπαντα (τουλάχιστον ως το 2020). Σήμερα, ο Michael Jackson ζει και βασιλεύει μέσα από την δισκογραφία του, κυκλοφορώντας κάθε χρόνο ένα νέο album. Πόσο «νέες» είναι αυτές οι κυκλοφορίες του MJ; Παρακάτω ακολουθεί η αναγκαία κατάταξη τους….

Xscape (2014)

maxresdefault

Τι είναι: To δεύτερο μεταθανάτιο album του Michael με νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια, remixes και reworks σε παλιές ηχογραφήσεις από σύγχρονους παραγωγούς (Timbaland, Rodney Jerkins)
Διαμαντάκι: Στο ντουέτο “Love Never Felt So Good” ο Michael επιτέλους συναντάει το πνευματικό του παιδί, τον Justin Timberlake. Υπάρχει ένα παράξενο, spooky «κέφι» στην ατμόσφαιρα.

Προβλήματα: Τον Φεβρουάριο του 2014, δυο μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του album, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Michael συνάπτει εμπορική συμφωνία με την Sony Mobile. Η μουσική του Xscape παίζει ως «χαλί» σε διαφημιστικά για το λανσάρισμα νέου κινητού τηλεφώνου. Κάποιοι το περιγράφουν και ως «Ξεπούλημα» αυτό που συμβαίνει.

Bad 25 (2013)

michael-jackson-bad-25-400x400

Tι είναι: Επανακυκλοφορία του θρυλικού album “Bad” με πολλά remixes, demos και live εκτελέσεις γνωστών κομματιών
Διαμαντάκι: Όλο το “Bad”, για πάντα.

Προβλήματα: Ο Pitbull και ο Afrojack σε remixed ντουέτο με τον MJ στο (single) “Bad”; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη…

Icon (2012)

MichaelJacksonIconAlbumCover

Τι είναι: Επανακυκλοφορία συλλογής με τις πρώτες solo δουλειές του Michael Jackson
Διαμαντάκι: “Ben”, “Rockin`Robin”. Τα πάντα

Προβλήματα: Να, το ακούσαμε ξανά τις προάλλες και νοσταλγήσαμε vintage Jacko…

Immortal (2011)

maxresdefault (1)

Tι είναι: Remix album με τραγούδια των Michael Jackson/Jackson 5, που χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack στην παράσταση “Michael Jackson: The Immortal World Tour” των Cirque du Soleil.
Διαμαντάκι: “Immortal Megamix: Can You Feel It/Don`t Stop Till You Get Enough/Billie Jean/Black Or White”. Το λές και dream team των pop hits.

Προβλήματα: “Δεν υπάρχει κάτι «νέο» για να ακούσεις, το album προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του προσθέτοντας ελάχιστα στην μαγική δισκογραφία του Michael” έγραφε η Observer και μεταξύ μας δεν έχει άδικο.

Michael (2010)

mj-michael-cover

Tι είναι: Δεν είναι zombie, δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο, είναι τo πρώτο μεταθανάτιο album του Michael με νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια, remixes και reworks σε παλιές ηχογραφήσεις από σύγχρονους παραγωγούς (Will.i.am, Rodney Jerkins)

Διαμαντάκι: “Hold My Hand”. Λίγη ζωή ακόμα για τον Θρύλο της pop, μέσα από μια υπέροχη μελωδία.
Προβλήματα: Κάποια από αυτά τα τραγούδια είναι «λάθος», δεν ακούγεται η φωνή του Michael έλεγε η Katherine Jackson, μιλώντας για τα « “Breaking News”, «Keep Your Head Up” και “Monster” .